Autor Wątek: Ivory edition  (Przeczytany 2216 razy)

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
Odp: Ivory edition
« Odpowiedź #40 dnia: 2013-04-16, 12:21 »
Nie spodziewałbym się. Obecne strzelanie na wiwat to wynik uproszczeń zapisów, skoro L5R ma dalej byc prosta to strzelanie na wiwat zostanie.

Ta wiem, a świat jest czarny i do du.... głowa do góry Sejmi, może jeszcze wyjdzie światło (klepek by się ucieszył) ;)

(...)

Hitomi, to TOBIE to przeszkadza. Dlaczego MNIE pocieszasz po tym, jak przekazałem ci swoją opinię? Dla mnie to wszystko jedno, czy będzie wymagany target do RA czy nie.

Sejmitarze, ja odniosłem się tylko do czarnych barw w jakich przedstawiasz ostatnio L5R  :P
Ale, fakt, faktem strzelanie w próżne mnie poraża i nie podoba mi się straszliwie.
Aczkolwiek masz rację, że to MNIE się nie podoba, może innym jak najbardziej.
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #41 dnia: 2013-04-16, 13:00 »
"Ostatnio"? Od PotD tak mam. Czyli jakieś 2 lata.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #42 dnia: 2013-04-16, 14:06 »
"Ostatnio"? Od PotD tak mam. Czyli jakieś 2 lata.

Ale mnie nie było to się nie liczy  :P
Hitomi Monroouke

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #43 dnia: 2013-04-16, 14:11 »
Strzelanie w sufit pojawilo sie chyba po raz pierwszy w WoH.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 2013-04-16, 15:10 »
Troche upraszczajac wystawienie RoW.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #45 dnia: 2013-04-16, 20:29 »
Na Oracle of the void są już karty z Preview wraz z wersjami Full Bleed.

Epik

• Mantis Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 2013-04-16, 21:58 »
Na pierwszy rzut oka zmiany mi się nie podobają, ale będzie się dało przyzwyczaić. Jedyne co mnie mocno martwi i może potencjalnie mocno mnie zdenerwować to co oni zrobią z Legacy...

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 2013-04-16, 22:01 »
full bleedy wygladaja oblednie.

co do ivory edition jedno co mnie interesuje to obnizenie power levelu do minimum - jak na razie tego nie widac. i zmniejszyc traitomanie - bo sie zrobi magicowo

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #48 dnia: 2013-04-16, 22:10 »
Też mam nadzieję na obniżenie PałerLewelu. Ale narazie oprócz monka wygląda to całkiem w porządku.
Skoro Unique za 9g ma tylko 3 range w bitwie i to tylko jak masz Dead personality.
Oby to był dobry znak :)

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #49 dnia: 2013-04-17, 09:19 »
Jest nowy pałac ktos go wrzuci ja jestem w pracy i nie moge :P
Powiem tylko że jest bardzo fajny w końcu 9/3/0 :P

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #50 dnia: 2013-04-17, 10:02 »
full bleedy wygladaja oblednie.

Ja pierdziu, naprawdę wyglądają kosmicznie.
Aż ciekaw jestem foiliowannych karciochów.

.
« Ostatnia zmiana: 2013-04-18, 10:43 by Hitomi Monroouke »
Hitomi Monroouke

elendil

• Personality
  • suffer not the witch to live!
« Odpowiedź #51 dnia: 2013-04-18, 11:06 »
będzie ostro :P ale, że w robocie mnie podk... to się wyżyję :]

jak to czytam to mam wrażenie, że część naszych graczy ma całkiem niezłe kompleksy.
"Legenda straci swoją wyjątkowość" ."Wieszzzz...gram  w L5R - wyjątkową grę,  imaginuj sobie: 15 rodzajów kart z różną mechaniką  i wyglądem a i to dopiero początek!!! Looknij na reakcje i.. wait for it...  wording!! Ale jestem pr0, co nie?! Się możecie schować z tymi swoimi karciankami dla niedorozwojów gdzie wszystko macie łopatologicznie na karcie i są 4 zasady na krzyż..."
no, od razu się lepiej poczułem od tych wszystkich pryszczatych 8miolatków w okularach grających w Magica....
Co wy kur.. .gracie w Legendę by się dowartościować, czy jak? :]

Gra w której nie ma dopływu świeżej krwi - umiera. I nie zmieni tego nawet złożenie dziewiczej krwi na wibratorze w ofierze Fu-Lengowi. Skomplikowanie zasad i opisy kart od dawna wołały o pomstę do nieba i to trzeba było zrobić już kilka edycji wcześniej.
Dobrze, że próbują to teraz.
Lament jest, ale konkretnych innych propozycji jak to zrobić inaczej, by ci młodzi nie spierdalali na sam widok karcianki - brak.

Zatem większości przedstawionym zasadom mogę tylko przyklasnąć. Straci na skomplikowaniu? Super...

