Autor Wątek: [FL]Daigotsu Gyoken, Yamazaki  (Przeczytany 5752 razy)

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: [FL]Daigotsu Gyoken, Yamazaki
« Odpowiedź #1 dnia: 2011-05-25, 13:58 »
Fajne. Niezbyt przegięte, ale przyda nawet w CE (to raczej kensai). No i mają uczciwie po jednej abilitce. Gyoken może wskoczyć do kraba (7F) zamiast jakiegoś oniacza.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2011-05-25, 14:02 »
Syty flavor (nie wiem jak to nazwać) przy zdolności Yamazakiego. Nastraszył pracowników :D
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2011-05-25, 14:04 »
przecież wyraźnie pisze że ich nastraszył

akcja przydatna u obu co ciekawe na gyokenie nie pisze że to ma być akcja z tej przyłaczonej karty

Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #4 dnia: 2011-05-25, 14:06 »
powoli odnoszę wrażenie, że ktoś tam nie zdaje sobie sprawy z tego jak silny jest już Spider...
no bo te postacie co póki co pokazują (unique) to jakiś koszmar... przynajmniej "na papierze"
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #5 dnia: 2011-05-25, 14:06 »
patrze na Scorpy i patrze na Spidery i jak mi jeszcze któryć powie że scorpy sa słabe to zaje....e
jeszcze jakby ten kensai miał wiecej f albo coś a tak to tragedia obie postacie w sumie nic nie robią
a gyoken non exp był dużo lepszy
poprawili go o tyle ze dostał paragona tylko że w deku typowo paragońskim nie gra się praktycznie zadnego attacha
Walec

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2011-05-25, 14:07 »
postacie cokolwiek dziwne... (spajderowi gracze powinni teraz wpaść w lament i biadolenie na wzór skorpiońskich: aj, waj - nie zabijają, nie mają range, redirectu ojoj  :(), Gyoken ujrzy pewnie grę w innych klanach (mała strata honoru, 7F), monk w porównaniu do obecnych postaci raczej nie wejdzie do decku w CE ale w EE kto wie? (nie ma traitu shadowlands, ani straty honoru i zastraszy choćby kowali Tsi)
« Ostatnia zmiana: 2011-05-25, 14:09 by bigrat »

the_ka

• Spider Clan
  • blank Personality
  • *
    • Louis de Funes
« Odpowiedź #7 dnia: 2011-05-25, 14:09 »
monk - świetny - wstaje holding który płacił za broń, pozatym może wstać holding w turze przeciwnika... może chodzić po favor :)

gyoken - dla mnie rewelacja - fajne staty, akcja battle/open + dodatkowa akcja po tym, ...conqueror mam nadzieję że to nie tylko kolejny nic nie robiacy keyword

Seppun Chikan

• Imperial
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2011-05-25, 14:12 »
Ej, no, nie przesadzajmy. 4/3 za 7, keywordy klanowe i abilitka która jednak się może przydać (w kensaju) - w porządku. 5F to teraz zaczyna być rzadkość, mało kto może się czymś takim pochwalić, a i to przeważnie uniqi. Paragon 7f za 10G , któryjeszce wykpie attachy z discarda... TERAZ się nie gra na attachach w paragonie, ale mam dziwne wrażenie, że to się skończy w listopadzie. I kto broni go wrzucić do kensajówki, żeby weapony z discarda wyciągał? Karta nie musi zabijać, żeby być w porzo.

Walec - nonexp Gyoken też nic nie robił, masz chyba na myśli xp1 ?

the_ka

• Spider Clan
  • blank Personality
  • *
    • Louis de Funes
« Odpowiedź #9 dnia: 2011-05-25, 14:22 »
Yamazaki - wstaje tsi mokotsu, traveling peddlera, counting house, dark oracle (po użyciu w poprzedniej turze), public records, Tetsu Kama Mine...

thingrim

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2011-05-25, 14:42 »
Gyoken bardzo fajny, może wyjąć attachment z dowolnego discardu, co np. mantisa na followerkach może zaboleć, wyjęcie fajnego kijka też nie jest złe, a do tego można od razu zagrać akcję albo z tego co się właśnie wyjęło albo jakąś inną, dodatkowo to battle/open, więc jak dla mnie rewelacja.

