Autor Wątek: [Personality] Ikoma Satoru ? experienced  (Przeczytany 4684 razy)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: [Personality] Ikoma Satoru ? experienced
« Odpowiedź #20 dnia: 2013-01-29, 20:39 »
@Klepcze
lew ma calkiem fajne persony ale z wyj.scoutow jedziemy praktycznie ciagle na FL/BtD/SC/EE.
potem bylo sporo miodku dla scoutow i lekkie podrygiwanie taktykow.
i ciagle mnie zadziwia ze z ogolno dostepnych kart udaje sie wyrzezbic zwykle min.jeden deck ktory trzyma jakis poziom
wolalbym sie mylic ale o ile TA nie zaskoczy jeszcze czyms fajnym to ten sezon dla lwa bedzie duzo slabszy od poprzedniego.

@Sejmitar
żenujący to jest Tezuka/jaszczur/brashowy scout. ten pan trzyma poziom zdecydowanej wiekszosci expowych postaci w klanie ;-) kij mu w oko i do klasera (chyba ze mnie naprawde mocno zaskoczy)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #21 dnia: 2013-01-29, 20:45 »
Już w ciemno możesz pisać, że będzie znacznie gorszy. Lew soti w miejscu lub wręcz się cofa a  inni dostają nowe zabawki.

Faktycznie, żabol jest gorszy od taca.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #22 dnia: 2013-01-29, 20:46 »
Tezuka daje opcje na granie forthrightness, zwlaszcza ze teraz wychodzi niezla meta na honorowki, celestial dajacy elite i harbinger to mozna grac na moshka patam switch, tam tezuka da rade.
Gosc jest ok ale potrzebuje specyficznego buildu.
Jaszczur jest bardzo dobry w nonhuman swarmie, przyspiesza jeszcze bardziej decka i odpala obliviousy.
Brash jest ok, zwlaszcza ze scoutow mozna robic na pseudo swarma:)
Oj tam oj tam ancestory dalej beda wygrywac:)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #23 dnia: 2013-01-29, 21:59 »
Klepek, ja tezukę lubię, tylko paliwa do niego nie ma. Skauta uwielbiam, broniłem go przed wami, bo wy tylko brash i brash, a to jest 4F i kiwanie za psie pieniądze.

Ale teraz powiedz coś dobrego na żabola.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #24 dnia: 2013-01-30, 01:04 »
Ale teraz powiedz coś dobrego na żabola.

Klepek już napisał. Dodam tylko, że jedyny oprócz nagi zwierzak, który może brać IF.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2013-01-30, 01:08 »
lwiego nonhuman swarma przyznaje uczciwie-nie ogarniam. podobnie jak mam zerowe doswiadczenie w prowadzeniu blitzow. jakby mi ktos dal poskladany deck to pewnie bym sie nauczyl...ale tak samemu od zera to mie sie nie chce :P

brashowy scout jest dla mnie o 1 oczko za drogi. no i teraz sa lepsiejsze scouty-zarowno nowy mantis jak i wlasnoklanowy daja lepsze opcje. a potencjalny bow w zamian za karte dla przeciwnika- w ten deal nie wchodze. nie przy obecnym "bow-hate".

Tezuka ma opcje tylko na fortrightness. reszta to szmekt. i tutaj sie zgodze-to jedyny taki build...tyle ze zrzutka kart jest bolesna to po pierwsze, po drugie- jeszcze musze opracowac jakies ciekawe limitedy zeby je wlozyc do decku (zastanawiam sie powaznie nad imperialami dajacymi holding :P).

Klepek-nad ancestorami tez zawisly czarne chmury. dynastia nadal na tym samym paliwie (zmiany raczej kosmetyczne choc niby jest wybor). ale wydaje sie ze coraz trudniej bedzie sie obronic -> bow/tereny niestety zaczynaja rozbijac sie o elity/deep rootsy itd. odeslanie tez ma trudniej.
najbardziej boli ze to nie lew oslabl tylko konkurencja dostaje po prostu duzo lepsiejsze zabawki :(
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #26 dnia: 2013-01-30, 01:12 »
brashowy scout jest dla mnie o 1 oczko za drogi.

Bo jak nie trudno zauwazyć, wszystkie klany dostały w SoD postać z drawbackiem, ale tylko lwia nie jest boxem. :)

---

http://img837.imageshack.us/img837/4969/ikomasatoru.jpg
« Ostatnia zmiana: 2013-01-30, 07:47 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe