Autor Wątek: 24-26 maja 2013 Szczyrk  (Przeczytany 92045 razy)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: 24-26 maja 2013 Szczyrk
« Odpowiedź #60 dnia: 2013-05-26, 14:51 »
GJ Jar. Gatki Gratki!!!

Shiba Qwal

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 2013-05-26, 18:39 »
Gratki dla Jar Jara, w końcu poszedłeś po rozum do głowy i zostawiłeś niebieskie piżamy ;). Dzięki za pozostawienie Karachu przy życiu ;)

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 2013-05-26, 19:52 »
Dzięki chłopaki za wsparcie :P

Btw. Fajna impreza, opcja hotelowa zacna, szczególne wyrazy uznania dla sędziów :)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 2013-05-26, 20:20 »
Dzięki chłopaki za wsparcie :P

nic osobistego  :P

po prostu kazdy kolejny win dla fenola sprawia, ze bardziej dopinguje ich przeciwnika :)

agg

• Phoenix Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 2013-05-26, 21:48 »
Na forum, bo mogę :D : GRATULACJE JARU!!!

"She is beautiful, impulsive, brilliant. Do not make mistakes around her. In fact, try nothing around her at all." - Bayushi Nitoshi

Aramasu

• Mantis Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 2013-05-26, 21:48 »
impreza zajefajna, opcja z jedzeniowa  zacna, co do wyników to w mainie żenua, SWAP całościowo 3 miejsce - format spoko dzięki wszystkim za koteja :) i graty dla Jara

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: 2013-05-26, 22:07 »
Podpisuję się oboma rączkami. Impreza zajezajefajna. Opcja z wyżywieniem nie do przecenienia.
Co do samego maina to pomysł z graniem nieprzetestowanymi BMkami nie był rewelacyjny - ale topa dał :) <ukłony Jaca>
Mam nadzieję, że osoby, które miały aparat jakiejkolwiek maści i uwieczniły Monk Kozia :D się podzielą - bo o zgrozo własnych zdjęć nie mam.

Dzięki wszystkim za przybycie! Za gry - wszystkie świetne. Kempemu za przyjęcie zaproszenia do drużyny do 3-głowego Oniacza. Ludziom, którzy wybrali SWAP ponad finał LM - organizatorom, producentom, kamerzystom - no wszystkim. Impreza była REWELACYJNA!

Gratulacje JARU :) - ps mogłeś zabić tego wkurzającego monka :P
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

Bondu

• Lion Clan
  • blank Personality
  • *
  • Samurai
« Odpowiedź #67 dnia: 2013-05-26, 22:18 »
pierwszy kotei w zyciu i jestem mega pozytywnie zaskoczony, nawet udalo sie wygrac pijackie zapasy z germanskim oprawca ! ! co do SWAP decku to nienawidze tego formatu od momentu w ktorym quas wszystko zabijal i dobrze sie przy tym bawil grajac ze mna moim wlasnym deckiem :D wszyscy gratuluja jarowi a ja po hipstersku powiem graty Mirumun !

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #68 dnia: 2013-05-26, 22:40 »
Dzięki wszystkim. Organizatorom i sędziom za ich czas i cierpliwość ;) Jarowi gratki za to, że Jaworzno może cieszyć się z pierwszego wina Kotei'owego, wszystkim którzy nie grają postaci i kart ze słówkiem "Chi" w tekście za to, że mogłem powalczyć :) a całej reszcie za to, że pojawili się i sprawili, że ta impreza była udana.

Dodatkowo kilka opinii/uwag.

Swap - bardzo udany format i nie mówię tego tylko dlatego, że udało mi się wygrać :)... Osobiście uważam, że powinien wejść na stałe do programu, gdyż sama idea pogrania zabawnymi innymi deckami jest moim zdaniem rewelacyjna. Do dogadania są może jeszcze szczegóły bo było kilka niejasnych rzeczy, ale wydaje mi się, że format bardzo zacny.

