Autor Wątek: [Strategy] Spiritual Coalescence  (Przeczytany 6395 razy)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
[Strategy] Spiritual Coalescence
« dnia: 2013-02-09, 19:44 »
Spiritual Coalescence (La Fierté du Lion)
Strategy - UNCOMMON?

Gold Cost: 0

Battle/Open: Destroy your performing Spirit Personality and target another Spirit Personality: Give it a permanent Force bonus equal to the performer's Force. It permanently copies the performer's abilities which do not themselves copy abilities. You may take an additional action.

Focus Value: 3

All things echo in ways man cannot perceive.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: [Strategy] Spiritual Coalescence
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-02-09, 19:51 »
Strategia do Spiritów - znów tylko dla Mantisów....
no chyba, że dopali się ancestora z Tamasine i zrobi superdziadka z 8f  ;)
(znów na karcie brak "base force")

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-02-09, 20:50 »
Czy jak wyślę do bitwy dwóch przodków i jednemu dam Unstopable Strike, a potem ich "zlepię" to drugi ma killa permanentnie?
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-02-10, 02:24 »
Czy jak wyślę do bitwy dwóch przodków i jednemu dam Unstopable Strike, a potem ich "zlepię" to drugi ma killa permanentnie?

K-k-k-ombo breaker.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Nimrod

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-02-10, 20:39 »

niestety sie da do czasu erraty (moze) a moze i niebedzie kij to wie ;]
"Warrior monks are a dangerous breed, but I would prefer to face a dozen of them than those tattooed madmen from the Dragon Clan." - Ikoma Toraji" - A Warrior's Wisdom"

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-02-11, 10:35 »
akurat nie sądzę żeby to zmieniali... to nie jest combo które niszczy rozgrywkę, a do tego wymaga kilku kart
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-02-11, 10:44 »
Najlepsze combo ever;)
Moglby nawet 10000 razy pernamentnie uzywac, co nie zmienia faktu ze ten przodzek przy dobrych wiatrach uzylby tego raz.  Probowalem kiedys grac topaz championa w ancestorach i jak doszedl to czasem udalo sie go uzyc 2 razy w grze, a topaz ma negacje killa na sobie.
Problem jest taki ze z spiritow wysylanych do bitwy (przynajmniej na militarke) z powrotem wracaja tylko te odeslane z wall of honor/desperate mediation, oczywiscie jak jest jeszcze czas to zagrac.
Jeszcze pytanie kiedy trzeba by odpalic to combo, chyba w obronie? I to na unopposed prowincji bo w oppose to nie byloby czasu.
Teraz kiedy w obronie? Oczywiscie sa gry gdzie przodkow jest duzo, jak wyjda szybkie kagako+tamasine+ sorano exp w wiekszych ilosciach mozna wtedy zostawic czesc przodkow w tylach, ale wyslanie ich do unoposed bitwy grozi wieloma nieprzyjemnosciami.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-02-11, 10:47 »
akurat nie sądzę żeby to zmieniali... to nie jest combo które niszczy rozgrywkę, a do tego wymaga kilku kart

Dopóki jakiś whiner albo developer nie dostanie tym kombem w twarz i nie okaże się, że to negative play experience jest.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2013-02-11, 11:08 »
bo to pierwszy kill na postaci by byl w tej edycji?
generalnie Klepek to ladnie podsumowal- w honorowce nie ma po co tego wsadzac. a po banie wjazd Kitsu jest na poziomie T3.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2013-02-11, 11:11 »
Ja tylko wymyślam kombosy - z ich użytecznością różnie bywa.
Pozostaje żałować, że na Hall on Memory jest słowo base, bo oczyma wyobraźni już widziałem Akai mordującą z domu wszystko, co się nawinie ^^
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2013-02-11, 11:18 »
Ja tylko wymyślam kombosy - z ich użytecznością różnie bywa.
Pozostaje żałować, że na Hall on Memory jest słowo base, bo oczyma wyobraźni już widziałem Akai to mordującą z domu wszystko, co się nawinie ^^
Akai obecnie daje 1 honoru ze swojej akcji (proba zniszczenia Att) po czym dostajesz kolejny 1 po akcji przeciwnika.
nie trybi nawet akcja klanowa
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2013-02-11, 11:22 »
Miałem na myśli, że można by jej dać akcję z US.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #12 dnia: 2013-02-11, 11:30 »
Akai to nie spirit;)
Moze przylacze sie do comb ktore nie dzialaja;)
Unbound Essence - po gozaru, overlay na kogokolwiek. Robimy ninje z OP, Sly deceiver i kopiujemy gozaru (bo shadow dragona sie nie da), teraz zagrywam spiritual coalesence i 3 ancestor staje sie gozaru, a w tego co sie zabil zagrywam Feign death;) Forca co prawda nie ma, ale 3 Gozaru do obrony jest;)

Nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie ze OP(overlook palace) bedzie najbardziej op holdingiem teraz;)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2013-02-11, 11:34 »
Może by tak kopiować Forthrighness... Muszę sprawdzić, czy to przyśpieszy sensownie.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2013-02-11, 12:39 »
Może by tak kopiować Forthrighness... Muszę sprawdzić, czy to przyśpieszy sensownie.
o 1
kasujesz dziadka z Forthem po to zeby miec innego dziadka z Forthem.

grajac na HoM na tej akcji dostajesz 1 oczko za chrupka (najlepiej z Miro), z ewentualna dopalka z Tamasine po to zeby miec UberChrupka
caly czas sie zastanawiam nad funkcjonalnoscia tej akcji....i nijak jej nie kumam

@Klepek
nie do konca jestem przekonany czy da sie wskrzecic Chrupka- oni w zasadzie nie gina. ale to nic przy minie przeciwnika grajacego z honorowka odpalajaca kombosa ze strata wlasnego honoru  ;D
mozna do tego dodac fakt ze po utracie gozaru pojdzie on do discarda i mozna go wygrzebac ponownie w rodzinnej bibliotece :)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2013-02-11, 13:22 »
Nie będę grał to na gościa który ma zaledwie 1 fort, tam obowiązkowo byłby też Tezuka i przokdowie biegaliby po 2-3 forty.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2013-02-11, 14:56 »

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2013-02-11, 16:07 »
Nie będę grał to na gościa który ma zaledwie 1 fort, tam obowiązkowo byłby też Tezuka i przokdowie biegaliby po 2-3 forty.

no przy 3 fortach masz juz +3 (+4 gdy to HoM). tyle ze na chrupku z 4F
bomba.
przy tezuce kosztuje to jeszcze karte za fort.
w pyte drogawo-> nie lepiej dac po prostu 3 karty z +1/+2 honoru?

w mantisie mialoby to jeszcze jakis sens, ale do zagrania raczej w bitwie (no chyba ze wyscigi->zamiana wrobla na wrobla albo tez zgranie 2x jelenia)
w lwie jest rownie dobre jak zabij sobie chrupka po +3F :/

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2013-02-11, 16:15 »
HoM? To ktoś na tym jeszcze gra ancestorami?

Tezuka - jak się nie wie jak recyklować karty to się mówi, że Tezuka kosztuje kartę z ręki.

Faktycznie, +2+3 honoru z jednej karty kosztem ancestora jest gorsze niż +1+2 honoru z jednej karty... W ramach jednej fazy akcji. BO limitedowe honor gainy są dość ograniczone w wyborze - ale może tego nie zauważyłeś... I proszę nie próbować zmieniać tematu, że to ma być bitewny honor gain, kart w bitwie wszystkich z ręki zagrać po prostu nie zdążysz, a ich skutecznosć z każdym dodatkiem jest coraz mniejsza.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2013-02-11, 16:35 »
ja ost gralem TMF (SK za czesto mi sie zacinal na pieniadzach). zobaczymy jak sie bedzie klarowac srodowisko-> narazie dodatek mnie zniechecil: ok 9 kart terenowych do obrony przy czym bow chyba stracil swoj urok. za duzo elit/stalwartow.