Autor Wątek: EE DD: Unicorn  (Przeczytany 814 razy)

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
EE DD: Unicorn
« dnia: 2011-09-26, 13:35 »
http://www.l5r.com/news/emperor-edition-design-diaries-unicorn/ - komanderzy i wróżki śmierci chyba najfajniejsze chaty. BM'kowa chata tyle dobrego, że 5 startowego, a tik-tacy to na razie chyba trudno powiedzieć, ale jak będzie wiecej taki chłopków jak Junpei to czemu nie :)
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: EE DD: Unicorn
« Odpowiedź #1 dnia: 2011-09-26, 13:46 »
fajne domki.
dla kadego cos milego.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2011-09-26, 13:56 »
Czyżby swarm na dziewicach? Ten switch może być srogi, zobaczymy czy tanie postaci będą w dostatecznej ilości do tego.
Domki bardzo ciekawe i zróżnicowane.
Shoju na prezydenta! :)

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2011-09-26, 14:07 »
Taktycy wyglądają fajnie, draw jest zawsze dobry, a goście z tego co piszą i tak będą chcieli siedzieć w domu.
Domek maidenkowy będzie fajnie działał z paragonową retrybucją :)
Comanderzy jakoś mi się nie podobają, domek musi być prosty, trochę to utrudnia sprawę.
Death Priesci obiecujący, dostają prostą i skuteczną metodę na robienie martwych ciał, co uruchamia dużą ilość kart, druga zasada też bardzo dobra.

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2011-09-26, 14:20 »
Wszystkie domki traktuję jako przyjemne i chętnie każdy z nich ogram.

- Tak banalnego dociągu, jak w domku taktycznym, to nie widziałem od czasu Tommorow Sensei'a. Spodziewam się domku na małych typeczkach, którzy okazjonalnie skorzystają z wsparcia unique terrorystów, z unique kijkami, czyli tak jak lubię. Dużo Excaliburów do uzbierania. Me gusta.
- BMkowy niby głowy nie urywa, ale daje opcje switchowania, zwłaszcza przy wsparciu The Perfect Moment. Kilka kart z zyskiem więcej i będzie można militarki bez większego wysiłku zagrażać siedzeniem w domu na dupie i kupowaniem dziewuch. Widzę w nim też pozytywną szansę na rehonor. Chociaż czy ja wiem... Detained i open kontrola mnie z tego myślenia prawdopodobnie wyleczy.
- Send-home z domku commanderowego był już tu i ówdzie na forach poruszany i wszyscy zgodnie cmokają z zachwytem, sugerując, że będzie nie tylko z commanderami działał i niejeden inny, popsuty deck "na przegrywanie w kombinacjach" chętnie sobie na nim poużywa
- Shugasowy jest dla mnie póki co największą zagadką. Nie wiem. Nie ogarniam. Za dużo zależy od kart. Mówią, że bow będzie grany - miło, jest zatem mieć nań odpowiedź. Obawiam się jednak, że bez dodatkowych odpowiedzi po stronie fate się nie obędzie. Spelle albowiem zwykle kosztują, a w początkowej fazie gry z czapy czarodzieja ich nie wyjmę. Zgodnie przyznajmy, że bez akcji "Limited" byłby zupełnie bezużyteczny. Przyznajmy równie zgodnie, że robienie ze zdiskardowanych martwych jest takie.... takie no zróbmy coś, żeby ten średni z gruntu flavourowy pomysł (zasilanie mocy martwymi) mógł w jakikolwiek sposób podziałać. Zrobiliśmy? No to dobra. Tym niemniej ładne to "stonehenge" na obrazku.
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #5 dnia: 2011-09-26, 20:39 »
Taktyczny- raczej zrobią jakiegoś taniego pana 0f/2c za 2/4 gc do tej akcji i bedzie szybki dociag dzien w dzien...
BM'ki- nie sądziłem że oni zrobią honorówkę na BM'kach. przyzwyczaiłem się do BM'ek Jabbasowych które robią wpindal w 2-3 turze. a sam trait(i to jest mega że nie akcja) to jest świetny.
Commanderowy- BM'ki honor, taktycy nawet nie wiem co to będzie, ale Commanderowy ma być na wcisk? nie no wtf... sama akcja no taka sobie, commanderzy jak zwykle z zapasem followerów na zimę. trochę może być to dziwne ale zobaczymy.
Shugasowy-no i way którego nikt nigdy nigdzie się nie spodziewał. Shugasy. Limited może być sensowny zależy jakie karty do tego wydadzą, battle/open, no cóż... myślę że te shugaski to zrobią taką kontrolową niekoniecznie na oświecenie.
I can swim.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2011-09-26, 21:26 »
mlody,powoli czytanie ciebie traktuje jak wycieczke do zoo.
unicorn shugasy w SE byly jednym z mocniejszych deckow. nawet ban na chagatrona nie bardzo go ruszyl. no i theme byl jednym z pierwszych jakie aeg zaprezentowal.
commanderzy mieli dzialac na jakis tajemniczy sposob? gram juz druga edycje i to nigdy nie wyszlo ponad militarke.
BMki w SE aspirowaly do switcha (military z opcja na honor). domek i perfect moment usprawnia ten theme do bolu. maja tez +1ph w parametrze a nie z domu. 6-7panienek wjezdzajacych w prowincje moze przechylic szale zwyciestwa w wyscigu z honorowkami...i tym sposobem lwi paragoni nadal pozostana najwolniejszym honorem:(
dla mnie najciekawiej wygladaja taktycy. dobry draw zawsze robi roznice.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #7 dnia: 2011-09-27, 10:42 »
Na forum AEG zastanawiaja sie czy and/or w traicie domku paragonowego nie powoduje podwojnego zysku honoru po lyknieciu armii wraz z prowincja.Na forum AEG zastanawiaja sie czy and/or w traicie domku paragonowego nie powoduje podwojnego zysku honoru po lyknieciu armii wraz z prowincja.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2011-09-27, 11:38 »
...i tym sposobem lwi paragoni nadal pozostana najwolniejszym honorem:(
dla mnie najciekawiej wygladaja taktycy. dobry draw zawsze robi roznice.

I nie zdziwi Cię prawdopodobnie, że wypowiedzi na forum końskim oscylują gdzieś w okolicach ochoty na pomalowanie lwich krain na purpurowo i pożyczeniu domków od lwów (taktycznego i paragońskiego), niezależnie od trójki golda ?
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #9 dnia: 2011-09-27, 11:39 »
Na forum AEG zastanawiaja sie czy and/or w traicie domku paragonowego nie powoduje podwojnego zysku honoru po lyknieciu armii wraz z prowincja.Na forum AEG zastanawiaja sie czy and/or w traicie domku paragonowego nie powoduje podwojnego zysku honoru po lyknieciu armii wraz z prowincja.

Teoretycznie tak by to wyglądało, nie jest to reakcja, więc efekt wchodzi za każdym razem jak zostaje zniszczona armia lub prowincja. To by robił z tej chatki coś całkiem przyjemnego, potencjalne 6-8 honoru za bitwę + honor z kart i za to co zniszczone mogłoby być niezłym przyspieszaczem.
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2011-09-27, 11:45 »
niekoniecznie;)

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2011-09-27, 12:11 »
Myślę, że mimo wszystko wolniejszym honorem (jeśli liczymy switche jak honory) będzie jednak crabi siege - paragony mają więcej akcji robiących honor i to w ilościach większych niż 1.
Takie switch'e trzeba po prostu traktować jako militarki, troche cięższe do zjedzenia przez dyshonor, nie honorówki. Lwią honorówka będzie sensu stricto Kitsu-ancestory, choć tez mi sie wydaje, że raczej jaj na początku urywać nie będzie, zwłaszcza nie wiem jak sobie radzić z dragońskimi earth shugasami, które bedą miały 2 honoru na turą za samo to, że grają z inna honorówką :P.

PS
mlody,powoli czytanie ciebie traktuje jak wycieczke do zoo.
Całkowicie się zgadzam

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #12 dnia: 2011-09-27, 14:14 »
Earh shugenje beda jednym z latwiejszych match-upow ziom, wyslesz do ataku tokena w ilosci jeden, typ cie bownie ty wysadzisz swojego typa i jestes 1 honoru w przod. Nie widze dlaczego mialby to byc trudny matchup

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #13 dnia: 2011-09-27, 14:25 »
tylko najpierw będziesz musiał mieć z czego zniszczyc tego zbołowanego spirita pozatym sa akcje które zabraniają performowania akcji lub nim ty się wybuchniesz on jeszcze jakis honor zyska
a do tego sa jeszcze postacie w dragonie które wskazuja które postacie mają jechac jak nie to honor
http://l5rsearch.com/db/search.cgi?cmd=detail&card_id=9387
Walec

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2011-09-27, 14:51 »
Earh shugenje beda jednym z latwiejszych match-upow ziom, wyslesz do ataku tokena w ilosci jeden, typ cie bownie ty wysadzisz swojego typa i jestes 1 honoru w przod. Nie widze dlaczego mialby to byc trudny matchup

teraz tak by to wygladalo. ale w EE moze nie byc tak latwo wysadzic sie w ataku (w obronie zwykle bywalo to latwiejsze),zwlaszcza po kiwnieciu.
ale nawet jezeli patrzec z obecnej perspektywy-zawsze mozna zgrac te 1 akcje (chocby wall,odeslanie przeciwnika z honorem itd). blokujesz domek przeciwnikowi rownoczesnie pozwalajac zgrac battle. on wychodzi nadal w okolicach "na swoje"
no i postac ktora wskazal juz Walec tez nie ulatwia sytuacji.
narazie wyglada mi to na theme ktory bedzie sie najlepiej sprawdzal w grach honor-honor. gorzej moze byc w grach z militarnymi deckami (bow tech+utrudnione giniecie vs. kill+brutalna sila)

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • "Bo mi karty nie podeszły..."
« Odpowiedź #15 dnia: 2011-09-27, 15:37 »
zniszczenie tokens sprawi że dragon dostanie honor. Czytajcie uwazniej karty. By zblokowac gain, trzeba by tokena sobie odesłać do domu. Z dragonowych domków nie wiem czy inne honorowki nie będzie karal mocniej duelowy switch honor/dyshonor.
Crane Clan ? Lord ? Knight ? Bastard ? Unique ?  AGOT Paratrooper