Autor Wątek: The Shadow's Embrace  (Przeczytany 99421 razy)

Aki

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
Odp: The Shadow's Embrace
« Odpowiedź #120 dnia: 2012-06-14, 21:27 »
AEG rozesłał list...
wygląda na to, że kupujemy u nich w sklepie albo u nich w sklepie...
"Czasem drobny gest znaczy więcej, niż najbardziej heroiczny wyczyn..."

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #121 dnia: 2012-06-15, 02:51 »
Dear Customers,

The Shadow's Embrace, the latest set for Legend of the Five Rings CCG, will be put on sale starting Monday, June 18 on the Alderac Online Store.

We have made the following decisions to alleviate the shipping costs for our international customers:

?   The Factory Set will have its International shipping costs set to $25, regardless of the international destination.
?   The Strategy Set will have its International shipping cost option set to $10, regardless of the international destination.

This will help bring the cheapest international shipping options on par with the domestic ones.

In order to avoid any confusion at the time of your order, we will be offering 4 different products for The Shadow's Embrace, so please pick the most appropriate to your situation when you place your order.

Factory Set

Price: $200 + shipping
?   This product is suited for domestic players mostly but also for International players who want to choose a faster shipping option (at a non reduced cost)
?   Shipping costs will be calculated depending on location and shipping method chosen.

International Factory Set

Price: $225
?   This product is suited for International players only and already includes shipping costs.
?   Package will be sent using USPS International Priority Shipping.
?   Important Note: You may purchase multiples (up to the limit of $1,000) but may not be combined with any other product order.

Strategy Set

Price: $140 + shipping
This product includes a Clan Pack of your choice. Additional Clan Packs can be bought for $10 apiece.
?   This product is suited for domestic players mostly but also for International players who want to choose a faster shipping option (at a non reduced cost) or order multiple Clan Packs in addition to their Strategy Set (note that it may be more cost effective, depending on destination, to order a Factory Set if you plan on buying multiple Clan packs with just one Strategy Set)
?   Shipping costs will be calculated depending on location and shipping method chosen. 

International Strategy Set

Price: $150
This product includes a Clan Pack of your choice. You cannot order more than 1 Clan pack with that product.
?   This product is suited for International players only and already includes Shipping costs.
?   Package will be sent using USPS International First Class Mail Shipping.

General Information

?   Important Note: You may purchase multiples (up to the limit of $1,000) but may not combine it with any other product order.
Important Reminders
?   Please remember that any order above $1,000 (shipping included) will need to be split up. If you plan on ordering in large quantities, please contact us at customerservice@alderac.com and we will do our best to accommodate your needs.
?   As noted in our previous address, Clan Packs as single items will be made available after the initial sale of the Factory Set.

Thank you for your understanding and support.

The AEG Team

Dla tych co nie znają aegowego :

Drogi kliencie! Specjalnie dla ciebie, koszt wysyłki "Strategy set" ustalamy na 10$, co oznacza dodatkowe 34$ opłat podatkowych które uiścisz w najbliższej placówce celnej. Koszt wysyłki "Factory set" to tylko 25$, co oznacza dla ciebie dodatkowe 56$ opłat podatkowych, które uiścisz w najbliższej placówce celnej. Nie, nie możesz razem z tym produktem kupić nic innego.

Dziękujemy za zrozumienie i wsparcie.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #122 dnia: 2012-06-15, 02:55 »
Powyższą wiadomość otrzymałem pocztą. Oczywiście orginał (kursywa), tłumaczenie jest moje ... ale wg. mnie bardzo dobrze oddaje sens wiadomości. Do tej pory nie otrzymałem żadnej odpowiedzi na moje listy na ten temat. Zmuszony jestem traktować to co wyżej jako odpowiedź na moje (i nie tylko moje) sugestie dotyczące kosztu setu TSE poza Europą.

Dla tych co zostają w Legendzie - wkrótce w dziale Trading Grounds pojawi się większa oferta moich kart.

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #123 dnia: 2012-06-15, 06:39 »
Przesadzasz troche,  ja akurat jestem pozytywnie zaskoczony wysokoscia kosztow przesylki - moglo byc gorzej.

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #124 dnia: 2012-06-15, 08:13 »
to nie wysokość przesyłki ma znaczenie w tym przypadku. Chodzi o cenę całości i prawie pewne cło. Jak będziesz miał pecha możesz dostać nawet +50% do kosztów więc +/- 10$ za przesyłkę to detal.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #125 dnia: 2012-06-15, 09:29 »
jak bedziesz mial pecha to dostaniesz vat i clo czyli okolo 25 procent do calosci.

z tego co czytam i co napisal sejmi to nie moge kupic sobie factory setu i strategy setu i podpiac pod jedna przesylke? czy ktos to moze uscislic?

Aki

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #126 dnia: 2012-06-15, 09:42 »
chyba możesz, ale nie korzystasz wtedy ze specjalnych cen shippingu (tak to zrozumiałem)
"Czasem drobny gest znaczy więcej, niż najbardziej heroiczny wyczyn..."

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #127 dnia: 2012-06-15, 09:59 »
tak dokładnie jest to ustalona cena nie wazne ile kupisz wiec jak chcesz kupic factory plus strategy packa to płacisz 375 $
a nie rozumiem o ci  chodzi z tylko dodatkowymi 34$ i 56$ czy koszty transportu beda czy nie beda w cenie to i tak do cła sie licza
a 10 $ to jest około 2,67$ ( cło i vat naliczany jest kaskadowo 3% cła 23$ vatu)

a koszty wysyłki na poziomie 10 czy 25 dolarów to naprawde nie duzo patrzać na to ze np. kupując jednego boxa na potomaku to najtańsza daremna wysyłka (USPS First Class Mail International (14-30 days)) to 35 $ jak chce sie normalna wysyłką wmiare to już 60$ wiec te 10 czy 25 to naprawdę jest nie wiele.
Walec

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #128 dnia: 2012-06-15, 10:14 »
Uważam, że te propozycje akurat in plus. Zw na Celestiale i Eventy ciężko wziąć strategy pack na dwóch niestety, więc gwarantowane 10 USD za przesyłkę to dobry deal. Cło to akurat zależy chyba od urzędu celnego, zamawiałem już kilka razy raz mnie raz więcej i ani razu nasze kochane państwo się nie upomniało.
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #129 dnia: 2012-06-15, 13:38 »
akuratnie cena przesylki jest calkiem przyjazna.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #130 dnia: 2012-06-15, 14:20 »
"pozytywnie zaskoczony wysokością przesyłki" - cena 25$ to ma być pozytywne zaskoczenie?  przy poprzednich setach jakieś 22$ kosztował jeden set (który łapał się na inną taryfę), i tak od trzeciego w komplecie płaciło się mniej. Zwracam uwagę, że KAŻDY international set ma w sobie wbudowaną cenę przesyłki, czyli kupując 2x Factory płaci się 25$ za każdy, nie 25$ do podziału.

Dużo czy mało to kwestia dyskusyjna, firma nie zrobiła NIC dla graczy poza stanami. Mają możliwości logistyczne wysyłać towar z Europy - robili to już wcześniej. Zamiast tego postanowili zarobić więcej, przerzucając wszystkie koszty na graczy. Kto chce, niech kupuje...

Przypominam że UC ma 5 lat na obłożenie podatkami towaru wchodzącego na polski obszar celny.

Hattori Hanzo

• Crab Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #131 dnia: 2012-06-15, 14:39 »
oni nastawiają sie na usa nie na stary kontynent. wiec nic my tu nie mamy do gadanie, nas w Polsce jak jest 200 gracy to dobrze.

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #132 dnia: 2012-06-15, 14:52 »
tu akurat jest FAIL - warto sobie przejrzeć listy i ilości Stronghold Store - Europa/US

niby tam jest dużo - ale ma wielu sklepów z level 10+ (najwyższy to level 12)

część europy supportuje się w pokemonacu
co dodaje do statystyk zakupowych US (dużą część)

2 największe na świecie to Padis (z racji na sprzedaż singli +opcje zamówienia IH przez ich stronę z podłączeniem do Padisa)
i Pegaz... ;-)

niestety milczą z opcją odbioru w CoP... o czym mieli napisać...

mam nadzieję tylko, że się na tym projekcie nie wyłożą, bo nastroje wyjątkowo nie są kwaśne jedynie w PL ale i na całym świecie.

No niestety nie są korporacją z prawdziwymi ludźmi od zarządzania, tylko faktycznie firmą z pasją
która przeczytała pomysł TSE z jakiegoś poradnika "zostań milionerem w weekend"
co w połączeniu z brakiem wyobraźni skutkuje całym buntem...

Ale karty są fajne ;-)
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #133 dnia: 2012-06-15, 15:07 »
może i 22 dolary kosztował ale sety miały o połowe mniej kart ( 91 FL DaK 84) 160 wzorów w TSH w duzym pudełku ( na 3000 kart) koszty transportu na świecie poszły o jakieś 20% do góry w ciągu astatnich 6 miesiecy

z tego co pamietam jak zamawialiśmy naraz 8-9 FL to wyszlo nasz prawie po 10$ na głowe a strategy pack to pudełko wielkosci boxa busterów czyli wcale nie małe i tez kosztuje 10$ i to przy zamówieniu 1 szt
jezeli to dla ciebie są fatalne koszty transportu to chyba w innym świecie zyjemy
Walec

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #134 dnia: 2012-06-15, 15:41 »
Czytaj ze zrozumieniem. Fatalne dla mnie jest to, że pomimo N listów w tej sprawie goście postanowili rozwiązać "międzynarodowy" problem w najprostszy sposób : flat shipping rate. Jeszcze dwa tygodnie temu miały się pojawić Centralised Order Pointy - i co ? I już słuch o nich zaginął. Już wcześniej dało się wysyłać karty z Francji i Hiszpanii, takim samym lub porównywalnym nakładem kosztów dla firmy  - ale nie tym razem.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #135 dnia: 2012-06-15, 18:03 »
Odsuwając się od kosztów to stwierdzam, że to jeden z najładniejszych graficznie dodatków od bardzo dawna.

W większości z L5R Art, ale przynajmniej w jednym miejscu i ciurkiem =)
« Ostatnia zmiana: 2012-06-15, 18:05 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #136 dnia: 2012-06-15, 18:18 »
Kępy, nie pirać cudzych previu... 30 dni cezury :P

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #137 dnia: 2012-06-18, 08:21 »
powiedziałbym, że wreszcie widać, że Argyle jest za to odpowiedzialny :]
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #138 dnia: 2012-06-19, 01:15 »
W Oracle są już wszystkie karty z dodatku oprócz jednej, której fluff musi poczekać do momentu opublikowania wyjaśnienia/opowiadania.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

hbkondi

• blank Personality
  • die scorpion! die!
« Odpowiedź #139 dnia: 2012-07-14, 02:48 »
a ja tak podpytam - uszykował już ktoś może jakieś arkusze do wydrukowania? co by dostać na maila i polecieć do jakiegoś pkt'u z drukarką?
; -)
have/want: http://ccg.webd.pl/index.php?topic=3954.0

szukam postaci duelist/magistrate i scout żurawia, tactic jednorożca, monk i fire feniksa. lista braków w linku.

ze względów budżetowych oddam "kolekcję" pająka