Ankieta

Jaki format wolicie zagrać?

EE constructed (wpisowe: 50-60 zł, nagroda: redraft z boosterów Gempukku (18 rarek na osobę).
2 (40%)
Gempukku starter (wpisowe ok. 100 zł, nagroda: zawartość startera (w tym klanowy holding "2 za 3" z warunkowym drawem Limited).
2 (40%)
Zamierzam być na turnieju, ale wszystko mi jedno
1 (20%)

Głosów w sumie: 5

Autor Wątek: [Warszawa] 2 lutego - jaki format?  (Przeczytany 2279 razy)

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
[Warszawa] 2 lutego - jaki format?
« dnia: 2013-01-18, 15:39 »
Zgodnie z zapowiedzią, 2-go lutego chcemy zrobić w Wawce większy turniej (większe wpisowe, no i, mam nadzieję, więcej uczestników ;) ). Pojawiły się jednak różne głosy co do formatu turnieju, z których dało się wyłowić dwa główne:

- EE constructed, wpisowe: 50-60 zł, nagroda: redraft z boosterów Gempukku (18 rarek na osobę)
- Gempukku starter, wpisowe: 109 zł (może, jak dobrze pójdzie, uda się uzyskać zniżkę do 100), nagroda: zawartość startera (w tym klanowy holding "2 za 3" z warunkowym drawem Limited).

Proszę o wypowiedzi na temat preferowanego formatu, a tych, którzy zamierzają wziąć udział w evencie, również o głosy.
"Where others see trouble, the Scorpion see possibilities" - Shosuro Mogami
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: [Warszawa] 2 lutego - jaki format?
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-01-18, 16:32 »
Jakbym nie musiał drugiego startera kupować, tylko przyjść z talią wypisaną w niedawno kupionym to też by przeszło? :)
Constructy zawsze możemy sobie strzelić, a jak parę osób chciałoby nabyć starter to czemu by nimi nie zagrać.
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-01-18, 16:41 »
Jakbym nie musiał drugiego startera kupować, tylko przyjść z talią wypisaną w niedawno kupionym to też by przeszło? :)

Jeśli tylko wpłacisz wpisowe ;)

Proszę o wypowiedzi na temat preferowanego formatu, a tych, którzy zamierzają wziąć udział w evencie, również o głosy.

Biorąc pod uwagę to jak będzie wyglądał pre Torn Asundera tylko i wyłącznie Gemuku Battle.

.........

Kurcze nad przypadkiem Yrq trzeba by pogłówkować. Szkoda, że się chłop pospieszył, ale tez szkoda aby nie brał udziału.

Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Ledóch

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-01-18, 16:48 »
Odnośnie Gempukku Limited...
Za: i tak zamierzam kupić starter Skorpiona
Przeciw: nie jestem pewien, czy Graal dysponuje większą ilością starterów - jak nie to 1 osoba = 1 klan
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-01-18, 16:53 »
Jak kupowałem w środę to mieli całe dwa boxy starterów.
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-01-18, 17:03 »
Jak kupowałem w środę to mieli całe dwa boxy starterów.

To przydałoby się dowiedzieć.
Jakoś trzeba by to ogarnąć. Jak nie ma w sklepie ot da się ściągnąć.
Hitomi Monroouke

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-01-18, 17:07 »
Jak dla mnie sprawa jest jasna - kupiłeś starter w Graalu? kupiłeś... czemu nie miałbyś móc nim grać na turnieju organizowanym przez Graala? :P
Constructy zawsze możemy sobie strzelić, a jak parę osób chciałoby nabyć starter to czemu by nimi nie zagrać.
Jak Ledóch słusznie zauważył, sezon kotejowy się zbliża i dobrze by było potestować obszerniej constructy. Alternatywnie, można też strzelić constructa i oddzielnie nabyć sobie startery :-P

Ja ze swej strony dorzucę argument (tym razem czysto subiektywny), że mam ostatnio przesyt grania co 3-go turnieju starterami, w dodatku za relatywnie sporą kasę, a w tym przypadku - prócz ewentualnie klanowego marketu dla Żurawia - nie widzę w nich niczego do swoich decków.
Zdecydowanie zaś, niż holding za 100 zł, wolę 18 rarek za 50 :P Po ich wysłaniu do padisa, docangsta czy roku-marta plus zaoszczędzone 50, starczy na holding z nawiązką ;)
Rzecz jasna, wiem, że dla części z nas deal wygląda inaczej, bo potrzebne są też im inne karty ze startera. W razie przewagi tej opcji deklaruję się jako TO, wreszcie bezstronny ;)
« Ostatnia zmiana: 2013-01-18, 17:09 by Zapasnik »
"Weźmy słowo "Hantei"... parę liter dodać, parę ująć, parę przestawić i wychodzi "Fu Leng".

