Autor Wątek: [Spell] - Beseech Sakkaku  (Przeczytany 2226 razy)

Gendo

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: [Spell] - Beseech Sakkaku
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-06-04, 12:25 »
No tak. Nie dziwota, że muszą wydawać eventy z stylu On, skoro honor robi się w ten sposób.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-06-04, 12:26 »
Ancestory zazdroszczą - 3 honoru za 1 golda (nie dostanie gold&steelem), mam nadzieję że Kitsu dostana podobna zabawkę (nie ta strategia dająca honor za ilość ancestorów się nie liczy, bo cholernie ciężko utrzymać w limitedzie 3 przodków)
« Ostatnia zmiana: 2012-06-04, 12:28 by Kris »

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-06-04, 16:31 »
Zarąbiste.. ale to nie jest do końca to czego Kitsune potrzebuje.. po 2 Retorykach to już za późno na takie cuda.

Reszka

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-06-04, 16:45 »
Jak kitsune nie potrzebują taniego generowania honoru w limited to czego potrzebują? 8 prowincji na starcie ? :P

Epik

• Mantis Clan
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-06-04, 16:50 »
Czegoś przeciwko retoryce i przeciwko dishonorowaniu zwierzaków ;)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-06-04, 19:58 »
wlasnie tego potrzebowaly zwierzaki zeby miec tempo. z 1 karty masz opcje na 4 honoru w ltd. inne honorowki potrzebuja raczej 2 kart do tego.

Czegoś przeciwko retoryce i przeciwko dishonorowaniu zwierzaków ;)
2xbazaar w dynastii (u ciebie to 3/4 w najgorszym przypadku a miejsce jest bo raczej mozesz odpuscic sobie obrone poprzez SP )
3x duel of the serpent i 3xunimpeachable name. potem dokladasz poztalych 22-25 kart z honor gainem, 3 forgingi i cos moze jeszcze wcisniesz :P

w tej edycji decki naprawde skladaja sie same ;)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Epik

• Mantis Clan
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-06-04, 23:38 »
Tak, testowałem to wszystko, i; Super że jak przeciwnik ma więcej honoru to ja mogę go zrobić z 20... on zabierze sobie z 2' retoryk 8 i już ma 40... jest między nami '16' honoru różnicy. Niestety, tego nie da się obejść, musiałbym go jakoś ściągać a nie mam jak. ; /

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-06-04, 23:40 »
I co? Chciałbyś ducha stonogi, który w limitedzie wpieprza courtierów?
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-06-04, 23:53 »
I co? Chciałbyś ducha stonogi, który w limitedzie wpieprza courtierów?

Taaaa, Human Centipede.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-06-04, 23:55 »
Epik ma teraz taką fazę. Zabrali mu DGC i nie może się odnaleźć ;)

Mocne i uważam, że Kitsune z czasem coś tam w końcu będą mogły pograć. Retoryka to co prawda nadal pogięta bzdura, która poważnie karze ubogie w courtiery honorówki, ale naprawdę się nie da ?

Potrzebowałeś czegoś, co rehonoruje zwierzaki. No przecież to rehonoruje...
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-06-05, 00:34 »
Tak, testowałem to wszystko, i; Super że jak przeciwnik ma więcej honoru to ja mogę go zrobić z 20... on zabierze sobie z 2' retoryk 8 i już ma 40... jest między nami '16' honoru różnicy. Niestety, tego nie da się obejść, musiałbym go jakoś ściągać a nie mam jak. ; /

1)sam masz courtierow. jak cie to tak boli to wloz standard bieda-courtierowy.
2)mozna sie poscigac bezretorykowo - ja mam w decku cale 3x visitation. i duzo slabsze "gonienie". ty masz wrobla, jelonki , duel. do tego robisz oczko honoru z domku bezkondycyjnie.
kwestia mielenia fate (z itemem mozesz sobie go wziasc nawet gdy masz miej honoru) / masz ew.bambuska do dociagu.
sadze ze przy dobrym podejsciu- 1 retoryke lykasz na czolo. z druga jest na styk. a trzecia-coz, zycie - zajebiste podejscie trzeba przyjac ze spokojem.
3)spell sam w sobie jest zajebisty bo przeciez rehonoruje spirita (w opcji bow wrozki i nie niszczyc czaru)

tak naprawde sciganie jest do ogarniecia. pytanie czy bedziesz zbieral wystarczajaco szybko honor w grach z militarka.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.