Autor Wątek: Placek / ashigaru / n-głowy oniacz - niepotrzebne skreślić  (Przeczytany 9242 razy)

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: Placek / ashigaru / n-głowy oniacz - niepotrzebne skreślić
« Odpowiedź #20 dnia: 2012-12-11, 12:24 »
zaś szefostwo sklepu stwierdziło że raczej L5R boosterków nie będzie miało w sprzedaży bo sprowadzać dla jednego klienta się nie opłaca. Więc właściwie ja bym odpuścił Gryfa jako lokację powiązaną w L5R.
no to pomału się sytuacja w stolicy klaruje. Dzień schadzek w Graalu przesuwa się na środy (czwartki mają zajęte), sprawa strongholdów, a dokładniej strongholdu, też się wyjaśnia.

Z imprez na najbliższy miesiąc półtora proponowane są następujące:

15 grudnia - luźny format w knajpie (Paradox lub Harenda), można przynieść WoH jeśli ktoś posiada,
22 grudnia - proponuję constructa w Graalu
5 stycznia - ewentualne storyline'owe H&T
12 stycznia - ewentualny redraft TSE
19 lub 26 stycznia - zaczynamy rozgrywki drużynowe (choć lepiej z nimi poczekać do pojawienia się TA).

No i Jarkowa liga gdzieś pomiędzy tymi terminami, jak Pustka. L5R ci u nas dostatek. :)

(o presji środowiska że powinienem zmądrzeć zostawić tą śmieszną grę i wracać do nich nie wspomnę)
Pff. Powiedzieli fani lesnych skrzatów i gigantycznych rosiczek rzucających czary.
« Ostatnia zmiana: 2012-12-11, 12:29 by Zapasnik »
"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #21 dnia: 2012-12-11, 12:30 »
no to pomału się sytuacja w stolicy klaruje.

Tylko ciekawe ilu nas tak naprawdę w tej Wa-wie zostało?
Będzie z 20 osób ? Chyba tak, ale co z ewentualnymi nowymi ?
Mamy jakiś pomysł w Graalu na przyciąganie nowych dusz Samurai'skich Spirit'ów ?

Pff. Powiedzieli fani lesnych skrzatów i gigantycznych rosiczek rzucających czary.

No za te słowa gracze Mantisowi mogliby się obrazić ;)
« Ostatnia zmiana: 2012-12-11, 12:32 by Hitomi Monroouke »
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #22 dnia: 2012-12-11, 12:38 »
Składać decki z szrotów (np. modyfikujac talie demo, z tego co wiem Gnom ma tego troche na wydaniu) i rozdawać.  Nawiazywac walke z nimi na poziomie T3 lub ashigaru.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2012-12-11, 12:43 »
Damy radę. Graal na szczęście jest otwarty na sugestie a propos "eventów promocyjnych". Są wstępnie za tym, żeby zrobić w Blue City "prezentację" na środkowym atrium, taki dzień / półdzień poświęcony L5R. Jeśli to zostanie właściwie ogarnięte, parę nowych twarzy powinno się zrekrutować. Ja niestety jako org od strony środowiska odpadam ze względu na kwestie czasowe (choć "odpadałem" już wiele razy, a potem pojawiałem się na turnieju, ale to trochę co innego :P).
Sprawa kolejna, na którą zwrócił mi uwagę właśnie Gerard. Trzeba podłączać się pod medżikowe (i inne karciane) turnieje, najlepiej dla początkujących - tam, gdzie można, oczywiście - i niech się uczą młodzi wilcy, że nie samym medżikiem człowiek żyje. Brzmi jak "Siłaczka" i "Lalka" w jednym, ale wg mnie to dobre źródło pozyskiwania nowych twarzy - wiadomo już, że mają czas, lubią pograć w karty, więc czemu mają się gryźć za pomocą smętnych truposzy, skoro mogą stoczyć samurajską bitwę lub pozbawić honoru wrogi klan. Może tu pomóc bezpośredni kontakt z dystrybutorem, gdyż ów dysponuje namiarami takich imprez, i, jeśli jest współorgiem, sytuacja nasza o tyle się poprawia, że nie wchodzimy tam na krzywy ryj.

No i oczywiście trzecia metoda, technicznie najprostsza - brać za ramię znajomych, znajome, szefów z pracy i księdza z parafii i ciągnąć do Graala. :P

EDIT: pomysł kempego +1. Ale najpierw trzeba pozyskać parę rąk, żeby włożyć w nie decka.

No za te słowa gracze Mantisowi mogliby się obrazić ;)
No w sumie... na dobrą sprawę każdy fan medżika znajdzie w L5R coś dla siebie, tym lepiej. :)
« Ostatnia zmiana: 2012-12-11, 12:46 by Zapasnik »
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Assur

• blank Personality
« Odpowiedź #24 dnia: 2012-12-14, 00:25 »
Coś się wyklarowało w temacie?

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2012-12-14, 01:44 »
Najpewniej Paradox. Chętnych poproszę o dopisywanie się w tym wątku, wraz z preferowaną godziną. Sam niestety pomimo najszczerszych chęci nie dam rady się tym razem pojawić.

Assur

• blank Personality
« Odpowiedź #26 dnia: 2012-12-14, 10:19 »
Cóż, szkoda.

Mi się terminarz nieco rozluźnił. Najchętniej pograłbym od 10:30-11 (może jakieś 1na1 na przetarcie, a później możemy multi jak frekwencja będzie). Ale mógłbym też wpaść w okolicach 15:30 (koło 19:30 będę musiał wybyć).

Jacyś chętni?

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #27 dnia: 2012-12-14, 10:27 »
Ja w grudniu jestem wyłączony kompletnie.
Do zobaczenia w styczniu panowie ;)
Hitomi Monroouke

Ledóch

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2012-12-14, 11:18 »
Ja jutro też odpadam. Na constructa 22 bym się pisał.
Trzeba by się podłączać nie tylko pod turnieje karciane ale i pod konwenty. Rzeczywiście też dobrze byłoby zrobić własne demodecki na poziomie ashigaru, bo commonów mamy masę. Może dobrze byłoby zrobić burzę mózgów na tym forum i wyprodukować trochę takich standardowych decklist?
Czy przeniesienie terminu spotkań w Graalu z piątku na środę będzie Wam pasowało? Czy - mówiąc wprost- spowoduje to wzrost frekwencji na spotkaniach? Na kogo z Was realnie można liczyć we środy?
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #29 dnia: 2012-12-14, 11:23 »
Czy przeniesienie terminu spotkań w Graalu z piątku na środę będzie Wam pasowało? Czy - mówiąc wprost- spowoduje to wzrost frekwencji na spotkaniach? Na kogo z Was realnie można liczyć we środy?

Wolałbym czwartek, ale ten chyba nadal należy do Wargamera, więc środa wydaje się świetnym dniem.
Z mojej strony jest, że tak powiem bardzo bezpieczna. Najczęściej służyła do odpoczynku ;)
Hitomi Monroouke

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2012-12-14, 11:57 »
Czwartki Graal ma zajęte.
Faktycznie demodecki są dobrym pomysłem. Na następnym turnieju proponuję symboliczną zbiórkę na reklamę Sceny na FB (czyt. śród w Graalu i karcianki jako takiej), niech przychodzą nowi gracze. Tylko do tego naprawdę potrzebujemy mocnej środowej obsady, żeby para nie poszła w gwizdek.

P.S. A, no i oczywiście odnośnie powyższego porozmawiam też z Graalem o sponsoringu.
« Ostatnia zmiana: 2012-12-14, 12:06 by Zapasnik »

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #31 dnia: 2012-12-14, 12:19 »
Ja narazie środy na 100% odpadam.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #32 dnia: 2012-12-14, 12:28 »

A coś bliżej?? Na razie to... ?
Hitomi Monroouke

Assur

• blank Personality
« Odpowiedź #33 dnia: 2012-12-14, 15:09 »
Może niech mod wydzieli wątek spotkań środowych i ogólnej organizacji warszawskiej sceny do odrębnego/własciwego tematu bo nam temat przewodni czyli sobotnie granie zniknie (choć z tego co widzę marne na nie widoki na razie, liczę jednak jeszcze na miłą niespodziankę).

Ja mam takie godziny pracy że granie poza weekendami to dla mnie kwestia przypadku, jak akurat wyjatkowo wychodzę wczesniej z pracy bo odbieram nadgodziny czy coś takiego. Choć jak ostatnia praktyka pokazuje w czwartki mam najlepiej z czasem jakoś przypadkiem. Zmiana spotkań na środy mojej bytnosci na pewno nie zwiększy (swoją drogą 22 raczej nie dam rady, miłego grania).

niech przychodzą nowi gracze

Do tego muszą się dowiedzieć że coś się dzieje. Nawiązując do wątku Wargamerowego, z listy mailingowiej się nie dowiedzą bo ta jest z założenia ograniczona do tych którzy się dopisali. O wiele lepiej funkcję tą spełnia forum , będące też niejako trochę tablicą ogłoszeń (i przede wszystkim aktywnosć sklepów, ale to już inna kwestia). Jak macie pomysły gdzie, sugerowałbm zamieścić w kilku miejscach linki do chikana (FB na przykład).

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #34 dnia: 2012-12-15, 19:10 »

A coś bliżej?? Na razie to... ?

No od Stycznie mam zajęte na 100% wszystkie środy do marca, a jeżeli w marcu wszystko pójdzie po mojej myśli to aż do przyszłego roku ;D