Autor Wątek: [Stronghold:Lion] The Marshalling Fields  (Przeczytany 3987 razy)

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
[Stronghold:Lion] The Marshalling Fields
« dnia: 2012-04-09, 12:16 »
The Marshalling Fields (www.thelionclan.com)

7PS ? 3GP ? 7SH
After you announce a Terrain action: Once per battle, you may ignore any of its restrictions that are based on another Terrain being in play.
After the first time each turn one of your Terrain actions resolves: Draw a card.
"Here we enact the largest-scale maneuvers, learned from the gaijin book. For such to be needed, we would be indeed threatened." -Ikoma Shika

Nowy domek scoutowy

Edit: Z powodów natury obiektywnej, nie można się zastosować do zaleceń Admina, więc wrzucam Bezpośredni link do obrazka

[ADMIN] Akurat. Patrz niżej.
« Ostatnia zmiana: 2012-04-09, 14:16 by Seppun Chikan »

thingrim

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
Odp: [Stronghold:Lion] The Marshalling Fields
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-04-09, 12:18 »
super, że dali to w sekcji nie dostępnej dla gości...

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-04-09, 12:23 »
a moze ktos by to dopisal? bo tez nie chce sie logowac specjalnie
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-04-09, 12:23 »
Macie bezpośredni link

Opet

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-04-09, 12:24 »
7PS ? 3GP ? 7SH

After you announce a Terrain action: Once per battle, you may ignore any of its restrictions that are based on another Terrain being in play.

After the first time each turn one of your Terrain actions resolves: Draw a card.

"Here we enact the largest-scale maneuvers, learned from the gaijin book. For such to be needed, we would be indeed threatened." -Ikoma Shika

Opet

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-04-09, 12:27 »
Cytat z pierwszego komentarza na kocim forum "Does not give recon. Next."

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-04-09, 12:28 »
Czyli, że można zagrać 2 tereny na raz? sweet.
Terrain action to akcja wprowadzająca teren do gry, jeśli dobrze rozumiem, bo tereny działają jako traity teraz, czyli po zagraniu terenu dobierasz kartę.
Jest w tym potencjał.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-04-09, 12:51 »
łooo ale kupa.
nie daje terenu (a wiekszosc dotychczasowych scoutow robila cos pozytecznego w koszcie majac teren), nie daje recona- to przydatne do scout akcji z reki.
daje karte za teren- nie zebym sie czepial ale nawet 2 tereny na raz bitew nie wygraja.
do draw mam juz EVD.

scout = commander z CE?
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

PROSIAK_PULAS

• experienced Personality
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-04-09, 13:23 »
scout = commander z CE?

Zapomniales dopisac nie dotyczy kraba ;).
Ale na powaznie to preview scoutow lionowych mi sie podoba ( moze poza domkiem ) doszedl unik z killem i non-unik z killem.
Order of Black Muppet * Follower of Miss Piggy * cocaKolat *

Seppun Chikan

• Imperial
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-04-09, 14:13 »
Edit: Z powodów natury obiektywnej, nie można się zastosować do zaleceń Admina, więc wrzucam (...)

Zalecenie admina brzmiało :

TREŚĆ

NIE WSTAWIAMY OBRAZKÓW. W ogóle.

Przyczyna natury obiektywnej, która spowodowała, że jednak linki do obrazków się pojawiły to jakiś dziwny tik nerwowy który klikał i poruszął myszą albo wpisał sekwencję literek i cyferek z klawiatury?

Skoro załoga Swift Sword nie życzy sobie, by goście oglądali obrazki ich excslusive preview, to ich nie kradnij. Niech się ludzie zalogują. Nic nie kosztuje. Albo niech odczekają 30 dni.

Ciągle nie przekonany? A co powiesz o www.thelionclan.com, gdzie (pomijając zawirowania przy zmianie daimyo) są umieszczane preview Swiftsworda, a które jest dostępne publicznie bez żadnego logowania?

