Autor Wątek: [BtD] Spider  (Przeczytany 8648 razy)

Seppun Chikan

• Imperial
  • experienced Personality
  • *
Odp: [BtD] Spider
« Odpowiedź #20 dnia: 2011-04-25, 21:07 »
No tak słabego pre dla spidera to w celestialu chyba jeszcze nie było. Nie wiem czy nie lepiej gdyby spider w ogole nie dostal tych kart, przynajmniej bym się nie zdenerwował.

Zatem, abstrahując od EE, czego oczekiwałeś? Co by by cię nie zdenerwowało?

Mycek

• Spider Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2011-04-25, 22:31 »
Chyba poprostu liczylem na pre mniej wiecej na poziomie poprzednich dodatków (może troche stonowanym ze względu na 2 edycyjność). Spider nigdy nie mial mega wygiętych pre ale na jakimś tam poziomi i myslelem, że uda się to utrzymać (a szczególnie liczyłem na uniqa który zazwyczaj był użyteczny).
"Die!" - Chuda Mishime

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #22 dnia: 2011-04-25, 23:26 »
Nie wiem czemu narzekacie ja tu widze bardzo silne pre
2 silne postacie ( unique obcinający rękę przeciwnikowi barodz silny jakby miał wyższe staty to byłby zgięty i monk z akcją)
1 postać z duzymi możliwościami ( szugas kopiujacy f znowu zaczynam myśleć o kontrolce spiderowej niema jak ustawiać f ghulowi do f Oniacza:))
akcja dla kensai trochę za późno ale cóż przyda się na później:P
ogólnie nieżle karty pojawiąsięzarówno w spiderowym Kensaiowym jak i paragonowym deku
Walec

Seppun Chikan

• Imperial
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2011-04-26, 10:18 »
Chyba poprostu liczylem na pre mniej wiecej na poziomie poprzednich dodatków (może troche stonowanym ze względu na 2 edycyjność). Spider nigdy nie mial mega wygiętych pre ale na jakimś tam poziomi i myslelem, że uda się to utrzymać (a szczególnie liczyłem na uniqa który zazwyczaj był użyteczny).

Czyli na co liczyłeś? Miałeś jakieś konkretnie oczekiwania, jakie?  Ale nie pisz "coś mocniejszego" czy "na poziomie klanu X". Napisz, czego oczekiwałeś, jak na razie piszesz "słabe chciałem czegoś mocniejszego" ale starannie nie piszesz czego właściwie byś oczekiwał.

Mycek

• Spider Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2011-04-26, 10:50 »
Nie oczekiwałem niczego konkretnego, nigdy nie oczekuję, zdaję się w pełni na kreatywność AEG. Jedyne na co liczę to karty którymi będę mógł zastąpić stary karty tak by deck miał w sobie zawsze coś nowego. Chciałbym skończyć tę dyskusję bo myślę, że do niczego nie prowadzi.

P.S. tak z innej beczki, czy to jest potwierdzona informacja, że nie będzie breedera w EE (dla spidera) czy tylko domysły?
"Die!" - Chuda Mishime

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #25 dnia: 2011-04-26, 11:10 »
Nie będzie breedera bo built na shugasach ma byc oparty na kontroli i przejmowaniu postaci a nie na tworzeniu (Minions of the Shadow Dragon)
będa Kensai, Paragon i non-human. co nie daje wiecej pola do popisu
Walec

Seppun Chikan

• Imperial
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2011-04-26, 11:14 »
Zgadza się, dyskusja do niczego nie prowadzi. Stwierdziłeś, że niczego nie oczekiwałeś, ale oczekiwałeś czegoś czym mógłbyś zastąpić stare karty by było coś nowego. Z drugiej strony, karty są tak słabe, że wolałbyś, żeby w ogóle ich nie wydali, to nie musiałbyś się denerwować, bo oczekiwałeś czegoś na poziomie innych klanów. Ale za chuja człowiek się nie dowie, co właściwie ci się w tych kartach nie podoba i jak musiałyby wyglądać karty, które uzyskałyby twoją akceptację.

Następnym razem, jak będziesz narzekał, spróbuj ponarzekać konstruktywnie - "słabe, mogłby mieć mniejszy koszt, tak w ogóle nie jest zastąpić obecnie istniejącego killa; gościu z 1F więcej byłby rewelacyjny, tak nawet nie jest przeciętny - schodzi od byle rangeda i łapią się na niego wszystkie śmieszne kile; Follower ma wymaganie honorowe, to chyba jakiś idiota projektował, gdzie HR w Spiderze" etc.

