Autor Wątek: Q4 2012 OP Kit  (Przeczytany 329 razy)

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
Q4 2012 OP Kit
« dnia: 2012-09-07, 09:37 »
Ponieważ Kempy jest na urlopie postaram się go godnie zastąpić. Promki z nowego OP Kit-u:
Sinkhole   
0   
Battle: Destroy any player's Terrain or Region at the current battlefield and target a Personality: His path is blocked. Bow him or move him home.
"Not all dangers need be supernatural or military in nature, it seems. How dreadfully pedestrian." - Otomo Suikihime
Focus Value 2      
http://imperialassembly.com/oracle/#cardid=9986,#hashid=b3102f2c6bc99b6c12dc48b89018f9bc,#cardcount=0

Interesting Plains
Singular   
Reaction: After a Personality enters play from this province: Refill the province face-up.
"It is called such because, allegedly, there is always something? interesting? happening there. The definition of interesting varies, of course." - Miya Kitori
http://imperialassembly.com/oracle/#cardid=9961,#hashid=89b4314a0ef5411d3094925d8f780e42,#cardcount=0

Sinkhole wydaje się jednak bardziej interesujące niż Interesting Plains :P

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Odp: Q4 2012 OP Kit
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-09-07, 10:03 »
Obydwie słabe. Pierwsza zagra chyba tylko w Lwie z darmowym terenem (tu akurat daje rade) a drugą psuje trait singular.
« Ostatnia zmiana: 2012-09-07, 10:05 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-09-07, 10:20 »
Zniszczenie terenu lub regionu w koszcie jest słabe, ale i tak ma większą szansę zobaczyć grę, niż druga promka.

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-09-07, 10:34 »
rzeczywiscie slabe - na poczatku mi sie podobala, bo myslalem, ze zniszczenie terenu to taki bonus, ale faktycznie po ponownym przeczytanium, to chyba tylko na meczki z lwem bym ja wsadzal, wiec lipa

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-09-07, 14:56 »
eee powaznie chcecie to wsadzac do decku?
1)w fate jest juz ultra ciasno
2)nie wiem jak u innych ale mnie juz czesto zaczyna brakowac "terenu" w grze. pomimo ze mam darmowy z reakcji.
jest juz 1chlopek odpalajacy sie za teren, jeden dociagajacy karte (dla mnie najlepszy scout w klanie) i paru chlopkow dzialajacych lepiej z terenem.
3)sa lepsze odeslania/bow (jeszcze jakby zniszczenie terenu powodowalo ze jest to akcja nienegocjowalna to moznaby pomyslec)

plainsy
coz, regionow juz mnostwo. ot chocby att.na twarz, second city itd.
bylby do pokombinowania ale nie przy singular.
imo nie jest wystarczajaco dobry.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.