Autor Wątek: [FL] A Yojimbo?s Duty and Oblivious  (Przeczytany 5836 razy)

Walec

• eternal Personality
Odp: [FL] A Yojimbo?s Duty and Oblivious
« Odpowiedź #20 dnia: 2011-06-08, 07:30 »
a może dla porównania Superior mobility
A gdzie tu porównanie? Te karty robią coś zupełnie innego. Ja, po prostu, nienawidzę, jak w grze masz dwie karty robiące to samo, ale jedna robi to lepiej (via Yoritomo Suwa i Tsuruchi Seisha, albo właśnie WMLB i ta karta o której mówię). Wiem, że to edycja przejściowa i stare karty będą zastępowane przez nowe (czasem lepsze, czasem gorsze), ale zwyczajnie uważam, że to jest za mocne wstawanie. A umieszczanie na nim akcji dla Yojimbo to już kpina (niech ludzie uważają, że to akcja dla fenoli...).
tak samo zajebiste jak twoje żeś wybrał kartę która nigdy nie pojawiła się w grze a effekt obu kart jest ten sam wyprostuj postać jak juz chcesz identyczne karty to może porównaj do np. Spinning Heel Kick który jest lepszy dla deków które moga z niego korzystać pozatym ma 4 fv

ja tej karty nie widze w niemal połowie środowiska ( jak nie wiecej)
a czy wszystkie militarki trzymają mobility? oczywiście ze nie bo w wielu wypadkach są lepsze karty pod niektóre z dek typów ( do najwiekszych z wad SM należy niski fv) na 8 deków z 3 klanów mobility mam tylko w jednym deku bo w reszcie by się nie sprzawdzało
A kto wam każe kupować tow całości ? pozatym tak naprawdę to koszt tego w przed sprzedaży to nie 100 tylko 60 bo nie bedzie trzeba wydawać na IA a nawet jeżeli to za wysoko to single na pewno będą dostępne ( pewnie w wysokich cenach ale bedą) ale można się dogadać z kolegą który gra inny klanem np. crab/crane bo liczba kart które oboje będziecie potrzebowali jest niska
Walec

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2011-06-08, 09:43 »
Ojej, przecież nie mówiłem tam o praktyce gry. Mówiłem, że nie znoszę jak dwie rzeczy są "takie same", ale jedna lepsza (normalnie jak w jakimś MtG).
A cały czas mówię o tym, że to jest za mocne prostowanie. Że mi się nie podoba i, że to totalny nobrainer.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #22 dnia: 2011-06-08, 10:51 »
Nie przesadzajcie z ta cena bo za 60 $ to nawet pol boksa z edycji nie kupicie a tu macie kompletny set do gry w dodatku na sprzedazy singli wam sie caly wydatek najprawdopodobniej zwroci.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2011-06-08, 11:14 »
Ojej. Trzeba kupować karty żeby móc grać, skandal!

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2011-06-08, 11:56 »
akurat cena jakos szczegolnie nie jest wygorowana. 40 dolcow za assembly (czyli normalna) i 60 $ za calkiem solidna ilosc kart ktorymi bedzie sie gralo przez caly dodatek (stosunek ceny do kart wypada chyba lepiej niz w DaK).
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.