Autor Wątek: Herald - ktoś widział, ktoś wie?  (Przeczytany 1683 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Herald - ktoś widział, ktoś wie?
« dnia: 2012-10-24, 16:00 »
Czy ktoś wie, gdzie zniknęły Heraldy?
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
Odp: Herald - ktoś widział, ktoś wie?
« Odpowiedź #1 dnia: 2012-10-24, 16:24 »
Co masz na mysli?
Squeek

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2012-10-24, 16:31 »
Dawno Heralda nie było, i mam wrażenie, że w tym roku był w ogóle tylko jeden... A mamy pażdziernik. Trochę kiepsko jak na 4 rocznie.

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #3 dnia: 2012-10-24, 16:47 »
O ile dobrze pametam były w tym roku dwa - 3.9 i 3.10. Lada dzień powinien pokazać sie 3.11 i na początku 2013 3.12. Nie ma powodu robić z tego specjalnej tragedii - za $40 kupujesz 4 kolejne wydania a nie roczna prenumeratę, więc opóźnienia działają korzystnie dla naszych portfeli :]
Squeek

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2012-10-24, 19:54 »
Za 40$ kupujesz rok IA membershipa, w trakcie której otrzymujesz IH.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #5 dnia: 2012-10-24, 20:07 »
Za 40$ kupujesz rok IA membershipa, w trakcie której otrzymujesz IH.

Tylko że "A one-year subscription includes 4 issues". Dodatkowo w "Subscriptions" na Twoim koncie IA widać, który NUMER będzie ostatnim jaki dostaniesz.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #6 dnia: 2012-10-24, 20:32 »
Przy czym 'one-year' zazwyczaj rozciaga sie do 15 miesięcy.
Squeek

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2012-10-24, 20:55 »
Membership includes a one-year subscription to The Imperial Herald and access to exclusive Fan Club Only promos and events.

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
« Odpowiedź #8 dnia: 2012-10-24, 22:45 »
Sejmi, skoro wiesz lepiej to po co ciagnąć ten wątek. Sprawdz sobie od którego numeru (i kiedy) robiłeś ostatnie przedłużenie i do kiedy masz ważną prenumeratę i będziesz wiedział ze mamy z Kempym rację. EOT
« Ostatnia zmiana: 2012-10-24, 23:35 by I'atz'ek »
Squeek

AkodoJacek

• Personality
    • Kyuden Bydgoszcz
« Odpowiedź #9 dnia: 2012-10-24, 23:03 »
Membership includes a one-year subscription to The Imperial Herald and access to exclusive Fan Club Only promos and events.

wchodzę do sklepu ... i widzę w opisie : "A one-year subscription includes 4 issues.  New subscribers will receive the current issue plus three issues to follow.  Renewing a subscription will extend an existing subscriptions by 4 issues."

ktoś próbuje ludziom robić wodę z mózgu, dzięki "nie pojawieniu się" kolejnego heralda  otrzymuję dodatkowe promki od mojej Pani która rok temu kupiła mi w prezencie zestawik przy którym dostała prenumeratę na 2 numery. Dla niezorientowanych : promki z imperial assembly dostajecie do dnia pojawienia się heralda który jest kolejny po waszym ostatnim (co ostatnio przełożyło się na mniej więcej pół roku promek po "wygaśnięciu" prenumeraty).

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2012-10-24, 23:37 »
AEG raz mnie już oszwabił z kontem IA, właśnie przez machloje z terminami i opóźnianiem IH. Nie chcę, żeby się to powtórzyło. Z pozdrowieniami, liczcie na to, że dostaniecie co wasze (na co nei ma żadnej gwarancji)/

Dodatkowo, płaciłem za konto roczne z 4 numerami IH w roku. Może wy jesteście zadowoleni, że płacicie 40$ za półtora roku, ja wolę zapłacić 40$ za rok i dostać to, co mi obiecywano w ten rok, niż dostać ostani numer z półrocznym opóźnienem.

AkodoJacek

• Personality
    • Kyuden Bydgoszcz
« Odpowiedź #11 dnia: 2012-10-25, 06:30 »
AEG raz mnie już oszwabił z kontem IA, właśnie przez machloje z terminami i opóźnianiem IH. Nie chcę, żeby się to powtórzyło. Z pozdrowieniami, liczcie na to, że dostaniecie co wasze (na co nei ma żadnej gwarancji)/

Dodatkowo, płaciłem za konto roczne z 4 numerami IH w roku. Może wy jesteście zadowoleni, że płacicie 40$ za półtora roku, ja wolę zapłacić 40$ za rok i dostać to, co mi obiecywano w ten rok, niż dostać ostani numer z półrocznym opóźnienem.

Ale nikt nie gwarantuje na tym świecie ci nic poza tym że umrzesz. AEG jest firemką średnio zarządzaną i nic nie zmienią ataki w ich kierunku. Nie pamiętam roku żeby trafiło w nim planowane 4 numery kwartalnika ... ale nie pamiętam też roku żebym narzekał na zawartość (w skali roku promki zwracają wartość tej prenumeraty). Nie wiem jaki jest cel kupowanie przez ciebie tego pisemka ale ja kupuję je jedynie dla promek i dostępu do koku order. A ostatnio przychodzi sporo promek dla członków IA do sklepów (między numerami pisma) ... to co cytowałem ze strony sklepu jest na niej widoczne od dawnaaaa, więc jeśli odnawiałeś przez ostatnie 3 lata to wiesz że 40$ jest za 4 numery a nie za roczny dostęp do IA.

elendil

• Personality
  • suffer not the witch to live!
« Odpowiedź #12 dnia: 2012-11-09, 13:30 »
A ostatnio przychodzi sporo promek dla członków IA do sklepów (między numerami pisma) ...

znaczy się do miejscowych sklepów "strongholdów" czy jak im tam, przychodzą promki dla członków IA, i te mogą sobie Ci członkowie odebrać z tego sklepu?

generalnie nie orientuję się w tym wszystkim zupełnie.. w połowie lipca zaprenumerowałem Heralda po raz pierwszy w swojej wieloletniej przygodzie z L5R.. do tej pory dostałem tylko 2 promki (w sierpniu), dalej cisza, prawie 4 miechy mijają, zero jakichkolwiek informacji, promek, heralda itd...
Kiedy zostaje się członkiem IA? W momencie zakupu prenumeraty czy w momencie przyjścia pierwszego Heralda nadają Ci jakiś numer/hasło czy co? bo do tej pory do IA zalogować się na swojego maila/hasło nie mogę.  Mogę do sklepu AEGa...
« Ostatnia zmiana: 2012-11-09, 13:34 by elendil »
Phoenix Clan Rocker * Grouser * Beerspeaker * Coca-Kolat
"I was Born To Ride" - Isawa Tsuke

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #13 dnia: 2012-11-09, 14:07 »
warto być w dobrym Stronghold Store ;-)

a na poważnie to warto kumulować lokalnie swój ulubiony lokalny sklep aby coś tam dozbierać z levelu.
(oczywiście jak i tak nie macie fajnego sklepu w mieście - YOU ARE WELCOME)

Tzn na 2012 każdy level sklepu dostawał support za swój level +levele niższe.

i np. za level coś tam były alternate arty, za level coś tam full bleedy za level coś tam klan packi z ramkami.. itd..

btw. Karol jutro będzie i będzie pudło z promkami dla tych co nie zamówili odbioru/nie odbierali

+ np. te eventy lvel 10i 15... też za IH - tylko/..

« Ostatnia zmiana: 2012-11-09, 14:09 by jabbas »
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

elendil

• Personality
« Odpowiedź #14 dnia: 2012-11-09, 20:25 »
wszystko piknie Jabbas. tylko mnie najbardziej zastanawia kwestia kiedy staję się członkiem Imperial Assembly (i mogę się logować na stronę IA). Wtedy gdy zakupuję prenumeratę Heralda, czy dopiero z pierwszym Heraldem jakiś access dostaję...

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2012-11-09, 20:32 »
O ile dobrze pamiętam po zaprenumerowaniu od razu wysyłają Ci ostatni numer heralda jaki wyszedł.. Nie dostałeś go? I członkiem stajesz się od razu, tylko nie pamiętam skąd masz login/hasło etc.. może poszperam w mega-starych mailach ;)

EDIT: W jednym z pierwszych maili jakie dostajesz od AEG po zamówieniu międzynarodowego heralda jest mail z hasłem. Logujesz się i jesteś :)
« Ostatnia zmiana: 2012-11-09, 20:39 by Epik »

elendil

• Personality
« Odpowiedź #16 dnia: 2012-11-10, 09:39 »
nie, nic nie dostałem.. ani Heralda, ani maila

dobra, napisałem do supportu, zobaczymy jak się z tego będą tłumaczyć...
« Ostatnia zmiana: 2012-11-10, 09:50 by elendil »

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2012-12-03, 03:13 »
Ktoś mi moze powiedzieć jaki był numer ostatniego Heralda, bo niby subskrybcję mam aktywna ale mam wątpliwości czy na długo

N0RMAN

• Scorpion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2012-12-05, 16:34 »
Ostatni numer byl 10. Teraz czekamy na 11. Wszyscy ktorzy rozpoczeli subskrybcje od FL'a maja ja wlasnie do 11 numeru. Takoz i Twoja subskrypcja.
Czyli zakonczy CI sie waznosc konta jak wyjdzie numer 12. Przez pol roku masz spokoj :)  No chyba ze przyspiesza bo numer 11 ma wyjsc w grudniu:

Mr Trudeau wrote:We have an update for the status of the Imperial Assembly.

Just like with every other aspect of the game, we wanted to improve your membership's value with Emperor Edition and while we sought to do so, we did not continue sending out magazines and promotional cards when we should have.

This situation will be remedied at the end of the year when, as reward for your membership, we will be sending you these promotional cards as well as extra ones.

Please keep in mind that your Imperial Assembly subscription is issue-based and that the sending of those promo cards does not constitute the sending of an issue. It is simply a bonus for all Imperial Assembly members with an active subscription.

Auro

• Crab Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2012-12-05, 19:43 »
hmm a powiedzcie mi, zamówiłem IA ze dwa tygodnie temu więc na dniach powinienem mieć 10 ? czy czekam na 11 ?:D
wyobraźnia to jedyne ograniczenie...