Innych to też się dotyczy! Napisać 'meh, słabe' to każdy durny amerykaniec potrafi. Scena w której gość na podium pokazuje kolorowy kartonik, a potem kilkunastu piwoszy wyciąga wargi z kufla i mruczy "meh" przed ich (warg) ponownym umoczeniem w piwie - to niezły materiał na komedię sytuacyjną, ale nie na dyskusję.

Dlatego też bardzo dziękuję Walcowi i quasowi, którzy napisał trochę konkretów.

Breeder - (podobno!) było na FB. I oby tak było. Patrz także : Jadźka.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 2011-04-26, 12:21 »
A mnie się monk bardzo podoba. Z odesłań to w kensaiach było TCM, (a i to nie koniecznie) no i na pewno zastąpi u mnie Dread Kara, bo ma więcej F lepszą abilitkę (i tak szukałem jakiegoś zastępstwa), a że kosztuje 8? Who cares? Z goldem nie mam problemu.

Akcja pod kensajów też w porządku, ale zgodzę się, że dodatek wcześniej mogłaby nieźle namieszać.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2011-04-26, 12:36 »
Musze powiedzieć że to prev jest całkiem ciekawe pojawiło sie kilka ciekawych pozycji, a myślałem że będzie gorzej, jednym słowem jestem mile zaskoczony.

Mycek

• Spider Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2011-04-26, 13:03 »
Może zle się wyraziłem, chodziło m o to, że nie mam konkretnych wymagań typu: postac z 6 force, z navalem, i konkretną abilką za nie wiecej niż 10 g, może być dowolna wariacja wszystkich parametrów poprostu by postać jako całokształt usprawniała jakiś deck. Innymi słowy pewne wymagania mam, ale są one oglne, nie konkretne. To miałem na myśli. A jak już mam napisć konkretnie co nie odpowiada to: np ten paragaon z 8 forcea mógłby aż tak bardzo nie oszpecać ręki, tym bardziej, że w paragonach częstko jest z nią krucho, Taishuu z kolei uważam, że ma zły stosunk kosztu:forcea:zdolności. Bo zdolność choć czasem użyteczna to często nic nie zrobi, a szugenja sama z siebie mogłaby mieć wiecej niż te 2 forcea tym bardziej, że nie bedzie breedera i pewnie będzie czasem musiala walczyć.  
"Die!" - Chuda Mishime

Tafit

• Spider Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Depilator Umysłów
« Odpowiedź #30 dnia: 2011-04-26, 13:18 »
a szugenja sama z siebie mogłaby mieć wiecej niż te 2 forcea tym bardziej, że nie bedzie breedera i pewnie będzie czasem musiala walczyć.  

Zawsze może sobie podnieść force'a z własnej abilitki.
"Our Strength is fear. It destroys the weak"

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #31 dnia: 2011-04-26, 13:20 »
jak bedziesz grał controlę pewnie bedzie połaczona z non-Human (oni wiec nawet jak powiesz ze ten oni i ona mają po 8 f no chyba jest OK
:)
co do negowania politycznych to chyba teraz nie ma deku który by ich nie grał ( chocby shameful and cowardly, game of sincerity, ITD ITP) a tylko 7 kart u przeciwnika to jest mega przewaga
Walec

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2011-04-27, 07:03 »
To dopiero pierwszy dodatek do EE a już jest tyle upierdliwców co będą siedzie w domu i denerwować. Od dziś zaczynam zmawiać pacierz żeby Kasei przeszedł  :D

Rise above.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2011-04-27, 09:51 »
To dopiero pierwszy dodatek do EE a już jest tyle upierdliwców co będą siedzie w domu i denerwować. Od dziś zaczynam zmawiać pacierz żeby Kasei przeszedł  :D

popros te brzydka shugenje zeby oddala Hachigoro. mozg moga wyslac poczta. :)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2011-04-27, 12:29 »

Mózg, ee tam, brak tiktaka przeboleje :P

Rise above.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 2011-04-27, 13:10 »

Mózg, ee tam, brak tiktaka przeboleje :P

pewnie przydaloby sie pare szarych komorek do odpalenia swojej reakcji. po lobotomii niewiele robi :P
z lezka wspominam czasy kiedy hatchigoro wjezdzal na prowincje, odpalal reakcje, potem przegladales fate i wybierales czym pokrzywdzic przeciwnika.
reszta tiktakow skakala po prowincjach jak koniki polne.

echhhh...dzisiaj juz nie ma takich generalow  :(
« Ostatnia zmiana: 2011-04-27, 13:12 by quas »
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2011-04-27, 14:14 »
Sorii.
« Ostatnia zmiana: 2011-04-27, 14:38 by gaijin »

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #37 dnia: 2011-04-27, 14:17 »
masz przecież u nas na głównej datę.
Jutro.
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )