Autor Wątek: Wspólny zakup jednego setu : ma sens czy nie ?  (Przeczytany 1387 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Wspólny zakup jednego setu : ma sens czy nie ?
« dnia: 2012-06-05, 22:27 »
Wiadomo, że wszystkiego jeszcze nie zobaczyliśmy... Ale już z wyprzedzeniem chciałbym zapytać o opinię. Jak uważacie, czy zakup takiego setu w kilka osób ma sens? Z pewnością będzie tam kilka unique (czy non unique) które parę osób będzie chciało. Ktoś ma doświadczenia jak to dzielić?

Nie mówię tu o jednej osobie, która kupuje seta a potem odsprzedaje "nadwyżki", ale zaplanowanym wspólnym zakupie po to by d razu mieć to co się chce za mniejsze pieniądze.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Gendo

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
Odp: Wspólny zakup jednego setu : ma sens czy nie ?
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-06-05, 22:33 »
No ja tak zamawiam. Na razie nie mam problemów z podziałem kart, bo większość z nich nie jest ani do moich ani do wayów Magdy. Co więcej , karty jak na nie na razie patrze to nie są jakieś musiszmiecie w każdym decku tylko karty owszem niezbędne, ale w konkretnych deckach/wayach co oznacza , ze bez problemu mogę się ich pozbywać na rzecz innych graczy.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-06-05, 22:44 »
Wydaje mi się, że jest to zależne od tego kto kim gra, każda osoba musiałaby chyba zrobić listę tego co potrzebuje, później trzeba by było je porównać i zobaczyć dopiero wtedy czy można się takim setem sensownie podzielić.
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-06-05, 23:48 »
Jak odpowiednie klany ze sobą zamawiają to nie powinno być większego problemu. Myślę też że bardzo dobrym rozwiązaniem byłyby np. 2 sety na 3/4/5 graczy. :)

Stazi

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-06-06, 09:51 »
Ja jestem sceptyczny jeśli chodzi o podział takich setów. Zawsze ktoś będzie pokrzywdzony bo założę się, że będzie kilka kart, które będą chcieli wszyscy np. eventy. Będzie też na pewno kilka uniwersalnych akcji. Do tego postacie ronin/unaligned, a nawet niektóre klanowe są grywalne w kilku klanach. Jak by optymistycznie do tego nie podchodzić to ktoś zawsze będzie do tyłu na takim podziale. Może nawet dojść do sytuacji, że wszyscy będą niezadowoleni bo każdemu będzie coś brakowało.

Gendo

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-06-06, 10:07 »
No jak np dzielic będą crab scout, mantis scout i crane scout to tak, masz rację:P Ale np u nas w Toruniu jakoś nie ma za bardzo z tym problemu, moze dlatego , że ludzie grajaróżnymi deckami a i karty na razie pokazane  jakieś wyrywajace z butów nie są (nie licząc postaci)