Autor Wątek: Wyniki Kotei'ów - zwycięzkie klany  (Przeczytany 16302 razy)

Nimrod

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
Wyniki Kotei'ów - zwycięzkie klany
« dnia: 2013-03-11, 18:17 »
Lista zwycięskich klanów:

Phoenix    ~   :6
Lion    --    --   :3
Crab   ~     ~   :2
Scorpion    --   :2
Spider ~    ~   :1
Unicorn      --   :2
Mantis ~     ~   :1

Na razie prowadzi klan Feniksa wespół z Lwami, podejrzewam ze ta tendencja będzie się utrzymywać (jak chyba wielu z nas). Możliwe ze dołączy do nich Mantis (mnie sie zdaje ze jak najbardziej ma środki do tego)

Wyniki poszczególnych kotei'ów top4*:

1. Kotei 2013: Feeding Hills, MA - March 9 [74 graczy]                    1: Danny Swartz                (Lion)          2: Phoenix   (Phoenix, Lion)
2. Kotei 2013: Atlanta (Duluth), GA, USA - March 9 [94 graczy]       1: James Donnithorne-Tait (Phoenix)    2: Mantis    (Mantis, Lion)
3. Kotei 2013:Burnaby Canada 9 Marca [??graczy]                         1: Dave Brereton               (Phoenix)    2: Dragon    (Mantis, Mantis)
4. Kotei 2013: Pasadena, CA - March 9th [78 graczy]                     1: John Seals                     (Lion)          2: Phoenix   (Phoenix, Crab)
5. Kotei 2013: Highland, IN - Mar 9 [70 graczy]                               1: Dan Jacobson                (Crab)         2: Phoenix   (Crab, Phoenix)
6. Kotei 2013: Tulsa, OK (US) March 16th [52 graczy]                     1: James Matthews            (Scorpion)  2: Crab        (Crab, Crab)
7. KOTEI 2013: Madrid, Spain March 16th-17th [65 graczy]             1:Javier Rodriguez             (Spider)      2: Unicorn   (Crab,Unicorn)
8.Kotei 2013: Evansville, IN. USA - March, 23rd [52 graczy]            1: Anthony Calabrese        (Phoenix)    2: Dragon    (Crab, Dragon)
9.Kotei 2013: Atlantic City, NJ (US) - Mar 23 [88 graczy]                  1: Jonas                            (Unicorn)    2: Phoenix    (TFT, Mantis)
10.Kotei 2013: Sheffield UK March 23rd & 24th [73 graczy]             1: Matt Green                    (Unicorn)    2: Crane      (Unicorn, Crab)
11.KOTEI 2013: Brussels, Belgium - March 23rd&24th [62 graczy]  1: William Sottile                (Crab)         2: Phoenix   (Phoenix, Lion)
12.Kotei 2013: Buenos Aires, Argentina - March 30th [34 graczy]   1: Alexander Iarstev          (Scorpion)  2: Unicorn   (Dragon, Crab)
13.Kotei2012: Tacoma, Washington - March 30th [46 graczy]         1: Case Kiyonaga       (Phoenix(n-h))  2: Phoenix   (Mantis, Dragon)
14.Kotei 2013: New Orleans, La. USA - March, 30th [26 graczy]      1: Lee Steele                        (Mantis)  2: Mantis   (TFT, Crab)
15.Kotei 2013 - Kuala Lumpur, Malaysia 30-31 March [32 graczy]    1: Mohd Alifa                       (Phoenix)  2: Mantis   (Unicorn, Crab)
16.KOTEI 2013: Dublin, Ireland - April 6/7th [37 graczy]                  1: Kostas Adamopoulos             (Lion)  2: Phoenix   (Lion, Crab)
17.Kotei 2013: Kansas City, Mo, USA - April 6 [52 graczy]                1: Paul Ashman                   (Phoenix)  2: Phoenix   (Lion Crane)

dotychczasowa** ilość (i procentowy udział) w: 

top 4                                                 top 2:

Phoenix     18                           14
Lion           8      -     -     -     -   3
Mantis       9                             4
Crab          14    -     -     -     -   3
Dragon      5                             2
Scorpion    2      -     -     -     -   2
Spider       1                              1
Unicorn     7      -     -     -     -    4
TFT            2      -     -     -     -    0
Crane        2      -     -     -     -    1

Historyczne (Flavowe) wynik potyczek***:         
Zwycięzcy Honor Event'ów "L5R Historian":

1: Na Kolonialnym dworze Yoritomo Saigo - marionetkarz wystawi sztukę, za pomocą której opowie o tym jak zokujin Zlkyt zniewolił Isawa Kojiro.
(Melissa Bowers (MN) )
2: Utaku Yi-Jun wyśpiewa na Cesarskim dworze o tym jak Agasha Kodo zabiła Yoritomo Kanahashi
(wygrał Michael Albert (UN) )
3: Na Kolonialnym dworze Otomo Machiko będzie recytować poemat o tym jak Asako Karachu honorowo oszczędził Tamori Tamoko. Otomo Machiko została nakłoniona do swojego występu przez Daigotsu Kanpeki'ego.
(Chris "Br'nn" Braun (SP) )
2: Ikoma Shizuka zabija Shiba Sansetsuke
( ?? ?? (??) )
5: Przedstawiciel/ka Feniksa wyśpiewa przed Cesarzową pełną żalu pieśń, o tym jak Asako Jirou został wzięty w niewolę przez Kaiu Fumiko.
(niejaki Gio (PX?, CN? -nick Kakita coś) )

*- klany graczy którzy odpadli w półfinałach, są w porządku - (przegrał z zwycięzcą finału, przegrał z przegranym finału)
  -odnośniki do poszczególnych tematów na Chikanie, odnośniki w klanach prowadza do decklist/reportów jeśli znalazłem, lub zostały mi przekazane linki.
**-co 5 Koteiów będę uaktualniał (o ile się będzie dało :p)
***-to nie cytat, robię to by oddzielić flaw od statystyk widocznie, odnośnik prowadzi do strony L5R pokazującej wyniki zmagań klanów w koloniach

\/down\/ @Kempy   ja tam wole mieć wszystko jasne i przejrzyste oraz na Polskim forum. Po prostu nie mam takiej dobrej deski surfingowej jak Ty  ;>
« Ostatnia zmiana: 2013-04-12, 13:19 by Nimrod »
"Warrior monks are a dangerous breed, but I would prefer to face a dozen of them than those tattooed madmen from the Dragon Clan." - Ikoma Toraji" - A Warrior's Wisdom"

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
Odp: Wyniki Kotei'ów - zwycięzkie klany
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-03-11, 18:58 »
Fajnie by było jakby jeszcze było wypisane jakie klany ile razy w top4 były, bo to bardziej miarodajne jest niż sam win, ewentualnie w samych finałach ;)
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Nimrod

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-03-11, 19:55 »
Zedytowałem, mam nadzieje ze komuś poza mną samym to też przypadnie do gustu, żeby mieć wszystkie wyniki Tu na miejscu, na Chikanie.

nie jestem pewien jak odmienić w naszej pięknej mowie. Koteii?  Koteiów?  dlatego użyłem takiej formy którą zazwyczaj stosuję w wypadku słów zapożyczonych z języków obcych.
"Warrior monks are a dangerous breed, but I would prefer to face a dozen of them than those tattooed madmen from the Dragon Clan." - Ikoma Toraji" - A Warrior's Wisdom"

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-03-11, 20:26 »
dobra robota :)
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-03-11, 20:30 »
Fajny pomysł, gratsy za wykonanie.
Mini propozycja może dorzucić listę postaci którym coś zrobiono.
I osobny artykuł na deck listy.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-03-11, 22:08 »
Fajny pomysł, gratsy za wykonanie.

Popieram, fajnie, że będzie to można znaleźć w jednym NASZYM miejscu.

Mini propozycja może dorzucić listę postaci którym coś zrobiono.