Nagrody - Przyznam, że tutaj nie tyle jestem zawiedziony samymi nagrodami, co raczej wolałbym na przyszłość, żeby to wyglądało inaczej. Na tym etapie edycji, kiedy większość ludzi ma już praktycznie wszystkie potrzebne karty, a za kilka miesięcy mamy zmianę edycji nagrody w postaci boosterków (szczególnie ze starszych dodatków) są... well są jakie są. Chodzi mi tylko o to, że wolałbym dopłacić niech będzie 5zł do Kotei'a (i zakładając że zrobili by to wszyscy mamy kwotę około 250zł) i zainwestować w jakieś pamiątki chociażby dla topów... dyplomy czy cokolwiek. To jest dużo lepsze niż kolejne boosterki, które człowiek rozpakuje i wyrzuci lub sprzeda. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #69 dnia: 2013-05-27, 03:35 »
Ekipa Szczecinsko Sedziowska wrocila cala i zdrowa - podsumowanie wyprawy:
1 zjebane auto i mandat na samym wjezdzie do Szczecina ;/

Jest 2.30 w nocy - ide spac.
Wyniki, pierdoly i podziekowania next time.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

koziu

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 2013-05-27, 07:07 »
http://www.l5r.com/2013-kotei/

Jak słusznie podpowiedział mi Kempy - jednak jako Honor Event winner mogę sobie wybrać coś fluffowego :D.
Wybieram zatem wsparcie dla Cesarstwa!
Ponadto (rozumiem, że jako mój klan to chodzi o ten, który grałem w Main Evencie - Kuc) chciałbym aby kurier z klanu Jednorożca udał się na dwór Cesarski i opowiedział historię (Storytelling) tego jak Asako Karachu został uwięziony :)

Dzięki raz jeszcze i czekam z niecierpliwością na zdjęcia :)
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: 2013-05-27, 07:58 »
prawie się odespałem :/
Gratki dla orgow. uczciwie musze przyznać ze impreza wyszla wam znacznie lepiej niż rok temu pomimo znacznie słabszej pogody.
+za sprawność z przeprowadzeniem eventow (i tutaj wielkie ukłony dla Cyca i Buraka)
+za przychylenie się do propozycji graczy- SWAP sciagnol 22 graczy, czyli naprawdę sporo biorac pod uwagę finaly i dlugi karciany dzien.
minusik (ale do ogarniecia biorac pod uwagę cene za hotel z posiłkami) niezależny od Was- garkuchnia. obiady ewidentnie slabe....ale przynajmniej można było to sobie odbic sniadaniami i ogniskiem.

Gratulacje dla Jara. Pamietaj- niebieska pidzama to ZUO...zycie to zweryfikowalo :)
no i w Jaworznie w końcu jakiś pucharek jest ;)

Main Event.
w Szczecinie 4-3 i w zasadzie boje o topy, w Szczyrku "dobre parowania" i walka w warzywniku :/
SWAP: pokonałem swój deck wiec jednak blad był technologiczny. uff. BTW- KL jest pieprzniety, gralem tym jedna gre i pomimo skandalicznego podejścia (totalny brak zgrania dynastii/fate), 1 babola, wyrzezbilem wina w grze z konikiem. jeszcze nie gralem deckiem który wyszedłby z takiego gowna
3glowy:
musze przeprosić druzyne, tym razem byłem ta glowa wyrastajaca z gowna. gratki dla Taska ze udało mu się wygrac 3x pomimo ze to przeciwnicy go parowali pod siebie.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #72 dnia: 2013-05-27, 10:34 »
O swoim wyniku lepiej nie bede wspominac;) Co do eventu to naprawde udany, gratki dla Jara i Mirumuna, tyle dobrze ze top lion zostal w Krakowie:)
Mam nadzieje ze z wiekszoscia widzimy sie w Zbroslawicach:)
Pozdro and pocwiczcie.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 2013-05-27, 12:25 »
Dziękujemy załodze z południa i szczecińskim ogarniaczom chaosu!

Było bardzo fajnie. Alternatywnie do waszych doświadczeń gastronomicznych i architektonicznych, w tym roku wybraliśmy "Chatkę pod skocznią". Nie było problemów logistycznych, poza zgubionym deckiem. Za to spaliśmy w komforcie i jedliśmy tam, gdzie nas akurat poniosło. Kwaśnica, oscypki, karkówka - dziękuję bardzo i smakowało :) Równie przyjemnie było obejrzeć finał na kanapie, z lodóweczką i w spokoju.

