Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
bo jezyk polski jest durny i istnieje w jezyku polskim podwójne zaprzeczenie które "działa" i wiele innych róznych dziwactw z tego powodu logika polska i słowa i oraz lub and & or wydaja sie troche mylne na 1 rzut oka.w wordingu tej karty oznacza ze blokuje i odjazd i dojazd. Nie mogli uzyc słowa and bo było by to po angielsku nielogiczne.Daigotsy AyaKod: [Zaznacz]Open: Give Aya Cavalry, Duelist, or Tactician.jest tu wyrazny przecinek z tego powodu jest to traktowane jako "to albo to"ponadto jest tu zaznaczony wyraźny wybórw wordingu zas tereny niema zadnego przecinka i moze sie to wydawac mylne ale oznacza to "to i to gdy zachodzi taka a taka sytuacja"
Open: Give Aya Cavalry, Duelist, or Tactician.
"to or from" oznacza, że możemy sobie wybrać? Mam nadzieję, że "or" u nich to nie to samo, co "and".
Z tym OR to w ogóle jest fajna zabawa, bo - ponieważ to jest trait - można próbować wały robić. Jak moje dojazdy zagrywam, to trait działa na odjazdy. Jak przeciwnik zagrywa swoje, to już działa na dojazdy...Nie mogę doczekać się pytań o TA w rulzach
If an action does not explicitly state which player makes a choice between several options, the choice belongs to the player taking the action. In traits, the choice belongs to the player whose card it is (that is, the controller of the card if it is in play, or its owner if it is not).
W przypadku terenu nie ma znaczenia czy interpretujemy "or" jako alternatywę czy alternatywę wykluczającą, gdyż przypadek "to and from" i tak jest zbiorem probabilistycznej miary zero.
Nic nie wybierasz. Ten spójnik logiczny określa trigger na trait. Negacja następuje jeśli spełnisz wymieniony warunek:"movement to or from", gdy tam było and teren byłby blankiem.