Autor Wątek: [Personality] Kitsuki Jakuei  (Przeczytany 1583 razy)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
Odp: [Personality] Kitsuki Jakuei
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-04-24, 06:54 »
ooo... i taki pan by sie przydal zurom, trzepnie, wezmie laske i jeszcze cos sensownego sam z nia robi

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-04-24, 08:07 »
b.fajny kolo.
jeden drozej niz przecietny Kitsuki ale wydaje sie ze warto doplacic
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-04-24, 10:33 »
Smoki pewno będą kręcić nosem, bo od duelowania jest horume :)
Moim zdaniem postać się bardzo przyda, brakowało mi czegoś do siorbania favoru w tych magistrach.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-04-24, 13:10 »
Smoki pewno będą kręcić nosem, bo od duelowania jest horume :)
Moim zdaniem postać się bardzo przyda, brakowało mi czegoś do siorbania favoru w tych magistrach.

nie zawsze horume na stole sie pojawil. teraz masz juz opcje na 6 postaci w decku ktore w reakcji na duel cos robia i przeciwnik ma jednak trudniejszy wybor.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Kask

• Dragon Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-04-24, 13:12 »
Dla mnie koles bomba :) Bo:

W koncu mozna spokojnie zmiescic 3x accidental bez obaw ze jak ktos po fawor sie wybierze to braknie cial do obrony, ewentulanie jak ktos sie da zlapac to majac fawor wczesniej plus jego tekst mozna accidentala 2x odpalic :) No i oczywiscie battle akcja Super koles w rozsadnej cenie

Opet

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-04-24, 13:20 »
Ta 8 golda jest nawet dobra. Mam traumatyczne doznania po koteiu kiedy jakaś franca podłączyła Legion of Pain (kiedy nie miałem akurat niszczarki attachmentów na ręce) i moje Liony z gold-kosztem 7- stały się grupą puszystych kotków... :-)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-04-24, 13:23 »
akuratnie battle jest jego najslabsza strona-w zasadzie bow. zrzucasz favor po to zeby przeciwnik zanegowal calosc jednym KNFem? zwykle lepiej odeslac w nastepnej akcji.

Edit:
Opet-> legion w polaczeniu z ecowarfare? w takim wypadku koszt twojego chlopka nie ma znaczenia :d

Opet

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-04-24, 13:37 »
quas -> taaak... tego doświadczyła Matsu Hana :-) Na szczęście to (jednorazowa) reakcja. No wniosek jest taki, że kilka tych droższych postaci jest fajna w tej edycji gdzie gold-cost ma znaczenie.

A Kitsuki jest super i w dwóch kopiach wchodzi spokojnie do decku. Dobrze, że można wybrać: wole rzucić pojedynek po dodatkowe 1 honoru czy po favor? Zwłaszcza przy oststniej prowce - "steel on steel" a potem w następnej akcji favor na odesłanie.