Autor Wątek: [Strategy] Killing Intent  (Przeczytany 1220 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
[Strategy] Killing Intent
« dnia: 2012-04-12, 13:33 »
Killing Intent (www.boardgaming.com)
0GC
As a Focus Effect:You may choose (now) to use the base Force of your Personality in this duel as his duel stat if he is at a battlefield.
Battle: Choose your performing Personality: Straighten him. You may move him home.
His enemy's ferocity froze Hiro in place. The truth dwaned upon him as he meeth the Crab's gaze. He would die if he made any movement.
2FV
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: [Strategy] Killing Intent
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-04-12, 13:45 »
Berserkery się polubią z tą kartą. Chociaż gdyby miała FV 3 lub 4 była by lepsza. A tak? Berserker z 7F staje się gościem z 5 stat... + 2 z karty (pewnie focus robił pierwszy) to mamy 7. Byle Duelista z 4C nadal spokojnie wygra ten pojedynek.
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-04-12, 13:55 »
IMO mało kto to wrzuci. Trzeba mieć DUŻY basic Force (zerki i może niektóre nonhumany), a i tak na niektórych duelistów to nie pomoże. Zerki i tak sporo mówienia "NIEE :P", a to poza kasowaniem (o ile) pojedynków nic więcej przełomowego nie robi.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-04-12, 14:24 »
Berserkery się polubią z tą kartą. Chociaż gdyby miała FV 3 lub 4 była by lepsza. A tak? Berserker z 7F staje się gościem z 5 stat... + 2 z karty (pewnie focus robił pierwszy) to mamy 7. Byle Duelista z 4C nadal spokojnie wygra ten pojedynek.
Berserker z 7f po rzuceniu tego ma  duelu 7+2 czyli koleś musi mieć 5chi i czwórkę focusa, aby Cię ubić
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-04-12, 14:39 »
Głowa mnie boli :/ faktycznie nie wiem skąd to -2 sobie wziąłem... pewnie na zasadzie "karcie brakuje 2FV do 4... więc to jak -2 jest"
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-04-12, 20:18 »
zabawna karta.
duele bitewne sa tak przewalone ze potrzeba juz mete na nie?:>
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.