+1

I osobny artykuł na deck listy.

Jak marudzić, to marudzić.
Deck listy gdzieś tam, a linki jak najbardziej tutaj ;)
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-03-11, 22:16 »
bardzo dobre. ja bym jeszcze wcisnal typ deku (militarka, honor itd)  i ile przypada zwyciestw na dany typ deku.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2013-03-11, 22:48 »
Przydałby się jeszcze kolor skarpetek finalistów ;)

Nimrod

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2013-03-11, 22:53 »
hahaha @Mirumo dokładnie  dobra puenta!
@Horror jeśli powiesz mi kto czym grał to mogę zrobić takie zestawienie ( na PW)  w stylu )
1 honor ;oświecenie;  militarka;  duelowy/wjazd
2 cos      cos                 cos   
3
4
5

er-cetera  to zrobie to zestawienie

jeśli bylibyście tacy mili i chcecie mieć linki do deck-list to proszę mi wysłać na PW zamieszczę.

Co do Flawowych wyników jestem w trakcie zamieszczania.

ps. Mirumo zajmie sie kolorem skarpetek, mam nadzieje ze nie będzie żadnych sprzeciwów ;p

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #10 dnia: 2013-03-12, 11:50 »
Jak narazie wyglada to tak, ze bez zadnych statystyk mozna powiedziec ze wygrywaja 3 rodzaje deckow:
1. Umrzyj wszystkim w limitedzie/openie/ a jak slabo dojdzie to w ostatecznosci umrzyj w bitwie.
2. Mam tysiace chlopow szybko i mozesz ich zabijac do usranej smierci.
3. Nie. Nie. Nie, to tez nie, tamto tez nie, Pas.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2013-04-06, 18:13 »
przykleilem watek i przypominam o jego istnieniu.

Nimrod

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2013-04-12, 13:49 »
jest uaktualnienie (procentowe i efetywne zrobie jak bedzie już więcej wyników)

ciekawe sprawy jakie wynikają to takie ze pieczone kurczaki mimo ogromnej przewagi w dochodzeniu do top4 i top2 mają relatywnie małą efektywność w wygrywaniu finału >50%
oczywisty wniosek fenole blokują innym klanom wejście, z powodu autolosów i ogólnej mocy głównie ToP'a

Jak Lion przechodzi  do z top4 do top2 dotychczasowo zawsze wygrywał finał
Jak Scorpion dochodził do Top4 dotychczasowo zawsze wygrywał finał
wniosek były to mocne decki lub ich właściciele dobrze wyczuli metę danej imprezy

Najsłabsze klany w moim odczuciu
Dragon, Spider, Crane

TFT nie jest klanem ale oniacze czy rzeczy pokrewne dostały sie 2 razy do top 4 choć nic ram nie porządziły

możliwe ze napisałem stek głupot, ale cóz tak to wychodzi ;p

ps podkreslone pozycje to imprezy grane w europie (KOTEI jest tez napisany capsem) - jeśli ktos nie zauważył jeszcze.

Flavove wyniki odnośnie Kotei'a  będę również później uzupełniał o ile w ogóle - podana jest strona AEG'a gdzie z pewnym poślizgiem ale wszytko jest przekazane
« Ostatnia zmiana: 2013-04-12, 13:53 by Nimrod »

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #13 dnia: 2013-05-13, 16:18 »
CrabCraneDragonLionMantisPhoenixScorpionSpiderUnicornImperialUnalignedRonin
clans21015716220520223218514415027593
1st place3203512226100
2nd place4240811103210
TOP274431323329310
TOP421691124328713540
TOP83813202143532214291270

Pierwszy wiersz to ile w sumie przedstawicieli klanów było (łącznie) na poszczególnych imprezach. Kolejne wiersze to ile razy wystąpił klan w danej pozycji. Unaligned u większości organizatorów oznacza TFT; jeżeli Unaligned występuje w wynikach to JEST to TFT, jeżeli jako uczestnik - to istnieje szansa, że jest to dowolny unalignedowy domek.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.