Autor Wątek: [2012 Kotei] Prague, Czech Republic - May 19th/20th  (Przeczytany 4623 razy)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150908505293390.437666.657478389&type=1

Niejaki Manu przejął tytuł praskiego Drunken Mastera roku 2012. Na fotkach brak polskich twarzy, więc zakładam, że turniej wygrał jakby walkowerem. =) (o ile to w ogóle fotki z DM).
« Ostatnia zmiana: 2012-05-19, 10:51 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: [2012 Kotei] Prague, Czech Republic - May 19th/20th
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-05-19, 14:51 »
Się nie liczy:P

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-05-19, 15:10 »
47 graczy. Klany:

Crab 3
Crane 3
Dragon 6
Lion 6
Mantis 5
Phoenix 6
Scorpion 6
Spider 7
Unicorn 4
Nonhuman 1

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-05-19, 23:17 »
Jak tam nasze orły?

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-05-20, 02:27 »
Walec, Gali i Santos w topach reszta turniej pocieszenia.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-05-20, 12:05 »

Zgubiłeś Quasa.

---

X-2 Cut:

Sebastian Neuefeind-Lion
Przemek "Walec" Kowalczyk-Spider
Lukasz Gladysz-Lion
Andreas Ljubisic-Crab
Tomasz Gala-Crane
Stefan Endres-Unicorn
Lukasz Kowalczyk-Phoenix
Thomas Reitberger-Lion
Christian Reitberger-Spider
Dominik Klapper-Crane
Remi CAVAILLE-Unicorn

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-05-20, 13:47 »

Zgubiłeś Quasa.
My bad

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-05-20, 19:21 »
Walec przegrał w finale z germańskim Lwem. Sad panda.

---

Wcześniej w tym samym wszechświecie:

Gali przegrywa z Lwimi duszkami.
Walec wygrywa z Santosem w ćwierćfinale.
Walec pokonuje Quasa w półfinale.

Normalnie piąta kolumna.
« Ostatnia zmiana: 2012-05-20, 19:29 by kempy »

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-05-20, 20:00 »
Jakieś czeskie machloje. Walec z Santosem, ja z Sylwanem (i po to tłukliśmy się 5h busem by grać ze sobą) i wygrywają niemce... :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-05-20, 21:47 »
Gratulacje, ładna postawa, szkoda, że się wygrać nie udało. Ten lew germański to wróżki?

Kurga

• Crab Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-05-20, 22:52 »
ladnie :) gratulacje dla calej polskiej delegacji

jak tak ze swojej strony - jak poszedl honor contest - jakies fotki?

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-05-21, 00:11 »
emo lion na ancestorach, przegralem z nim sromotnie, zanim zaczalem swoja trzecia ture to on mial juz 21 honoru. kotei zacny, wiecej pozniej.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #12 dnia: 2012-05-21, 02:08 »
ladnie :) gratulacje dla calej polskiej delegacji

jak tak ze swojej strony - jak poszedl honor contest - jakies fotki?

Cytat: Daigotsu Aleitaan
Honor (costume contest) won by me with Sohei Standard Bearer...
 :twisted:

The province should be D1-7, with Clay Soldiers Defending a Tomb and I chose the name Tomb of Kokujin with a second option Tomb of "the father of Moto Gaheris".

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2012-05-21, 10:15 »
Gratulacje, ładna postawa, szkoda, że się wygrać nie udało. Ten lew germański to wróżki?

tak.
ja tez z nim gralem. niestety zaraz jade na galere ale popoludniu walne jakas szersza relacje.

