Autor Wątek: [Strategy] Scandalous Gossip  (Przeczytany 1719 razy)

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
[Strategy] Scandalous Gossip
« dnia: 2013-01-23, 21:26 »
Scandalous Gossip   (Home of the Crane Clan)
Strategy - Uncommon

Gold Cost: 1
Focus: 3

Political

Open: If (and only if) this card is in your discard pile, remove it from tha game and target a player: He must choose and bow one of his unbowed Personalities, if possible. Gain 1 honor.

"They say the Imperials were dispatched by the Empress herself in order to rein in the Governor! Can you imagine such a thing?"
« Ostatnia zmiana: 2013-01-23, 21:34 by Chord »
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Matsushiro

• temptation Personality
Odp: [Startegy] Scandalous Gossip
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-01-23, 21:27 »
Z governor's court moze pograć, szkoda że wymaga small farmy, ale można na spokojnie używać fejwera :P

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
Odp: [Strategy] Scandalous Gossip
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-01-23, 21:29 »
Zabawna karta, ale osobiście nie czuję się jakoś specjalnie podniecony na jej widok  ???

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-01-23, 21:32 »
Chord, S T R A T E G Y a nie S T A R T E G Y. Jekie by te karty nie były, na miano STARTEGY nie zasługują. Poprawione.

Takie dziwne toto. Przede wszystkim można odpalić tylko z discarda ... co praktycznie oznacza, że tylko raz na grę (kopię), bo albo jest na ręku nie do zagrania, albo jest w discardzie, albo zużyte poza grą.

Szkoda, że nie sharuje keyworda i akcji z drugimi ploteczkami, byłoby ładnie falffowo i wcale nie przegięcie.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-01-23, 21:56 »
Sorki. Shadowland mnie opętał na chwilkę (happens when you're Crane), a mackami ciężko się stuka w klawiaturę.

Akcja jest super jak dla mnie. Perfekcyjny kandydat do mielenia z favora i jeśli dobrze planujesz swoje openy nienegowalny bow ^^
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-01-23, 22:03 »
Ja też chcę macki! :D Moje dzisiaj jakoś się zużyły dziwnie.

A co do karty, to znając życie Rafciu ją do decku wciśnie
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Ryoga

• Phoenix Clan
  • experienced Personality
  • *
  • The Eternal Lost Boy
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-01-23, 22:28 »
Open Bow zawsze w cenie, dodatkowo fajnie się mieli favorem a i taktyk może zrzucić, szkoda że tylko 3 focusa, bo mogłoby siąść i w Kitsuki.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-01-23, 23:17 »
Open Bow zawsze w cenie, dodatkowo fajnie się mieli favorem a i taktyk może zrzucić, szkoda że tylko 3 focusa, bo mogłoby siąść i w Kitsuki.

tyle ze:
trzeba to pierwej do discarda wrzucic (niby zmielenie favora skracaloby realnie decka). trzeba cos po drodze z decka wypieprzyc...zeby wlozyc open bow najslabszego ziutka u przeciwnika. tej kontroli musialoby byc w pizdu duzo zeby to realnie bylo zacne. no i niestety sa KNF/serenity/RoA/CO/YD.
no i nie do konca kumam czy trzebaby jeszcze za to placic 1gc-bo chyba tylko taki byl zamysl wpisania "One Koku" w koszcie. jezeli tak to dla mnie karta z poziomu "do potestowania" przeskakuje na "klaser" - chyba ze zuraw nagle cierpi na nadmiar openowego pieniazka.
za to z takiego open bowa moze sie ucieszyc Mantis-w AL moze zabolec (tyle ze tam trudniej wrzucic to w discard)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.