Autor Wątek: Strike of the dragon - Pytanie  (Przeczytany 1328 razy)

fish

• blank Personality
Strike of the dragon - Pytanie
« dnia: 2007-02-05, 21:50 »
Cześć chciałbym się dowiedzieć czy moge z targetować 2 razy tego samego personala tą karta jeżeli on ma reakcje negowanie bołowania raz na ture i czy jeżeli zaneguje czy moge wskazać go raz jeszcze ??

I drugie moje pytanie jeżeli ktoś zagrywa na mnie jakąś akcje ktura ma 2 efekty i ja chciałbym zanegować akcje Flying Leapem i czy to zaneguje całe działanie tej akcji czy tylko pierwszy jej efekt??

Dzięki i pozdrawiam

Krzychu

• Crab Clan
  • experienced Personality
  • *
    • www.ancalentari.com
Re: Strike of the dragon - Pytanie
« Odpowiedź #1 dnia: 2007-02-06, 00:47 »
Cytat: "fish"
czy moge z targetować 2 razy tego samego personala tą karta jeżeli on ma reakcje negowanie bołowania raz na ture i czy jeżeli zaneguje czy moge wskazać go raz jeszcze ??

Musiałbyś podać przykład.
1. Jeśli chodzi Ci o to, że zagrywasz jakąś akcję na postać i kosztem zagrania tej akcji (np: Battle: bow Personality to destroy target Oni) jest skłonienie postaci, to nie możesz zanegować tego, bo inaczej akcja nie odpali. Musisz opłacić wszystkie koszta, aby miała ona działanie.
2. Możesz wycelować w postać mającą negowanie, wtedy on odpali tą negację (jeśli to reakcja) i wtedy pierwsza Twa akcja nie dojdzie do skutku. A, że jest raz na turę to targetujesz potem drugi raz i ją skłaniasz.
Ale naprawdę, lepiej, żebyś dał tutaj konkretny przykład.

I drugie moje pytanie jeżeli ktoś zagrywa na mnie jakąś akcje która ma 2 efekty i ja chciałbym zanegować akcje Flying Leapem i czy to zaneguje całe działanie tej akcji czy tylko pierwszy jej efekt??

Zaneguje całą akcję. Nie rozdrabniajmy się :D
Cytat: "Flying Leap"
Kiho Reaction: After a Battle or Open action targets this Monk: Negate the effects of the action.

Dzięki i pozdrawiam

No problem.