emo-lion mial juz naprawde duze szanse w finale po tym jak ja wyeliminowalem konia na ciezkim sprzecie a Sant odpadl w grze z Walcem.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #14 dnia: 2012-05-21, 12:05 »
sorki ze nie pokonałem Germanskiego oprawcy w finale - ale przez 3 gry jakie z nim grałem nie miał ani razu średniego podejścia wszystkie były co najmniej dobre i w sumie we wszystkich grach wybraniał się na ostatniej prowincji z czego 2 razy ostatnia kartą z reki :/ no ale trudno i tak nieżle sobie poradziłem jak na spidera :P
gry
1. Zlewik - Spider parogon - nie ma jak mirror i do tego z polakiem jako pierwsza gra 1:0
2. Christian Reitberger - Spider Monksai - kolejny spider - u mnie sredni poczatek ale Kanpeki wychodzacy z Shaiden Sorai mocno zmienił obraz gry Akcja gry Kanpeki +9 f z Murderous Intent i w kolejnej akcji kill z kanapki w postac z 2 weaponami a nie mial 2 save'a :) 2:0
3. nie pamietam ksywy al chyba niemiec - mantis controla zwierzakowa na domku od kasy w pierwszym moim ataku straciłem 2x bofana i fukuzo ale jakos udało sie wyrzeźbić 3:0
4. Thomas Reitberger-Lion paragons honor deck - oboje mieliśmy słaby poczatem on 2 holdingi w sumie 3 golda, ja shinomen marsz - miał 41 honoru i 4 prowince z alterem sprzatnełem mu 2 prowki i zostawiłem na 38 honoru no i potem atak w 2 ostatnie prowki 4:0
5. Dominik Klapper-Crane scout - bardzo irytujace jest to że przystawia sie gdzie chce a sneak strategic z snipingiem bardzo psuje mi dzień. całe szczęście miki conqeror hotako i kanpeki plus Ageless Shrine wyruwnały stan w prowincjach a gdy zaatakował na ostatnią 5 killi z ręki plus jeden z kanapki załatwiły wszystkie nie porozumienia :) 5:0
6. Sebastian Neuefeind (emo lion) -Lion ansestors - 7 golda kupione w pierwsze turze i w trzeciej 3 x visitation + skipping=void było bardzo denerwujące ostatnia prowka ostatnia akcja która mu została na rece to send home na moja ostatnia postać w bitwie i zero negacji na mojej ręce:/ a force na prowkę był 5:1
7. Stefan Endres-Unicorn hmm niezdażyłem dokładnie zauwazyć :P ale chyba duże weapony :P on w 2 postać w 3 dyzy weapon prowincja i postać - ja atakuje moimi 2 postaciami, on gratefull i zabija mi obie postacie z 2x cast a side the weak ja zemsta w followera, no to mój clan potrzebował miki'ego mój przeciwnik próbował mnie odesłac nie wyszło no to teraz Miki cast a side, on wjezdza postacią z wepponem no to siła pająka on pas no to ja nowy will i z prowincją mu stukam postać, i kupuje 2 postacie z prowincji, on flipuje na prowincji tylko championkę ja u mówie zasłoń sobie postać on hmm no to moja tura i atak w 3 pozostałe prowki, 2x dopałka z ręki i bofana z topaz championship stukam 3 prowki w turze 4 :) 6:1 i 2 miejsce po swisie
topy niestety robili jakby top 16 a nie wykreślanie wiec niestety trafiam na Santosa  w top 8
top 8 - Santos phoenix enlighment
2:1 przy słabych podejściach santosa zwłaszcza w ostatniej grze gdzie musiał mnie zaatakowac drugi raz mimo posiadania fira na stole ( spowodowało ze dostał 2x perfect moment ode mnie i nie był wstanie się z tego podnieść)
Top 4 Quas - Lion paragon honor z mały elementem ansestorów - 2 x hotako jako pierwsza postać nic dodać nic ujać. 2:0
Final
Sebastian Neuefeind (emo lion) -Lion ansestors - pierwsza gra jego bardzo dobre podejscie, 2 razy szybka Akai i zaczyna sie robic smutno na ostatniej prowincji dostałem 3x kill i poprostu brakło ciał w bitwie w drugiej wyskoczył mi z 28 honoru do 40 gdy atakowałem na 2 ostatnie prowincje i a znowu brakło ciał w bitwie
Walec

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2012-05-21, 12:40 »
Gratulacje, gratulacje :)
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2012-05-21, 18:05 »
to krotka relacja ode mnie. zagralem Parancestorami. z duzym wsparciem Turbokarotki.