Cieszę się, naprawdę, że chciało ci się wykonywać taki kawał roboty. Dziękuję.
Szkoda, że teraz ja muszę edytować każdego posta, jakiego zrobiłeś w temacie preview Lwa. Szkoda, że zdjąłeś część hitów ze SwiftSworda. Szkoda, że twoja praca się po prostu zmarnowała.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-04-09, 15:16 »
Domek podoba mi się znacznie bardiej niż Golden Plains. 2 tereny naraz fajna rzecz, zwłaszcza że Shika coś musi psuć do swojej akcji. Pokryte śniegiem bagno będzie wkurzać strasznie. Tereny nie będą zaśmiecać ręki (darmowe cycle) - a wszystko to nawet jak domek kiwnięty, bo to traity. Rewelacja.

Flavor interesujący. Skoro Lwy musiały na największym swoim poligonie (bo nigdzie indziej nie dało rady) testować gaijiński tech, to może będzie gaijińska rozpierducha na skalę imperialną... W dodatku przypomina mi żarcik o tym, jak się robiło manewry symulujące atak Układu Warszawskiego na NATO w ZSRR: wytyczamy na poligonie mapę europy środkowo-zachodniej w skali 1:1 ... :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Hattori Hanzo

• Crab Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-04-09, 15:19 »
gorzej kiedy przyjadę gaijini w puszkach i sie skończy poligon 

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2012-04-09, 18:38 »
Bardzo mi sie podoba ten domek. Jest kilka terenow ktore udupiaja i to bardzo mocno. Dwa takie w bitwie moga przesadzic o tym kto wygra a kto przegra bitwe. Jest jakis powod dla ktorego kensaie graja na 3 akodo's gravach. I w dodatku draw karty.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2012-04-09, 19:09 »
Bardzo mi sie podoba ten domek. Jest kilka terenow ktore udupiaja i to bardzo mocno. Dwa takie w bitwie moga przesadzic o tym kto wygra a kto przegra bitwe. Jest jakis powod dla ktorego kensaie graja na 3 akodo's gravach. I w dodatku draw karty.

a to ten domek sprawi ze przestana na nich grac? albo na brawlach?
jest kilka fajnych terenow...ale np na koteiu w BB nie udwalo mi sie utrzymac terenu w grze do konca bitwy. teraz wypuscili teren bow. spoko-ale juz sa akcje z bowem. ponadto wstawania/negacji jest b.duzo w srodowisku.

parafrazujac- czy ten domek sprawi ze lwi scouci przestana byc niegrywalni? nie. czy stana sie grywalniejsi? mozliwe ze tak ;)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2012-04-09, 19:18 »
pamietaj ze kazdy teren jest traitem i wiekszosc negowan mozesz sobie wlozyc miedzy palce i je tam przytrzymac. tereny to jak na razie calkiem potezna bron przeciw duzym koksom. akodos grave jest spoko ale musi dojsc , byc odbowany i niszczenie go uderza w ekonomie a dodatkowo dwa tereny to jednak lepiej niz jeden. mi sie podoba bo otwiera pewne opcje i wydaje sie ze jest lepszy od domku ktory tworzyl teren. teraz teren mozna traktowac  jak battle akcje i trzymac cos dodatkowo do bitwy.

Gurney

• Unicorn Clan
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2012-04-09, 19:24 »
zaleta tego domku jest to, ze wrzucasz dwa tereny i mozesz spokojnie jeden sam zniszczyc, aby wzmoncic jakas akcja i ciagle jest teren w grze i przeciwnik nie moze swojego zagrac... zobaczymy jak bedzie to wygladalo dalej.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2012-04-09, 19:27 »
White Shore Plain + Fields of Mercy. Plus taktycy, bo kto ci każe grać na tym skautami?

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2012-04-09, 20:03 »
@ horror. teren ktory wchodzi i bowuje jasne, negacji nie ma. ale jest creating/RoA/duty itd.
a takich ktore zabola tych kensich?
zakladam ze przeciwnik nie jest trepem i zagra akodo/brawl na np heart of darkness/lub snieg. w ofensie rocky terrain raczej sie nie gra.

