Autor Wątek: EE DD: Scorpion  (Przeczytany 1541 razy)

Kurga

• Crab Clan
  • Personality
  • *

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
Odp: EE DD: Scorpion
« Odpowiedź #1 dnia: 2011-10-03, 12:37 »
Emperor Edition Design Diaries: Scorpion

Today is the next installment of our Emperor Edition Design Diaries where one of the designers of L5R will explain our goals for the mechanics of a clan. This week?s clan will be Unicorn, written by Loki.
Coś im nie poszło w tekście
« Ostatnia zmiana: 2011-10-03, 16:38 by Paku »
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2011-10-03, 15:46 »
Co im nie poszło? Kuce zaczynają EE z ośmioma twierdzami. Ja nie widzę problemu  ;D
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #3 dnia: 2011-10-03, 18:42 »
jedno zdanie na temat politycznego:
kocham ten domek <3
+20 do favoru <3
To może być jeden z fajniejszych domków ever!

EDIT: Jakoże jestem panem który znalazł więcej czasu, mogę raczyć komentarzem resztę domków.

Magistrowy wg mnie wydaje się najgorszym z nich jak już mam się wypowiedzieć na ten temat. Na Release użyłem go hmm... 4 razy na 4 gry?
Ninjowy domek będzie można potestować, Open pamiętam z jakiejś karty, Battle może być ciekawy
Paragonowo-courtierowy - no trochę dziwne, że w tym decku mają być courtierzy ale dobra, się zobaczy. Taka wersja Jodżimbasów w czerwonej zbroi.

Ogółem może być ciekawie
« Ostatnia zmiana: 2011-10-04, 19:08 by Mlody »
I can swim.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #4 dnia: 2011-10-03, 22:20 »
Domek jak domek, trait dobry ale nie powalajacy.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2011-10-04, 18:51 »
Widzę, że nikt się o sensowny komentarz nie pokusił :)
Mnie się te domki bardzo podobają, każdy jeden. Nie sprawiają wrażenie za mocnych, są solidne i kompletne.
Domek Ninjowy ma wszystko co powinien mieć, domek courtierowy wygląda na papierze fajnie, praktyka pokaże co będzie wart, domek do paragonów, trudno ocenić ze względu na brak kompletnej wiedzy o melee atacku, ale reakcje ma genialną. Domek magistrów, będzie można solidnie potestować jeszcze przed EE ale wydaje mi się najsłabszy z nich wszystkich.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #6 dnia: 2011-10-04, 22:15 »
dokladnie, az sie lezka w oku kreci ze jestem poza gra widzac co skorb dostal. Domek dla courtierow to cudenko, saya w pudelku i blocker na lobby w dodatku latwa zabawa favorem.  Pod paragonow tez odjazd dwie fajne akcje. Dwa pozostale byly znane, ninja wreszcie cos robi  a magistrzy faktycznie najslabsi poniewaz akcje z -2 zrobily sie na -1 wiec domek tak naprawde nic nie daje.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2011-10-04, 22:29 »
Berto, nie zgadzam sie z toba. kazdy z tych domkow cos wnosi...a gralem juz z Ravenowa wersja magistrow wjazdowych. nie powiem zeby to bylo slabe
jest domek ninjowy-2w1
jest domek pod courtierow, wyglada na pasywny dyshonor
no i sa 2 domki wjazdowe-jeden raczej czysto militarnie (z meta na decki polityczne) i jeden switchowy (militarka z opcja na wjazd)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2011-10-04, 22:38 »
i jeden switchowy (militarka z opcja na wjazd)

Rzadko spotykana opcja, czasem jednak dość sensowna ; )

Domki są naprawdę spoko, wszystkie grywalne, macie z czego być zadowoleni.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2011-10-05, 00:13 »
Quas wymyślił nowy typ switch decku :) Trzeba to sprzedać na forum AEG-a, żeby odpowiednie waye zrobili następnym razem :)
Co do domku dla magistrów, nie twierdze, że jest słaby, tylko, że wydaje mi się najsłabszy z 4 super domków, albo po prostu nie czuję czaczy :P