Stękać można na "srającego samuraja", ale dzięki takim zabiegom wreszcie nie będę musiał zastanawiać się "o co chodziło devsom" w tej karcie, po czym i tak 20 graczy - 30 opinii...
A tak - będę miał jakieś ikonki, łatwo przyswajalne i gitara!! 2-4 linijki opisujące sam koszt zagrania (lol) zastąpią ikonki - super! Fakt, zapewne te zmiany pociągną za sobą spore zmiany w opisie wielu kart i ich znaczne uproszczenie, no ale nie można mieć wszystkiego.... no chyba, że wprowadzą więcej "srających" osobistości - zbowuj swojego shugenje - srający shugenja, bow scouta - srający scout, itd... ale to raczej nie będzie wtedy upraszczczanie gry :]

aha mała dygresja dot wyglądu ikonki: ten samuraj nie sra, tylko przygotowuje się do jednej z najstarszych przyjemności na świecie - przypomnę - teraz mamy takie czasy, że produkt, w którym nie pojawia się murzyn czy homo, zaraz zostanie oskarżony o przejaw rasizmu/nietolerancji/homofobię (niepotzebne skreślić) etc, a od tego tylko jeden krok do pozwu sądowego, wysokiego odszkodowania i zbankrutowania firmy.. tak więc AEG przezornie przemyca takie motywy do swojej karcianki by nikt się później nie przypieprzył.. ;D proponuję zatem może nazwyać go "pochylającym się po mydło samurajem", albo w skrócie" popychanym samurajem"  ;D

To co mi się nie podoba w zmianach to usunięcie wymagań honorowych z followerów - fakt, mało to "fluffowe", fabularne. Wyjątkowość tej karcianki międzyinnymi objawiała się tym, że mocno oddziaływała na wyobraźnię. Ciężko mi będzie sobie wyobrażać Imperial Guardsów pod dowództwem jakiegoś oniacza...
« Ostatnia zmiana: 2013-04-18, 11:19 by elendil »
Phoenix Clan Rocker * Grouser * Beerspeaker * Coca-Kolat
"I was Born To Ride" - Isawa Tsuke

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #52 dnia: 2013-04-18, 11:25 »
I kolejne full bleedy sa, tym razem sa to madness full bleedy :D
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #53 dnia: 2013-04-18, 11:28 »
I kolejne full bleedy sa, tym razem sa to madness full bleedy :D

No wiesz co Paku, elendil się uzewnętrznia a ty o FullBleedach.... genialne są, naprawdę ;)
Hitomi Monroouke

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #54 dnia: 2013-04-18, 11:37 »
Ja się zastanawiam, skąd Paku weźmie tyle FB Temple of Madness... na deckbacking :] Zwłaszcza, że tam jeszcze macki w tle są :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 2013-04-18, 12:52 »
upraszczanie zasad - tak ale tylko do pewnego stopnia Elendil. nie robmy z tego wojny. ikonka homosamuraja (jak chcesz go nazywac)  mi osobiscie tez nie przeszkadza. widac na pierwszy rzut oka co trzeba zrobic zeby zaplacic koszt i czego nie zrobisz majac kiwnietego samuraja. nie trzeba brac kart do reki przeciwnika i ogladac i ciagle sie pytac czy dziala jak jest zbowowany.

nie podoba mi sie traitomania, nie dlatego ze lecze swoje kompleksy ale dlatego ze moze to doprowadzic do zubozenia gry. W tym dodatku bedziemy wydawac karty z keywordem elite, w nasteponym stalwart itd na karcie bedzie 5 keywordow, a ani jednej akcji bo keywordy beda opisywac cala mechanike. Takich kart  nie chce. Jestem calym sercem zeby karty byly fluffowe a umiejetnosci unikatowe wynikajace z tego co sie dzieje na sankcjonowanych turniejach. jak na razie podoba mi sie pomysl z madnessem i fallenami ( ten bardziej). Power lvl moglby poleciec jeszcze bardziej w dol i bylaby pelna hipsteroza

elendil

• Personality
  • suffer not the witch to live!
« Odpowiedź #56 dnia: 2013-04-18, 13:01 »
Liczę, że keywordy typu Elite czy Stalwart pójdą w niepamięć.. mam nadzieję :] bo wtedy faktycznie może być i śmieszno i straszno, gdy na karcie pojawi się 8-10 keywordów  bez jakiegokolwiek tekstu albo z drobnym na końcu: Range Attack 2 :P
z drugiej strony pomysły typu HOME Battle - jak nabardziej. Sławente 2 Rules of... w bitwie to największy koszmar każdego gracza :)
Phoenix Clan Rocker * Grouser * Beerspeaker * Coca-Kolat
"I was Born To Ride" - Isawa Tsuke

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #57 dnia: 2013-04-18, 13:42 »
@elendil

W temacie upraszczania zasad. Elendil moze to dla Ciebie nie robi roznicy, ale nie chce sie podczas turnieju spotykac przy jednym stole z dziesieciolatkami.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #58 dnia: 2013-04-18, 13:55 »
Kempy ma swoje zasady.
Chlopczyk tak, ale dopiero od 12 lat;)

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 2013-04-18, 14:29 »
Kempy ma swoje zasady.
Chlopczyk tak, ale dopiero od 12 lat;)

zasady to zasady. nie można się z nimi tak łatwo rozstawać