Autor Wątek: Szczecin 2012 Rozpiska na Kotei  (Przeczytany 6293 razy)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Szczecin 2012 Rozpiska na Kotei
« dnia: 2012-04-05, 09:11 »
Piątek

19:30-20:00 zapisy na Drunken Madness

20:05 Drunken Madness start pierwszej rundy. Warunkiem uczestnictwa w kazdej rundzie jest zakup piwa na kazda runde. Otrzymacie do tego booster EE , który będzie wykorzystywany w kazdej rozgrywce/rundzie. Zostana rozegrane 4 rundy i wyloniony top2. Top 2 zostanie rozegrany w sobote wieczorem ?

Sobota
W sobote chcemy rozegrac przede wszystkim turniej glowny, ponadto po zakonczeniu turnieju glownego , gdy zostana wylonieni gracze którzy maja wynik 5-2 zagramy runde eliminacyjna o miejsca w top8/16. Wieczorna runda X-2 będzie rozgrywana metoda do dwoch zwyciestw , extended Palmer Rule .

Jednoczesnie chcielibyśmy zaproponowac side eventy dla wszystkich graczy. Po pierwsze

Ashigaru ? format dla tych wszystkich, którzy nienawidza tych wszystkich eRek w deku. Czas się ich pozbyc , a najlepiej komus oddać. Złóż dek w którym  wszystkie karty to Commony lub Uncommony lub Fixy z podstawek. Nie można grac eRkami i kartami z dodatku Forgotten Legacy jak również kartami Promo.  Przewidziano 4 rundy i top 2 lub top 4 w zaleznosci od ilosci uczestników

Legacy ? format na przegrywanie. Jak szybko potrafisz przegrac. Warunkiem przgrania jest zniszczenie sobie wszystkich prowincji. Nie liczy się niszczenie prowincji przeciwnika. Przewidziano 4 rundy (lub mniej) i top 2. Minimalna ilosc zawodnikow 2

War of Honor ? wersja Emperor Edition plus to co jest w pudelku War of Honor.

9:30 - 10:30 Zapisy
11:00 Start turnieju
14:00-15:00 Przerwa na obiad
15:00-19:00 pozostałe rundy glownego turnieju

20:00 Runda X-2
20:15 Ashigaru , Legacy, War of Honor
21:00 Ognisko jak pozwoli aura 

Niedziela

3 Glowy Oni i finaly ewentualnie do rozegrania.

9:00 Start top 8/16
9:00 - 9:30 Zapisy do 3 glowego Oni
9:45-13:45 3 glowy Oni 4 rundy i top 2
okolo 15:00 zakonczenie
« Ostatnia zmiana: 2012-04-05, 17:04 by horror »

Gendo

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
Odp: Rozpiska na kotei
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-04-05, 09:38 »
A jaki jest honor contest czy jak się to paskudztwo nazywa i czy przewidujecie jakieś dodatkowe nagrody za np najdalszy przyjazd/najlepszego gracza płci pięknej i inne takie bonusy jak w Szczyrku?

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-04-05, 09:43 »
a ja w sumie dwie prośbo-propozycje.

1. czy w piątek dałoby radę jakiś event zrobić dla niepijących ;] (o ile się nie okaże, że jestem sam ;] )
chętnie bym zagrał jakiegoś drafta czy coś

2. 3-Głowy Oni, zamiast zgłaszania się grup sugerowałbym aby zrobić wspólną pulę graczy i losowo stworzyć drużyny. Wydaje mi się, że to może być ciekawe rozwiązanie.
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-04-05, 09:45 »
Czy eliminacje po X-2 na sam koniec dnia, kiedy wszyscy będą mocno wypruci to dobry pomysł ? Skoro do 2 zwycięstw i na czas, może lepiej w niedzielę?

Vasquez - nie jesteś sam!
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-04-05, 10:04 »
Jeśli idzie o 3-głowego Oni, to jestem tak wielkim fanem tego side-eventu, że moja 1/3 głowy nie jest w stanie tego ogarnąć i po prostu wysiada w połowie analizy superfajności z tym związanej, wywołując omdlenie.

Myślę, że fajnie będzie zrobić zarówno pulę graczy niezrzeszonych, jak i dopuścić już zorganizowane grupy. Tym sposobem zadowoleni będą zarówno Ci bez pozostałych 2/3 głowy, jak i Ci, którzy chcą wszystko rozpykać, grając z super mocnymi kolegami, oraz Ci co chcą reprezentować swoje podwórko z lat dziecięcych, stolik w lokalnym barze, czy stronnictwo geopolityczne, licząc na przychylną dzięki temu karmę i czucie ducha drużyny. Z drugiej strony jeśli Vasquezowi idzie o to, że przez kompletną losowość lepiej się poznamy z tymi, którzy może i na koteie jeżdżą, ale póki co jakoś nie było okazji pogadać o dziewczynach, pieniądzach i samochodach, to takie "nasiłę"scalenie w team faktycznie może te rozmowy wyzwolić, powodując jakże pożądaną integrację :)

Co do X-2, to pozostając praktycznie niezagrożonym wystąpieniem w tym evencie - rozumiem ideę, jaka przyświeca zrobieniu tego w sobotę. Po prostu mało kto chce się kisić w niedzielę do 18-tej, a jak rozumiem równie niewielu jest zwolenników grania do jednej wygranej w X-2.
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-04-05, 10:10 »
Idee są piękne i szczytne. Gorzej z 2h grą o finały po 8h innych gier i jednej przerwie na lancz.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-04-05, 10:24 »
Idee są piękne i szczytne. Gorzej z 2h grą o finały po 8h innych gier i jednej przerwie na lancz.
moim zdanie sobota jest duzo lepsza na x-2 trudno wygra to najwytrzymalszy ale dla 5 osób nie ma sensu trzymac pozostałych 50 2-3 godziny dłużej
Walec

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-04-05, 10:26 »
Czy bedzie ktos chetny na legacy;)? Nie wiem czy kombinowac deck:P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-04-05, 10:42 »
Czy bedzie ktos chetny na legacy;)? Nie wiem czy kombinowac deck:P

Moj wyjazd do Szczecina stoi pod bardzo duzym znakiem zapytania, ale deck moge komus wymyslec.