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2011-10-05, 07:25 »
przecieram szlaki...albo jednak trzeba chadzac spac(jak jest okazja) a nie przegladac fora :/
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #11 dnia: 2011-10-05, 09:38 »
tez nie twierdze ze jest slaby. Generalnie to jedyny domek dla dishonoru bitewnego. Zakaladajac ze wiekszosc akscji bedzie strac 1 honor phoenix, dragon i crab do piet nie dostaja skorpowi ktory jedna podwaja strate. To moze byc jedyny chodzacy disoonor w EE. Of corse w CE to powinno rzadzic z taka iloscia akcji bitenych z -2. Domek ninjowy tez super fajny tylko ze byl juz znany wczesniej wiec to nie niespodzianka. Generalnie bardzo fajne domki dla scorpa na pewno bedzie fan z gry.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2011-10-05, 15:17 »
Jasne. Twierdza pod Loyale sprawi honorówkom fun, że ja...
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #13 dnia: 2011-10-05, 16:03 »
Jasne. Twierdza pod Loyale sprawi honorówkom fun, że ja...
akurat na duelówki to słabo będzie działać bo musisz zagrywać w ciemno a niewiesz czy gośc zagra czy nie zagra jakiś focus effect dający honor
Walec

Ithilsan

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • "Bo mi karty nie podeszły..."
« Odpowiedź #14 dnia: 2011-10-05, 16:17 »
Duelówki by dojechać do 40 muszą zasówać masę innych zabawek niż same focusy. A ta reakcja... Patrz, wypisz wymaluj 2 daje LSC....
Crane Clan ? Lord ? Knight ? Bastard ? Unique ?  AGOT Paratrooper

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2011-10-05, 16:21 »
LSC już nie będzie, ale działa to choćby na kupowanie postaci czy Emperorowy odpowiednik MFS. Ta reakcja będzie "zabierać" (albo dawać, bo czemu nie? dodajmy darmową metę na dyshonor) 3-4 Honoru na turę (twoją i przeciwnika), a w promocji masz Melee za 4-5. Nie wiem jak to będzie działać, ale biorąc pod uwagę, że fenol ma na twierdzy 4-6 to nie ma co narzekać.
W ogóle wydaje mi się mocno idiotyczne, że wszystkie cztery twierdze funkcjonują w dwupaku i mają gratisową abilitkę/trait, żeby gracze nie marudzili. Tak czy inaczej scorpiońskie pre jest imba.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #16 dnia: 2011-10-05, 17:02 »
Duelówki by dojechać do 40 muszą zasówać masę innych zabawek niż same focusy. A ta reakcja... Patrz, wypisz wymaluj 2 daje LSC....
no nie wiem juz z focusów jest 6 kart dających 2 honoru:
To First Blood
Discovering conspiracy

jest gość dający honor jak wygra duel
duel of haiku
a nie wiemy co jeszcze wyjdzie w EE to moim zdaniem już bardzo dużo 
Walec

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2011-10-05, 17:17 »
Jak dla mnie wystarczy, że wystawienie postaci z honorem będzie akcją, zamiast się zastanawiać jakie karty się zobaczy w duelu wystarczy poczekać z reakcją z domku na dynasty phase.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2011-10-05, 17:21 »
To właśnie mówię, nie ma znaczenia kiedy odpalisz twierdzę - przeciwnik i tak jest 4 (no może 3) honoru w plecy.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #19 dnia: 2011-10-05, 17:27 »
Wystawianie postaci z honorem jak dlugo siegam pamiecia w ta karcianke NIGDY nie bylo akcja.
Tak czy siak zanegowanie co ture 2 straty/losu "bo tak" zawsze bylo dobre.
Twierdza do militarki super - pozwoli kupic czas vs honor/dishonor + zabicie na chacie.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.