White Shore Plain + Fields of Mercy. Plus taktycy, bo kto ci każe grać na tym skautami?

i zgrywasz to pierwszymi dwoma akcjami? bo zakladamy ze przeciwnik po drodze ma swoje akcje i juz masz 2 chlopkow mniej. a jak bedziesz ladnie przyciety to white tez jest w pyte-> zwlaszcza ze zuzywa taktyka (choc bitewna akcja taktyczna to raczej zdaza sie tylko z reki-przynajmniej w lwie).
moze zacznie to przypominac rece i nogi jak bedzie wiecej terenow ktore w traicie beda od razu krzywdzily (omijajac negacje), bo obecna baza terenowa nie jest warta tego zeby zajmowala powazny procent kart w fate.

BTW,bez urazy ale tictakami wole zagrac EVD - sa jakby do tego lepiej stworzeni i karte tam zyskac jest mniej problematyczne /nie uzalezniam sie od podejscia terenow, mam chlopkow ktorzy potrafia zalapac sie na karte w openie/ltd itd.itp./

zaleta tego domku jest to, ze wrzucasz dwa tereny i mozesz spokojnie jeden sam zniszczyc, aby wzmoncic jakas akcja i ciagle jest teren w grze i przeciwnik nie moze swojego zagrac... zobaczymy jak bedzie to wygladalo dalej.

i liczysz ze tym 2 scoutom(ok sa nieunikalni wiec powinni podejsc) ktorzy dzialaja na terenach po drodze nie stanie sie jakas przykrosc? zreszta oni sa gwarantem ze raczej przeciwnik nie zagrywa wlasnych terenow...pomijamy fakt ze na obecnym domku mam teren juz na poczatku bitwy.

imo to nadal nie jest zaden support dla tego waya w lwie. chcesz zagrac harcerzami?-wez craba.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2012-04-09, 20:39 »
"no ale na kiwanie to jest RoA/Order..." - naprawdę? Kurde, nie zdawałem sobie sprawy z tego, dzięki za oświecenie, tylko muszę przerobić decka, bo myślałem, że jak ten teren kiwnie to facet do końca gry nie wstaje, tak dziwnie napisany jest. Zakładamy, że przeciwnik nie jest trepem i zagra te negacje terenu które ma? Rewelacja, będzie miał ich tak z 6 w sumie, ile wkurwiających terenów będziesz miał w decku który mówi, że możesz mieć nawet 2 na raz? Teren w grze jest wymagany do JEDNEJ akcji na jednej nieunikalnej postaci i do jednej strategii, która wejdzie albo i nie. Do tego masz jeszcze całkiem sporo strzelania, sensowny force i cyklowanie niewygodnych kart.

Zagrywam to pierwszymi dwoma akcjami - a dlaczego zakładasz, że mam 2 chłopków mniej, nie każda akcja zabija, po sneak + Fields stracę co najwyżej jednego, kto powiedział że przeciwnik ma jakikolwiek presence, moze sobie właśnie oczyściłem pole, został mi ostatni skaut na zgliszczach i teraz z Dislodge the Foe dociągam całą armię taców z jednym oponentem?

Weź wyluzuj, KAŻE ci ktoś grać w sposób jaki był opisany albo na terenach opisanych? Nikt cię nie zmusza. Nie podobają ci się karty to nimi kurdę nie graj, ale rozpisywanie jak bardzo one są niegrywalne bo można się wyprostować po terenie który kiwa, albo że nie da się zagrać na 2 terenach bo cię przeciwnik rozstrzela.... Idź ziółek weź, bo jak widzę jak ktoś tak smęci w odpowiedzi na jedno zdanie to aż żal patrzeć.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #19 dnia: 2012-04-09, 20:52 »
Najwiekszy problem z terenami jest taki, ze zwalniaja tempo;p
Gry sa za szybkie, zeby bawic sie w akcje , teren - akcja - teren - akcja.
Fajny domek do grania przy piwie, choc do grania przy piwie wole swiatelko lub blitza;) Choc w przyszlosci moze miec potencjal.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!