Dwa pytania odnosnie Looser's Legacy:
- czy mozna proxowac?
- czy obowiazuje oficjalna ban lista Legacy (nie ukrywam ze chodzi mi o Take the Initiative)?

W sprawie WoH. Extended to format legalnosci obecnej edycji i poprzedniej + zawartosc pudelka. O to wam chodzilo?
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Szczecin 2012 Rozpiska na Kotei
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-04-05, 15:06 »
Jesli chodzi o WoH to mielismy na mysli obecna edycje EE plus karty ktore sa w pudelku od WoHa. Poczatkowo chcielismy zrobic wersje z CE ale nie wiem czy duzo ludzi by sie na to pisalo. Czesto jest tak ze ci co siadaja do WoHa siadaja ze swoimi taliami turniejowymi. Stad to extended, ktore zostalo poprawione

Jesli chodzi o piatek to jestem otwarty na propozycje. Mialem przez chwile pomysl zeby zagrac ten dziki format w ktorym kazdy dek musi miec minimum 100 kart , ale potem go zarzucilem, jako ze ilosc kart nie jest jeszcze wystarczajaca (za rok sie taki zrobi). Ewentualnie mozna zrobic format Higlander lub tez przygrywke przed glownym turniejem.

Jesli chodzi o granie w sobote wieczorem. Mielismy juz taka sytuacje dwa lata temu ze gralismy top 16 w sobote wieczorem i dalo rade. Jesli przeniesiemy to na niedziele to wczesniej niz o godz 17 nie skonczymy.

W kwestii 3 glowego Oni , jesli wiekszosc bedzie za tym zeby losowac sklady to nie widze problemu. Element zaskoczenia i doboru przeciwnika wydaje sie w tym wypadku dosc ciekawy. Pamietajmy jednak o ograniczeniu zwiazanym z tym ze w ruzynie nie moga powtorzyc sie twierdze i w zwiazku z tym moze sie to przydarzyc  to w ostatniej druzynie przy jakims nieszczesliwym losowaniu , ale w tym momencie jesli nikt nie bedzie mial nic przeciwko po prostu podmieni sie gdzies zawodnikow.

Legacy - mozna proxowac. Wszystkie karty zbannowane w legacy na oficjalnej liscie w dalszym ciagu sa zbannowane.

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-04-05, 15:12 »

Jesli chodzi o piatek to jestem otwarty na propozycje. Mialem przez chwile pomysl zeby zagrac ten dziki format w ktorym kazdy dek musi miec minimum 100 kart , ale potem go zarzucilem, jako ze ilosc kart nie jest jeszcze wystarczajaca (za rok sie taki zrobi). Ewentualnie mozna zrobic format Higlander lub tez przygrywke przed glownym turniejem.

To może Heroes of Rokugan - Każda karta jest Unique, więc po jednej w decku :) Czule wspominam rozgrywki w tym układzie
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-04-05, 15:15 »
Bardzo dobry pomysł ten powyżej, tymbardziej, że sporo osób miało złożone na to deki w Bielsku a turniej się nie odbył...
Shoju na prezydenta! :)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2012-04-05, 15:17 »

To może Heroes of Rokugan - Każda karta jest Unique, więc po jednej w decku :) Czule wspominam rozgrywki w tym układzie

jesli jest mozliwosc zlozenia takich dekow - bo glownie chodzi o postaci to nie widze problemu ale cos mi sie widzi , ze trzeba by bylo wlozyc wszystkie postaci jaka sa dostepne zeby cos takiego moglo zagrac , a problem ze stabilnoscia wciaz bedzie bardzo widoczny.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2012-04-05, 15:18 »
nie trzeba wkładać wszystkich, owszem trzeba z dwu klanów - ale działa jako tako :)
Shoju na prezydenta! :)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2012-04-05, 15:31 »
Cycu wezmie na piatek Nightfalla i BloodBowl wiec jak ktos bedzie zainteresowany to mozna spokojnie zamiast w madnessa popykac sobie w karcianki
« Ostatnia zmiana: 2012-04-05, 15:47 by horror »

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #15 dnia: 2012-04-05, 15:34 »
Na ktorym amerykanskim kotei grali Second Chance w taki, formacie, ze klan, Dynasty i Fate musial byc aktualnie legalny ale Stronghold mozna bylo wziasc dowolny jaki sie ukazal.

Takie mocno wykastrowane Legacy w sam raz na piatkowy wieczor. No nie mowcie ze nie chcielibyscie sobie jeszcze raz pograc na Black Silk Castle, Vigiliance Keep czy Shiro no Soshi, haha.
« Ostatnia zmiana: 2012-04-05, 15:57 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #16 dnia: 2012-04-05, 15:50 »
Przerabialiśmy to w ubiegłym roku w Norymberdze. Water wróżki cavalery/taktyk (+ czasami naval) rozwaliły system i teraz nie zapowiada się, by było inaczej.
Squeek

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2012-04-05, 16:04 »
Kolejny raz zapytam, do trzech razy sztuka: Co z piątkowymi abstynentami? ;P

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *