Autor Wątek: Krakow - Przyszlosc ligii/wybor sklepu  (Przeczytany 9029 razy)

Klepek

• temptation Personality
Krakow - Przyszlosc ligii/wybor sklepu
« dnia: 2012-06-25, 17:17 »
Jestesmy po zakonczeniu ligii, Aramasu podobno odchodzi. Pora podjac jakies decyzje.
Wypadaloby ustalic jakie warunki jest nam w stanie zaproponowac dragonus, a jakie bard.
Na dzien dzisiejszy widze 3 opcje:
1. Zostajemy przy bardzie, uzgadniamy nowy sezon ligii, ustalamy daty turniejow, wszystko zostaje bez zmian.
2. Idziemy do Dragonusa(najpierw musielibysmy wiedziec co nam oferuje) i tam robimy nowa lige, ustalamy terminy turniejow itp.
3. Laczymy 1 i 2 i robimy mixa, np startery EoW kupowalismy w Dragonusie bo nie mial ich bard, nowa lige robimy przez Dragonusa, boxy dalej bierzemy przez Barda itp itd.

Pytanie jest co nam sie oplaca.
Bard jaki jest kazdy wie, ale przy najmniej sa jakies promki i da sie w "w miare" obnizyc ceny zakupu boxow. Nikt z Barda nie wspiera srodowiska i nie ma zadnego kontaktu.
Dragonus to wielka niewiadoma, wypadaloby dowiedziec sie co sa w stanie nam zaoferowac. Osobiscie jestem zdania ze najwazniejsze w tym wszystkim to postarac sie choc troche ozywic coraz bardziej kurczace sie srodowisko i tu nadzieja w Dragonusie, ze pojawi sie tam osoba chcaca cokolwiek zrobic.
Wiadomo nie mamy czasu na to zeby pojawiac sie w sklepie i tam grac, z racji tego ze kazdy pracuje. Tak samo wiadome jest ze na takich spotkaniach pite jest piwo. Wiadomo ze promowanie gry najlepiej wychodzi wtedy gdy gra sie w sklepie i tam ludzie zalapuja zajawke.
Najlepszym rozwiazaniem byloby granie turniei w samym sklepiem i umieszczenie plakatu z wskazaniem miejsca/czasu gdzie gra sie w krazki. Czyli sklep umieszcza nam plakat spotkania w czwartek o godzinie 17 knajpa X.
Do tego gro z nas ma kupe smieciowatych kart, ktore mozna by oddawac do sklepu, jesli temu chcialoby sie wciagac nowych.
Nie wiem czy ma to sens , ale moze zyskamy nowych 2-3 graczy.

Wypadaloby zeby ktos ze spolki, (jestesmy chyba najbardziej aktywni w Krk) podlazl do Dragonusa i ustalil co oni na ten temat mysla. MIRUMO wodzu moze Ty;)?

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Krakow - Przyszlosc ligii/wybor sklepu
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-06-25, 17:29 »
To miłe, że przy takich okazjach zostaje wodzem :)
Proponuje ustalić co byśmy chcieli uzyskać i wysłać maila z zapytaniem. Gość, który kręci tym biznesem, nie zawsze jest obecny w sklepie.
Z tego co się orientuje w sklepie Dragonusa nie ma miejsca na granie. Mają stand w GK i klitkę na Lubicz. Pytanie czy jest jakaś zaprzyjaźniona knajpa, w której moglibyśmy łączyć przyjemne z pożytecznym czyli pić piwo, grać w karty i rekrutować nowych graczy ?
Co do Ligi, nie wiem na jakich warunkach była prowadzona w Bardzie... po ile szły turniejowe boostery? Jak jest z promkami? Wystarczy zgłosić turniej i sami przysyłają, czy to tylko Bard może rozdawać? Uważam, że kwestia promek jest tu kluczowa, nagrody są drugorzędną kwestią.
Pewnie trzeba by było zarejestrować sklep w alderacu i podpiąć jakieś IA do nich .
W kwestii tańszych boxow, to ostatnim czasem Bard się nie popisywał, ceny były dalekie od rewelacyjnych. Generalnie chyba im nie zależy więc na ciekawe oferty bym nie liczył.

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-06-25, 18:31 »
po ile szły turniejowe boostery?

połowa ceny deatlicznej

Jak jest z promkami? Wystarczy zgłosić turniej i sami przysyłają, czy to tylko Bard może rozdawać? Uważam, że kwestia promek jest tu kluczowa,

wystarczy zgłosić turniej i wysyłają do sklepu

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-06-25, 19:45 »
do promek wystarczy osoba z IA która zgłasza turnieje i Stronghold Store którego adres podaje się w zgłoszeniu (min 30 dni i nie więcej niż 60 dni przed turniejem - wystarczy regularnie to robić)  i do którego przychodzą promki, można zgłaszać max 4 turnieje na sklep na miesiąc, ja zgłaszałem po 2 turnieje na miesiąc i promki zawsze na turniejach były

aboymadeofgold

• boxable Personality
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-06-28, 17:16 »
Panowie,

Chciałem tu na forum podziękować tym kilku graczom, którzy wbrew przeciwnościom losu łotali u nas w L5R. Z waszą grupą w praktyce nie było na sklepie problemów, a dzięki Aramasu w zasadzie turnieje zawsze były zgłoszone, promki przychodziły. Podziwiam Wasze zaparcie. Scena L5R mocno się kurczy, natomiast Wy jesteście jej ostatnimi samurajami. Mam nadzieję, że Krążki w Krakowie nie upadną.

Bard wycofuje się z dystrybucji Legendy. Obroty na tej grze są tragiczne. Myślę, że mogę zdradzić obroty naszego sklepu w Czerwcu - mniej niż ćwierć kafla. 90% z tego to nagrody turniejowe, które jak wiecie oddajemy po kosztach. Z różnych źródeł wiem, że w niektórych miastach gracze skrzyknęli się i zamawiali L5R od naszej własnej Hurtowni. Wątpię, by podobnie było z Krakowem, zresztą nie bez powodu z L5R rezygnuje cała firma, nie tylko sklep na Batorego.

Mam nadzieję, że dogadacie się z Dragonusem, chociaż chyba bardziej opłaca się Wam dogadać z jakimś pubem, a towar ściągać z zagranicy.

Wszystkie promki jakie mieliśmy na sklepie oddałem na zakończenie Ligi. Mam jeszcze jakieś Imperial Gifty, które są do wzięcia jak by ktoś chciał - wystarczy przyjść i zapytać. Trzymam kciuki za system i mam nadzieję, że w przyszłości ktoś go ładnie ogarnie. Pamiętam jak kiedyś grało u nas 4 pracowników (jak jeszcze biuro było na Batorego) i na turniej przychodziło sporo osób. Może Legenda ponownie zakwitnie. Oby.

Pozdrawiam,
Kulesza Maciej

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-06-28, 17:51 »
My tez dziekujemy, nie mam zamiaru wracac do niesnasek miedzy graczami a Bardem, jesli Wasi pracownicy maja zamiar jeszcze grac zapraszamy, mozecie pisac, chetnie wesprzemy pod wzgledem niepotrzebnych nam kart, itp itd. Pamietam ze bylo pare osob u Was chcacych grac.
Pamietam jak kiedys w ramach starej spolki Klusek kupowal karty u Was i robil 80 % obrotu l5r w Waszym sklepie, pozniej jakos drogi sie rozeszly.
Zarowno gracze jak i Bard pewnie nie wspominaja tej wspolpracy za dobrze, no ale nie w kazdym zwiazku wychodzi;)
Ale nie wracajmy do tematu, dzieki za lige, jak ktos z Was ma jeszcze ochote zagrac, zapraszamy w czwartki.
Zapraszamy ewentualnych chetnych na forum, mam nadzieje ze nie macie juz zakazu pisania na forum.
Legenda nigdy nie umrze;) Miala ona w Kraku swoje wzloty i upadki;P
« Ostatnia zmiana: 2012-06-28, 17:56 by Klepek »

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-06-28, 17:54 »
Chociaż od momentu gdy bielski Gnom reaktywował środowisko sam w Krakowie juz przestałem grywać, ale miło wspominam tamtejsze spotkania. Jeszcze na początku Celestial Edition turniej inauguracyjny potrafił zebrać ponad 30 osób. Stąd dzięki za dotychczasowe wsparcie chociaż z tym też czasem różnie bywało. Niestety, ale scena bez aktywnego sprzedawcy-gracza sama się ot tak nie rozrośnie. Bo samo organizowanie turniejów - jak się okazuje - nie wystarczy(ło).
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Kurga

• Crab Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-06-29, 11:51 »
Dzięki wielkie dla Aramasu za prowadzenie całej ligi i legendy - mam nadzieje że wrócisz czasem w ramach kolat edition.
Dzięki dla Barda za support turniejów - miejsce, nagrody itp.

Co dalej - na razie wakacje, z kempy będę grywał w czwartki w wadowicach a turnieje jak sie nie uda sensownych w krakowie to do katowic daleko nie ma ew. Bielsko  - zobaczymy jak tam sie rozwinie sytuacja.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-07-02, 10:07 »
Jestem po rozmowie z Dragonusem.
Sa generalnie chetni zebysmy pograli wraz z ich wsparciem i porobili turnieje.
Maja swoja zaprzyjazniona knajpe na ulicy Dajwur (Kazimierz) - nazwa Paragraf, ze znizka na piwo dla grajacych.
Cala liga wystartowalaby we wrzesniu. Mozna by tez robic na 2miechy lub w jakims terminie wieksze turnieje, moze wpadlby ktos z okolic.
Do ustalenia jest termin spotkan:
1. Zostajemy przy czwartku, ale zapewne 0 przyplywu swiezej krwi.
2. Laczymy nasze granie z graniem planszowek - spotykaja sie zawsze w niedziele, jakbysmy grali to moze akurat ktos by sie zajawil, moglibysmy tez dla odprezenia zagrac w planszowki.
3. Laczymy jedno z drugim i piszemy na forum w zaleznosci od tego jak nam to wypali.

Dragonus juz zarejestrowal sie jako sklepik, wiec moze organizowac turnieje.
Wstepnie umowilem sie ze gramy w Czwartek i przyjdzie sie z nami przywitac;)
Wiec trzeba by ustalic, czy w czwartek gramy juz w miejscowce Dragonusa(mamy tam znizke na bro)
czy tez zostajemy po staremu.
Na zywo najleiej bedzie all obgadac.
PoZDRo

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-07-02, 10:18 »
Ja bym obczaił ten Paragraf. I jestem za graniem w niedziele, co by była szansa kogoś zaciekawić grą. Moja dziewczyna będzie szczęśliwa bo sobie w planszówki pogra :P Problem widzę tylko w tym, że w większości przypadków niedziele dopiero wieczorem mam wolne.
Jak sklep jest zarejestrowany to od razu na wrzesień jakiś turniej trzeba by zgłosić, co by promki spokojnie docierały.

Ps. ulica to Dajwór nie Dajwur :P

Edit: Zgłosiłem 2 turnieje na wrzesień :P
« Ostatnia zmiana: 2012-07-02, 11:01 by mirumo »

szKRABig

• Crab Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-07-02, 14:51 »
w takim razie ten czwartek gramy w Paragrafie  przy Dajworze, obgadamy co i jak...
ale coby się rozwijać jesteśmy skazani na niedzielne granie

Ps. nie podoba mi się nazwa tej kanajpy Paragraf... ;)

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-07-02, 15:20 »
jak rozumiem mam przerzucić heralda do Dragonusa?

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2012-07-02, 15:21 »

To chyba najsensowniejsza opcja. Ja swoje IA już przepiąłem, reszta spółki wisi na razie u Jabbasa co by miał odpowiedni Level na fajny turniej.

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2012-07-02, 16:15 »

To chyba najsensowniejsza opcja. Ja swoje IA już przepiąłem, reszta spółki wisi na razie u Jabbasa co by miał odpowiedni Level na fajny turniej.
przeniesiony

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2012-07-09, 14:58 »
Zgodnie z naszymi ostatnimi ustaleniami stworzyłem grupę na fejsie - L5R Kraków, kto ma chęć niech dołącza.
Sejmitar uczynił również updejt miejsca spotkań.

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2012-07-09, 19:49 »
po głębokich przemyśleniach ostatecznie zostaję :P choć pewnie niestety w jeszcze bardziej ograniczonym zakresie czasowym - po powrocie z urlopu na początku sierpnia się jakoś zjawie w Artefakcie

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #16 dnia: 2012-07-09, 20:47 »
po głębokich przemyśleniach ostatecznie zostaję :P

No ba! To Ty jesteś jednym z tych dwudziestu. :D
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2012-07-09, 21:36 »
Yatta!

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2012-07-10, 08:02 »
po głębokich przemyśleniach ostatecznie zostaję :P

No ba! To Ty jesteś jednym z tych dwudziestu. :D

Jeśli już to dwudziesty pierwszy :D

A tak wracając do tematu trzeba poprzenosić resztę heraldów do Dragonusa - Bigrat to jeden, Kurga pewnie drugi jeśli spółka już żadnego nie ma w Bardzie to nie wiem kto ma resztę

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2012-07-10, 09:44 »
Spółka siedzi u Jabbasa, ale to chwilowe :)