Mnich, może poprawić golda u kensai, 

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #11 dnia: 2011-05-25, 14:43 »
Ej, no, nie przesadzajmy. 4/3 za 7, keywordy klanowe i abilitka która jednak się może przydać (w kensaju) - w porządku. 5F to teraz zaczyna być rzadkość, mało kto może się czymś takim pochwalić, a i to przeważnie uniqi.
tak tylko może Kensaie powinni zacząć coś robić przeciwnikowi bo z tych gier których grałem to aż tak golda mi nie brakowało jak akcji na postaciach bo wszystko musiałem grac z ręki ( najfajniejsi Kensaie teraz to gość pozwalający zagrac kolejną akcje gość kupujacy wepony z discarda ) same agresywne zdolności a staty 4/3 sa niezłe ale trzeba wziaść pod uwage ze mamy nizszy Ph i nie zaczynamy a w tym momencie brak straty i brak shadowlanda to duę minusy przy spiderowych monkach

Paragon 7f za 10G , który jeszce wykpie attachy z discarda... TERAZ się nie gra na attachach w paragonie, ale mam dziwne wrażenie, że to się skończy w listopadzie.
to będą grane tylko attache dające protekcje takie jak Ashigaru Recruits czy wcześniej ten co rozpadał się na 3, eventualnie postacie tworzące attache
I kto broni go wrzucić do kensajówki, żeby weapony z discarda wyciągał?
 Karta nie musi zabijać, żeby być w porzo.
tylko że w kensaiuwce to oń średnio współpracuje z Fatem bo wiekszośc akcji wymaga albo kensaia albo monk a tu ani to ani to wracanie weponow jest fajne ale od tego narazie jest i monk i kihosy nie wiem co będzie w przyszłość może w przyszłości bedzie sie bardziej spisywał, karta nie musi zabijac ale byle współpracowana z traitami jakby miał coś w powiązaniu z DV albo wrzucenie podpobne jakie miał wcześniej

Walec - nonexp Gyoken też nic nie robił, masz chyba na myśli xp1 ?
tak chodziło mi o exp 1
Walec

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2011-05-25, 15:22 »
Te postaci są inne. Trzeba przyznać, że ciekawe.
Nie wydaje mi się jednak, żeby znalazły one swoje miejsce w CE. Chyba, że gracze spidera mnie wyprowadzą z błędu ;)
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2011-05-25, 15:32 »
Te postaci są inne. Trzeba przyznać, że ciekawe.

W 100% się zgadzam i uważam, że jest to dobra droga AEG - wole mieć różne postacie które mogę różnie współgrać z innymi kartami, niż żeby po prostu jak wychodzi karta to porównywać, który kill ma mniej oganiczeń bo nic prócz killa się nie liczy...

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2011-05-25, 15:55 »
Dobrze gada. Nalać mu.

Więcej niestandardowych interakcji. Więcej akcji z polotem.
Kill kill kill - to nie jest fajne.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #15 dnia: 2011-05-25, 16:07 »
to pograj sobie dekiem na samych
akcjach z polotem.
monkowie spiderowi nie mają ANI JEDNEJ POSTACI Z KILLEM najlepsza z nich niszczy attacha Nawet RA nie maja na sobie wiec wybaczcie jak nie uciesza sie na kolejna postać która nic nie robi przeciwnikowi np taki Omigawa nie ma kill ale jest fajny bo coś robi przeciwnikowi
Walec

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2011-05-25, 16:10 »
Gyokena bym wzial do swoich kensaiow z pocalowaniem reki.

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2011-05-25, 16:16 »
to pograj sobie dekiem na samych
akcjach z polotem.

Ależ gram niejednokrotnie. Unikorny na duelach, na shugasach. Bawię się świetnie. Często o wiele lepiej, niż skutecznymi, przejrzanymi na wylot deckami. Zwłaszcza, jeśli przeciwnik dopasował się do konwencji i też gra czymś wesołym. Na przykład undeadami bez 1238901728973123 akcji tworzących 12319028390128831293 2F/2C. Yaaaaawn....

Nie da się tym niestety wygrać koteia. Jeśli dyskusja w swoim założeniu ma dotykać tej jedynie idei, to okrutnie się wydurniłem, Walcze drogi i wybacz, że nie wspieram Cię w jojczeniu.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #18 dnia: 2011-05-25, 18:54 »
Nie da się tym niestety wygrać koteia. Jeśli dyskusja w swoim założeniu ma dotykać tej jedynie idei, to okrutnie się wydurniłem, Walcze drogi i wybacz, że nie wspieram Cię w jojczeniu.
no właśnie w tym jest problem bo deki które ty wspomniałeś to są fun deki a kensaie dla spidera są main theme przynajmniej miały być
mogę złozyć honorówkę na spiderze i też będę się tym dobrze bawił ale to chyba nie oto chodzi przy ocenianiu postaci
Walec

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2011-05-25, 22:44 »
Spiderowi w EE moze sie zdazyc to samo co kucykowi w CE;
postacie-niby ciekawe ale tez z kapci nie wyrywaja. to ze staty maja przyzwoite-norma w tym klanie. ale na chwile obecna srednio sie wpasowywuja w decki
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.