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-01-18, 17:46 »
Ja jestem za 50 pln za turniej.
Po pierwsze primonie mam kaski na kolejny starter,ltory i tak mam,a placic. 100pln za 3 erki to troche za duzo.
Po drugie primo mamy pare nowych twarzy a oni przedewszystkim potrzebuja kart a nie nowego startera.
Potrzecie primoultimo za niedlugo pojawi sie nowy dodatek i prebedzdie.
A do pre mam pomysl skoro chcecie grac drafta.To niech kazdy wezmie fixy ze startera EE ( kazdy ma) do tego booster draft z TA i bedzie dokladnie to samo ale taniej i z porzytkiem dla wszystkich.
Jezeli bedzie turniej ze samym starteram EE to mnie nie bedzie po prostu nie mam kasy i nie potrzebuje kolejnego startera.Sorry chlopaki takie czasy:-)

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #8 dnia: 2013-01-19, 15:34 »
No to ja wytoczę swoje działa ;)

Odezwało się czterech kolejnych starych dziadów zainteresowanych udziałem w turnieju Gemppuku.
Misiek, Oro, Tomior i Jasiek zgłosili swój akces. Na razie nie wiadomo czy ten termin jest dobry dla wszystkich, ale chęci już są.
Warto by się zorientować czy mamy tyle starterów. Podejrzewam, że można by też liczyć na udział takich staruszków jak:
Hitomi, The Self-Appointed Prophet of Doom, dr. Victor, Elendil, Henit, Stazi. Kto jeszcze? Około wtorku będę wiedział co i jak.
« Ostatnia zmiana: 2013-01-19, 15:36 by Hitomi Monroouke »
Hitomi Monroouke

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2013-01-19, 23:17 »
No to ja wytoczę swoje działa ;)

Odezwało się czterech kolejnych starych dziadów zainteresowanych udziałem w turnieju Gemppuku.
Misiek, Oro, Tomior i Jasiek zgłosili swój akces. Na razie nie wiadomo czy ten termin jest dobry dla wszystkich, ale chęci już są.
Warto by się zorientować czy mamy tyle starterów. Podejrzewam, że można by też liczyć na udział takich staruszków jak:
Hitomi, The Self-Appointed Prophet of Doom, dr. Victor, Elendil, Henit, Stazi. Kto jeszcze? Około wtorku będę wiedział co i jak.
No jak będzie tyle osób, to wstyd nie brać udziału bez względu na format. Ale zapraszam do głosowania - naprawdę wszyscy chcą wydac stówkę na te odgrzewane kotlety startery? :P Choć faktycznie - jeśli ktoś wraca do gry, to starter dla niego lepszy...
« Ostatnia zmiana: 2013-01-19, 23:19 by Zapasnik »

Ryoga

• Phoenix Clan
  • *
  • The Eternal Lost Boy
« Odpowiedź #10 dnia: 2013-01-20, 12:26 »
Jeśli chodzi o Gempukku starter, to mogę wziąć w tym udział. Jednak tylko jeśli będzie to Ognisty Kurak KFC starter. Inny mi nie potrzebny.

Zapasnik

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2013-01-27, 10:03 »
No i jak z tym turniejem? Chcemy go w ogóle? W kwestii formatu ankieta daje marne efekty, a z mojego wczorajszego oglądu w Graalu trochę się pozmieniało i załamała nam się starterowa ofensywa, stąd chyba jednak wybierzemy tańszą wersję (3 boostery Gempukku na twarz). No chyba, że ktoś nam przyprowadzi kilku nowych graczy :)
W razie czego mamy na 2 lutego zaklepany Lucid. Chciałbym dziś ogłosić format i czy w ogóle turniej będzie, więc feedback mile widziany.

Ryoga

• Phoenix Clan
  • *
  • The Eternal Lost Boy
« Odpowiedź #12 dnia: 2013-01-27, 21:50 »
Niedawno mieliśmy Honor and Treachery. Na horyzoncie zaś mamy pre Torn Asunder, więc jeśli chodzi o limited to mam trochę przesyt, wolałbym constructed.