1)Germanski oprawca, berserker. zaczelo sie fatalnie, sadzilem ze znowu od wtopy w 1* rundzie -> w pierwszej turze musialem wykupic postac bez honoru. w drugiej 2 holdingi. trzeciej widzialem jak płonie moja pierwsza prowincja. po 4 zaczolem sie bronic-> jakims cudem udalo sie nastukac 8 honoru, ocalic 2 postacie. po 5 przeciwnik postanowil wjechac w 2 prowincje: jedna obronilem spelniajac warunki. domek zrobil mi z 6 honoru jak nic.
1:0
MVP:Shamate Keep
2)Cent. czulem sie w tej grze jak sprite. najgorsze co mnie spotkalo to 3x favors w jednej turze. zachowal moralne zwyciestwo- wysadzil ost.prowincje z ebisu :)
2:0
MVP: zjadliwe podejscie przeciwnika.
3)Gali. po trzecioturowym wielbladzie bylo mi naprawde slabo. idzuki dostal w prezencie parametry godne zerka. do tego zbroja, follower...puf i po prowincji.
potem juz pamietalem ze gdzies tam czaja sie rugashi bazary i gralo sie zdecydowanie latwiej :)
3:0

4)Emo Lion. Hallsy.
wygladalo ze jest ok. wygralem rzut na zaczynanie.
przeciwnikowi podszedl zestaw letalny w wyscigach. zarobilem 3x duel of the serpents,3xvisitation,imperial gift. tym oto sposobem w mojej 5 turze mialem 24 honoru (33 u przeciwnika). odpalilem ebisu-28. stwierdzilem ze pora isc do boju -> po zgraniu wszystkich reakcji bylo juz 33-35. jakby nie wyszedl to sam bym dokulal do 40 (mialem 2xmediation na rece)
po mojej dynastii skonczylo sie 56(moj rekord- 28 honoru w 1 turze)-40. wygral.
pomimo takiego podejscia przeciwnika mialbym jeszcze szanse gdyby nastapil jeden z warunkow: albo visitation 1 karte szybciej albo forging albo ancestral protection.
3:1

wtedy nastapily 2 fatalne wydarzenia. skonczyla sie karotka ;(
do tego zrobila sie 2h przerwa : 1h na obiadek bylo ok,ale potem 1godzina na honor contest? dla mnie nieporozumienie.

5) Horror. bylem sceptycznie nastawiony bo dueling dragonowy to fatalna opcja. fakt- deck go nieco oszukal. potem sie przekonal ze u mnie nie ma waznej personalki-> kazdy duel z domku to strike. kazdy discovering mial dodatkowy efekt: "lion reaction: seppuku" (2x mgr z lose honorem na stole). no i do tego sacrafice to tez dobra opcja na ciecie. pozna hotako nie zmienila oblicza gry.
4:1
/pozniej o 1 w nocy zagralismy rewanz- przy normalnym podejsciu bylo bardziej wyrownanie ale nadal do przodu/

6)Monksai. W zasadzie cala gra pod kontrola. wymiana prowincji i 2 chlopkow za 8 honoru (kosztem 1 karty w discardzie) ustawila gre. potem nie  pomogl juz nawet komplet wyrmbonow na stole.
5:1
MVP: suki z hida defendersami, na stole skipping a na rece seeking

7)Lion, paragon honor.
wygralem rzut na zaczynanie. w drugiej zrezygnowalem z kasy dla polaczenia kogako+suki. w 5 turze mialem juz wymogi (przeciwnik mial 38), przeciwnik Dairuko i 4 paragonami musial szturmowac 2 prowincje. szefowa bawila sie doskonale w unopposed. 3 paragonow zalapalo sie na opor i po wzajemnej wymianie argumentow skasowalem go rezolucja.
6:1
MVP:3x suki.