Wynik w głównym pomijalny, choć nie katastroficzny. W ogóle performens koni w Szczyrku pozostawia wiele do życzenia. Trzeba było czarodziejami pykać, szanowni koledzy. Nie będę gratulował Koziemu top kuca, bo po pierwsze układy, a po drugie co to za top, skoro 3-3 :)

Bardzo miło ponownie wziąć tytuł najlepszego 3-głowego oniego do Bydgoszczy.
Miejmy nadzieję, że to narodziny nowej, świeckiej tradycji.

Choć może lepiej nie.
Może lepiej jednak meldować się w topach :)
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #74 dnia: 2013-05-27, 13:13 »
Weekend odespany to można coś naskrobać.

Kotei zacny był wielce.
Wazon prezentuje się zacnie, kwiatki muszę do niego dobrać.

Wielkie wielkie podziękowania dla organizatorów za zorganizowanie, dla sędziowskiego Dream Team za sprawne ogarnięcie bałaganu w tym osobne dla Buraka za strollowanie finału (5 minut tasowań decków, żeby po odpowiedzi twierdzącej na pytanie ?Czy jesteście gotowi?? usłyszeć ?No to deck-check?? bezcenne ? ), dla grupy wsparcie za wsparcie, dla przeciwników za ciekawe i pełne napięcia rozgrywki (w tym szczególnie emocjonująca ?bratobójcza walka?  w Top4) i dla wszystkich za atmosferę.
I wielkie wielkie DŻEMKUJE za wszystkie wyrazy uznania.
Jadąc do Szczyrku nie spodziewałem się że uda się coś większego ugrać. Plan na niedzielę zakładał ambitne rwerowanie po pagórkach, w tym próbę popełnienia rytualnego samobójstwa poprzez zjazd ze Skrzycznego a tu? TAAAKI siurprajz i plan zrujnowany, trzeba się było jeszcze całą niedzielę z kartonami mordować :P W dodatku po tym ja w swissie Mirumo złomotał mnie w tak okrutny sposób, ze do powiedzenie miałem tylko ?Pass, prowincje zapakować na wynos czy podać do konsumpcji na miejscu?? miałem mroczne wizje co do obrotu spraw w finale.
Gratulacje dla wszystkich współuczestników zabawy w Top8, przebicie się w obecnym środowisku to nie w kij dmuchał ;)

Wniosek. Trzeba było przemalować Żulawiowy domek i zebrać kumpli ze świata żeby coś w ogóle zaszaleć. Biedny Żulaw w EE, biedny.

Do zobaczenia w siodle ;)

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #75 dnia: 2013-05-27, 13:28 »
Impreza generalnie porównywalna z zeszłoroczną - może trochę lepiej zorganizowana.
Sam turniej główny wygenerował mi dość sprzeczne wnioski. Jar pokazał, że nie warto grać żurem (i chwała mu za to), a ja wręcz przeciwnie - przecież nagrody same ci w ręce wpadają  ;D Kolejny wniosek, już jednoznaczny, granie oświeceniem jest głupie. Jakbym ogarnął decka bardziej i dłużej (nie nie dostawał wtfów w stylu "ch...FFG... gdzie jest to String of Victories, której przed chwilą miałem na ręku?") to chyba byłbym w stanie zrobić 4-2, a nie 2-4, ale i tak zbyt dużo jest głupoty w tym decku.

Gratulacje dla wszystkich obecnych za obecność, dla Cyca i Buraka za trzymanie porządku i objaśnienie na spokojnie tekstów kart i ogólnie wszystko wszystkim itp itd
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #76 dnia: 2013-05-27, 14:54 »
DZieki wszystkim było super :) gratki dla obu finalistów

nurtowało mnie tylko jedno pytanie przez cały kotei gdzie zagineli ludzie z warszawy bo tylko jedna osoba sie objawiła

Walec

agg

• Phoenix Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 2013-05-27, 16:54 »
Moi Drodzy! Korzystając z okazji, że dziś się jeszcze urlopuje ogarniam ponad 1100 zdjęć. Dzisiaj w godzinach wieczornych pojawią się w osobnym wątku. Cierpliwie czekać ;)

"She is beautiful, impulsive, brilliant. Do not make mistakes around her. In fact, try nothing around her at all." - Bayushi Nitoshi

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #78 dnia: 2013-05-27, 19:38 »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 2013-05-27, 19:43 »
graty dla Jara, wychodzi na to ze zuraw musi miec 8 startowego honoru, wtedy miazdzy  ;)
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper