Autor Wątek: [Personality: Lion] Akodo Tamisu  (Przeczytany 2586 razy)

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
[Personality: Lion] Akodo Tamisu
« dnia: 2012-04-24, 12:23 »
Akodo Tamisu

Moim zdaniem lepszy niż dobry :) Zmieści się w dużej ilości decków, dobre keywordy i sam prowki stuka.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: [Personality: Lion] Akodo Tamisu
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-04-24, 12:53 »
zajebisty chlopek.
ma zadatki na wszystkie militarne lwie decki...byc moze nawet na switchowe po rozwodzie paragonow z shugasami.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-04-24, 12:56 »
Argh... kliknąłem go przez przypadek i przeskoczyło mi na crane'a... co za żal.

A lion spoko. W przeciwieństwie to niektórych senseiów pasuje do większości themów. I jeszcze ma dobry keyword.
« Ostatnia zmiana: 2012-04-24, 12:57 by Chord »
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-04-24, 13:06 »
od biedy mu wybacze brak battle akcji  :D
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-04-24, 14:08 »
w pierwszym poscie masz juz linka  ;)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-04-24, 14:21 »
Jak misiaczek zakładał wątek to był pierwszy post. Po prostu czegoś nie zauważył.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-04-24, 14:33 »
Jak misiaczek zakładał wątek to był pierwszy post. Po prostu czegoś nie zauważył.
mea culpa, dokonałem już samo biczowania ;)
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-04-24, 19:55 »
Na pewno to że jest 4F taktykiem za 7 golda czyni go wyjątkowym (zawsze musieli mieć 3F by czasem nie pojechać samemu z retrybki jakiejś lepszej prowki) - i tak jak Kobi może się dopalić sam o 1 więcej jak jedzie solo. Fajne - ale ile dodatkowego force się z tego wyciśnie? 1? 2? 3 w wielkich porywach? Ok - ale co z tego jak nie ma zdolności na postaciach? Paragoni z wyjątkiem uniq'ów i 2 non-uniq nic nie robią - taktycy=wiadomo, było to już wałkowane. Jedynie teraz scouty mogą się czymś pochwalić, ale teren zagramy zwykle jeden - drugi ewentualnie na nowym domku...

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-04-24, 20:33 »
A po co zagrywac wiecej terenow? Jeden z golden plainsow zupelnie wystarcza, ewentualnie jeszcze mozna zagrac tego nowego co bowuje bo tak;) Reszty sie nie oplaca, ew ancient feuda jak wkurza Cie wysoki PS;)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-04-24, 20:37 »
Gość cię dopala za Know No Fear zawsze ^^
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-04-24, 21:29 »
Klepek - z moich obserwacji jeszcze wynika, że heart of darkness to miła zabaweczka, która przy braku mety na teren niszczy kensai/spellówka/zerk talie, a na reszcie może skutecznie poprzeszkadzać/zablokować teren honorówek/dyshonoru ;)

Postać pod względem stat świetna, ale wpisuje się w taktyczny way - support, ale nadal nic nie robimy przeciwnikowi....

AkodoJacek

• Personality
    • Kyuden Bydgoszcz
« Odpowiedź #12 dnia: 2012-04-24, 22:01 »
Chyba nieliczny z sensei'ów który będzie w 3 sztukach w decku ... zbyt fajny by trzymać w domku dla traitu a będzie ginął przy ataku (zawsze można spróbować skierować kill akcję przeciwnika w niego jak kolejny czeka w prowincji).
4F tiktak w dodatku wyskakujący w pierwszej i mający fokus +1 przy taktyku przynajmniej sensei dobry w tym dodatku ;)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2012-04-24, 22:19 »
Gość cię dopala za Know No Fear zawsze ^^

dodatkowo z brothersow, z greatfull reward, z Plainsow. tictac +1, kamina, banish, ten nowy typek.

Chyba nieliczny z sensei'ów który będzie w 3 sztukach w decku ... zbyt fajny by trzymać w domku dla traitu a będzie ginął przy ataku (zawsze można spróbować skierować kill akcję przeciwnika w niego jak kolejny czeka w prowincji).
4F tiktak w dodatku wyskakujący w pierwszej i mający fokus +1 przy taktyku przynajmniej sensei dobry w tym dodatku ;)

wolalbym juz 1-2 i event.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2012-04-25, 01:25 »
1-2 i event to będzie jak będzie się różnych sensei upychać. Przy jednym sensei który ma na sobie de facto Loyal * Singular event grasz wtedy, jak grasz 3x sensei i jeszcze ci mało.

Ja będę gościa pchał w min 3 kopiach do decku na nowym domku, razem z kaminą i może jeszcze jakimś tacem. Będą odpalać Banishe, bratać się razem z Tezuką i w ogóle będą zajefajni. W taktycznym domku na razie go nie widzę, po wyjęciu terenów skautowych jego użyteczności za bardzo maleje i nie kompensuje tego 4F, ale jeszcze z jedno grywalne Bushido Virtue albo powtarzalna akcja taktyczna a'la Kamina i będzie autoincludem w paragonowym mixie.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2012-04-25, 12:59 »
na stole mozesz miec tylko jednego sensei - wchodzi i discard tego ktorego juz masz. ale tez czekam na "nieklanowych"
nowego domku nie tykam az wyjda karty pod niego ;)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2012-04-25, 13:11 »
Mój deck : min 3 kopie żeby wyszedł. Może nawet z eventem.

Zestaw 1-2 szt. sensei + event : w obecnym momencie event może wyciągnąć ci tylko jednego z tych 1-2 sensei. W takiej sytuacji zamiast eventu lepiej dopchać dodatkowego sensei, chyba, że cche się przeciwnikowi dać szansę na znegowanie eventu albo dodatkowo tasować dynasty.

Event ma sens gdy gra się na różnych sensei (wtedy wyciągamy eventem tego którego potrzeba) albo na 3+event (wtedy event robi za 4tą kopię postaci).

Co do domku, błądzisz, po Pradze (na razie trenuję pre-EoW) ci to udowodnię :P