TOP 8:
Remi z unicornami. cwaniak planowal wygrac pierwsza gre i potem czekac na to by zasada Palmera mnie wywalila z turnieju.
1)gral naprawde wolno 2 tura->Nalesh. zaczelo sie robic ciekawie. w 3 podpiol jej raidersow (po dlugim zastanowieniu)...u mnie suki i akai.
pierwsza.
chlopek z akai, akcja z suki, ancestor po favor,  shugasy do swiatyn....ancestor wizytuje Nalesh. i tak przed 2 tury. druga typek z wyrmbone katana,gratefulem i raidersami odbija sie od sily prowincji.
1:0. i naprawde przerazenie w oczach przeciwnika.
2)i nagle gra przyspieszyla.
zaczelo sie raczej slabo. znowu szybka Nalesh. po prowincji.
w 4 juz 2 choinki : ja mialem kupe na rece. przybronilem sie na 2 prowincjach liczac ze albo sie skusi na unopposed albo postanowi skasowac mi ktoras armie (ale pewnie wtedy sie nie podzieli)
skusil sie na akai i 2 ancestorow + prowincja.
ufff. naprawde najmniejszy wymiar kary.
po 5 mialem 32 honoru, 2 prowincje, slaba reke (mimo ze 5 kart). wjazd w 2 albo spelnie wymogi ale pewnie kosztem obu prowincji - kupa.
wykupil sie. :)
w 6 deck zastrajkowal: bez postaci,na pocieszenie biblioteka i coraz fajniejsza reka.
niestety przeciwnik wykupuje 3 boyow.
w 7 spelniam wymogi, po 3 turach peddlera, mieszania favorem pozbylem sie kupy.
zalozylem mu 2xvisitation (znaczac nalesh-KnF i wylaczajac tego roninowego kensi-paragona z wyrmbonem i cursedem)
4x shugenja (lacznie 3F) bronia sie przed 2 tiktakami i jakas duza franca. paragoni ida bronic drugiej prowincji. wlasnie na tej nieco sie pomacalismy...po tym jak nie pozwolilem cofnac dojazdu z watera tego wielkiego kensiego (chyba mu umknelo ze ten boy juz nie wstaje) poddal sie.
2:0

TOP 4
Walec.
w pierwszej pomimo 2 turowej hotako braklo mi oczka (kiurfa!).
w drugiej znowu 2 turowa hotako. tym razem poddalem sie jak broniac sie nie dokrecilem do 45 (alter). nastepna tura to by byla juz tylko formalnosc.

Wnioski:
kotei b.fajny. niby bez browarow za friko ale za to nadrobili naprawde dobrym cateringiem i calkiem fajna miejscowka.  (nieoficjalny)drunken odbyl sie w norze. reszte nadrobila TurboKarotka w trakcie + staroprameny niefiltrowane po.
pewnie za rok znowu sie pojawie- jezeli bedzie w podobnym stylu to musze zabrac ze soba wiekszy zapas "paliwa" :)
« Ostatnia zmiana: 2012-05-21, 18:07 by quas »
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #18 dnia: 2012-05-21, 22:27 »
Quasu jak Ci sie sprawdzali hida defenders?
Mowilem ze trzeba grac w tym decku 3x duel of serpent po doswiadczeniach z szczecina;)
Imo 90 % militarek wciaga sie nosem, a serpent calkiem ladnie smiga na najgorsze match-upy - dragon magistrate/courtier i top phoenix.
Graty za wynik SK for the win:)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2012-05-21, 22:56 »
jak cos zaczyna sie od hida to musi byc dobre ;p
« Ostatnia zmiana: 2012-05-21, 23:07 by quas »