Autor Wątek: [Event] Unseasonable Weather  (Przeczytany 6638 razy)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
[Event] Unseasonable Weather
« dnia: 2013-02-09, 19:46 »
Unseasonable Weather (La Fierté du Lion)
Event - UNCOMMON?

Unique

Until your next turn begins, after each time a Personality is assigned to attack, negate his straightening during his controller's next Straighten Phase (after he assigns).

Neither side wished to let loose the first blood, and the constant rain only served to further dampen the mood.

---

Jest w ogóle sens grać militarką w tym Kotei sezonie?
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: [Event] Unseasonable Weather
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-02-09, 20:39 »
Jakaś masakra :/

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-02-09, 20:46 »
No to już jakiś pomysł na spowolnienie gry... ale jedna jaskółka to sobie może spadać na drzewo.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-02-09, 21:08 »
zupelnie nie kumam kolesi z DT
z jednej strony daja taki event z drugiej w tym samym dodatku wydaja karty do wstawania w openie/na poczatku fazy ataku. z w/w + serenity/CO/YD/RoA itp event z poziomu "problematyczny" staje sie znosny.

Kempy-> jasne ze tak. Honor stracil praktycznie cala obrone: elity, stalwarty czy mnogosc negacji/dojazdy. wiec albo nastawisz sie na jakies zabijanko(kosztem kart z honorem) albo wjazdy wchodza jak w maslo. niby na pocieszenie dostal ten event ale rownoczesnie wyszla meta na delayeda(od razu tez na to)/accidentala itp.
przy blokadzie/mindsach lepsza kontrole maja wjazdy.

musze troche TA ograc ale wydaje mi sie ze honor ugra w tym sezonie duzo mniej niz w poprzednim (gdzie podciagal gl dragon i mniej lew). jezeli nie bedzie zadnych ban-list/errat to wieszcze dominacje militarek
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-02-09, 21:13 »
zupelnie nie kumam kolesi z DT
z jednej strony daja taki event z drugiej w tym samym dodatku wydaja karty do wstawania w openie/na poczatku fazy ataku. z w/w + serenity/CO/YD/RoA itp event z poziomu "problematyczny" staje sie znosny.

Kempy-> jasne ze tak. Honor stracil praktycznie cala obrone: elity, stalwarty czy mnogosc negacji/dojazdy. wiec albo nastawisz sie na jakies zabijanko(kosztem kart z honorem) albo wjazdy wchodza jak w maslo. niby na pocieszenie dostal ten event ale rownoczesnie wyszla meta na delayeda(od razu tez na to)/accidentala itp.
przy blokadzie/mindsach lepsza kontrole maja wjazdy.

musze troche TA ograc ale wydaje mi sie ze honor ugra w tym sezonie duzo mniej niz w poprzednim (gdzie podciagal gl dragon i mniej lew). jezeli nie bedzie zadnych ban-list/errat to wieszcze dominacje militarek

Pewnie będę próbował, ale chyba jednak zgadzam się z przedmówcą.
Choć mnóstwo gier nie będzie kończyło się dzięki taktyce,a na zasadzie siadło/nie siadło.
(To ja Ciebie tym, masz negację? nie, to przegrałeś, a masz jednak. No cóż to ja przegrałem)
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-02-09, 21:14 »
Wydaje mi się, że honorem, będzie można coś ugrać w następnym sezonie, ale tylko z pewną dozą szczęścia i polegając na elemencie zaskoczenia.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-02-09, 22:11 »
Wydaje mi się, że honorem, będzie można coś ugrać w następnym sezonie, ale tylko z pewną dozą szczęścia i polegając na elemencie zaskoczenia.

i dobrym parowaniem
niby wszystko ma szanse ze wszystkim ale jednak statystyka bywa nieublagana
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-02-09, 22:14 »
Jak mam grać w grę (heh :) ) w której większość zależy od tego jaką talią gra przeciwnik i tego czy mi dojdzie a jemu nie, to ... wolę nie grać. Chyba naprawdę czas przerzucić się na coś mniej randomowego, bo to co teraz prezentuje sobą L5R nie ma NIC wspołnego z tym, za co tę grę lubiłem. Wyjątek : arty.

Ale dobrze, że to Uncommon, będzie bazylion tego w deckach potrzebne.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2013-02-09, 23:14 »
uniq
jeden w decku wystarczy ;)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2013-02-09, 23:35 »
No tak, niektórzy tylko jeden deck mają.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2013-02-11, 14:38 »
zapraszam do agota LCG, jest tani, karty sa powszechnie dostepne i srodowisko turniejowe w polsce sie powoli rozkreca. meta gry jest nienajgorzej zbalansowana, zaden archetyp nie dominuje az tak bardzo zeby go inne nie mogly pokonac. rotacji nie ma, banow prawie nie ma (2 karty przez 4 lata...), restrykty nie wplywaja w az tak istotny sposob na budowe talii.
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2013-02-11, 14:44 »
zapraszam do agota LCG, jest tani, karty sa powszechnie dostepne i srodowisko turniejowe w polsce sie powoli rozkreca. meta gry jest nienajgorzej zbalansowana, zaden archetyp nie dominuje az tak bardzo zeby go inne nie mogly pokonac. rotacji nie ma, banow prawie nie ma (2 karty przez 4 lata...), restrykty nie wplywaja w az tak istotny sposob na budowe talii.
+1
w dodatku jeden z tych dwóch banów ma być w związku z reprintem poprawiony

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2013-02-11, 14:54 »
przyszlo mi do glowy jeszcze jedno zastosowanie tego eventa- on moze w sumie grac doskonale w taliach militarnych ktore nie tapuja sie w rezolucji, jakis tam komandirach i mantisach na thunder.
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2013-02-11, 15:09 »
AGoT jest NUDNY.

Nimrod

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2013-02-11, 15:09 »
ee a ocb ?agot lcg?
"Warrior monks are a dangerous breed, but I would prefer to face a dozen of them than those tattooed madmen from the Dragon Clan." - Ikoma Toraji" - A Warrior's Wisdom"

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2013-02-11, 15:57 »
ee a ocb ?agot lcg?

A Game of Throne. Kartonowa wolna wersja ksiazek Martina.
taka karcianka z ktora pare osob mialo wieksza lub mniejsza stycznosc /ot chocby ja gralem przez 2,5 bloku/

LCG to forma wydawania karcianki. kupujesz packi z wszystkimi kartami. generalnie wszyscy maja wszystko.
zalety-koszt. najtansza forma karcianki.
wady- nie kojarze karcianki LCG z dobra scena turniejowa. a niestety bez dobrego supportu kartony zamieniaja sie w hobby dla niewielkiej grupy zapalencow. potem wypada 1-2 osoby i system idzie w niebyt

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2013-02-11, 16:08 »
Inwazja w Polsce ma niezłą scenę, popieraną przez polskiego wydawcę. Niestety w LCG fluff (dowolny) to tylko na artach już zostaje.

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #17 dnia: 2013-02-12, 22:40 »
Agot jest nudny na dwóch graczy i to strasznie, ale już na 4 jest bardzo fajny :)
Jeszcze kilka fajnych eventówi militarki ędą grały na negacji eventwó :P

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2013-02-13, 00:11 »
Na 4 to ja wolę w WoH, LoTR pograć albo planszę, zwłaszcza że TI zaczyna działać na 4.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #19 dnia: 2013-02-13, 00:19 »
zwłaszcza że TI zaczyna działać na 4.
Jak o tym mowa, to kiedy ciśniemy w TI? :D
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique