Autor Wątek: [SC] Phoenix  (Przeczytany 3932 razy)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Ostatnia zmiana: 2011-08-02, 19:38 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: [SC] Phoenix
« Odpowiedź #1 dnia: 2011-08-02, 09:23 »
oszalalem.
wszystko mega. i do obecnej edcji i duzo kombinowania co dla EE.
nie ma zgiec, nie ma - zbij, bo ja chce.
jest duzo zbalansowanych, opcjonalnych kart, ktorymi mozna cos porzezbic
\
hail to the phoenix clan !
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

PROSIAK_PULAS

• experienced Personality
« Odpowiedź #2 dnia: 2011-08-02, 10:08 »
Slabizna poza spellem do dyshonoru i monka co daje -2C .
Order of Black Muppet * Follower of Miss Piggy * cocaKolat *

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #3 dnia: 2011-08-02, 10:54 »
Strasznie slabe, generalnie to jak widze liona i fenyla to tak jakbym byl w innej bajce. Slabe strasznie to SC generalnie patrzac na zalosna calosc scorpa previe wypada genialnie.

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2011-08-02, 10:55 »
Ja również nie czuje siły w tym preview.
Spell do dyshonoru fajny, boxable inkwizytor też dobry, no i jeszcze Yojimbo mi się podoba bo w miarę pasuje do mojego obecnego decku (chociaż byłby lepszy 4/3 za 7 ;) )
We wszystkich klanach postacie za 10 mają 2 akcje lub traity. Nasz ma tylko jednego traita w dodatku warunkowego ;/
Monk który daje -2C mógłby być fajny jakby było jeszcze coś do obniżania Chi a tak to -2C mało kogo zabija.

Kurtier to jakaś porażka, w jaki sposób jego staty odpowiadają kosztowi? Jakby chociaż był przy okazji shugenją to może jeszcze by coś robił a tak to wielka słabość.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2011-08-02, 10:56 »
ciekawe prev

Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2011-08-02, 11:18 »
Moim zdaniem bardzo ciekawe pre, Feniksy mają być z czego zadowolone.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #7 dnia: 2011-08-02, 12:15 »
Moim zdaniem bardzo ciekawe pre, Feniksy mają być z czego zadowolone.
to powiedz z czego bo ja tu widzę 2 karty reszta raczej średnia
Walec

WielkieDŻ

• Personality
« Odpowiedź #8 dnia: 2011-08-02, 12:54 »
słabość widzę...

Rikate - jak by to były tokeny, albo sam miał tego Chi o 1 więcej, to jeszcze może by coś się dało z nim zrobić... generalnie pewnie i tak grę zobaczy z braku innych opcji...
Kojiro - podoba mi się art, ale za ten koszt to powinien robić zdecydowanie więcej... znaczy się jak by robił cokolwiek, to by było fajnie... albo chociaż tego navala miał zawsze a nie opcjonalnie...
Kudome - chyba jedyna dobra postać. jak na nią patrzę, to mam wrażenie, że ktoś się pomylił i władował ją do nie tego previusa
Kodo - po co mi to coś?
Mitsuko - z bardzo dobrej postaci non-exp która mieściła się wszędzie wyszedł exp który robi o wiele mniej. żeby jej open działał nawet jak jest bow, ale nie... żeby miała jeden ph więcej to też by ją to ratowało... no cóż... mam nadzieje, że to wyjątek a nie nowa tendencja w expowaniu fenoli
Moeru - generalnie zły nie jest. w następnej edycji pewnie będzie grany... albo inaczej: na pewno byłby grany długo i to już teraz gdyby był Air, a tak to nie działa z niczym
Tsunami - zobaczyłem koszt i atr i miałem nadzieję, że to coś robi... dra kupa która nic nie robi
Mastering - było by fajne, jak by miało 1gc, ale... kto wie, może czasami się przydać, może grę zobaczy
Dismmissal - dobre, szkoda tylko, że nie ma tak jakiejś konkretnej ilości którą się traci, ale w inkwizycji będzie szalało.
Kiho - fajne, że open, trochę gorzej, że ma takie restrykcje, ale pewnie będzie można się tym pobawić, jeśli fenolskie mnichy będą jakoś działały

generalnie jest to (moim zdaniem) jedno z najsłabszych previusów jakie feniks dostał w ostatnim czasie. tylko yojimbo i spel do dyshonoru go jakoś ratują

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #9 dnia: 2011-08-02, 13:27 »
Jest slabo ale nie ma tragedii. Courtier moze bez rewelacji ale ma 4ph i (byc moze) uzyteczna akcje. Od bidy moze sie kiwac po favor. Mitsuko jest calkiem mocna, jak znam zycie to feniom dojda akcje/holdingi/sh do rozdawania mrocznych traitow i bedzie panienka mocarna. Dismissal tez dobry. Reszta pre do pominiecia (chociaz spell za 8 daje mozliwosc zagrywania muskla a sam ma dobre akcje).
Time is precious. Waste it wisely.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2011-08-02, 14:45 »
nie znam sie na feniksach. nie przebijam sie do fajnosci tych kart.
mnich z -2C ma potencjal. spell do inkwizycyjnego dyshonoru calkiem milusi. void inkwizytor za 4-moznaby rozwazyc (czasami niema jak seeka wyciagnac).
pre podobnie jak u lwa - raczej zadne wzmocnienie przed jesiennymi bojami.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.