Autor Wątek: Yogo Katsuta  (Przeczytany 2980 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Yogo Katsuta
« dnia: 2013-04-25, 13:03 »
Yogo Katsuta (Dojo of Lies)
Personality - FIXED

Force: 2
Chi: 3
Honour Requirement: -
Gold Cost: 5
Personal Honour: 0

Scorpion Clan ? Fallen ? Samurai ? Yojimbo
After Katsuta enters play, lose 2 Honor.
After a Personality commits seppuku, his controler loses 1 Honor.

I loved her. That is why I had to save her..."
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Yogo Katsuta
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-04-25, 13:08 »
Fajny do dyshonoru i fallenow. szkoda ze nie ma chociaz magistra :P

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-04-25, 15:31 »
Akurat do fallenów aż taki fajny nie jest, a przynajmniej nie do moich fallenów :P
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-04-25, 19:10 »
Ha, ha, ha, ubawili mnie do łez.
Ciekawe, że niektóre falleny nijak nie pograją w swoich klanach, ale są takie, że... jak ten.
Za to pewnie nie pogra w Fallenach. No i malunek ma jakiś taki mało fallnowy, raczej smutny
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-04-25, 19:45 »
Moim zdaniem, ten typek co lezy w tle to jest ten nasz fallen scorpowy:-P
Ale chlopek jest bardzo fajny za 3g i zawsze przed den'em przeciwnik straci, bo seppuku. przy dwoch wieje mrokiem, a jak jeszcze zmusisz z kitsuki judgment to pjurołnedż.
fajna postac:-)

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-04-25, 21:11 »
Nie pogra w EE - poza traitem zupełnie nic nie robi, a i trait ma słaby. Jak przeciwnik się tnie to jest super bomba i czad (o griefach nie wspominając).
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-04-25, 22:32 »
Jak to nie pogra? Ten kolo to zuo, w sumie naprawdę fajnie, że mimo upływu lat ludzie się nadal nie nauczyli jak się WYgrywa z dyshonorem ;)
Shoju na prezydenta! :)

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-04-26, 08:19 »
Moim zdaniem, ciężko mu będzie w EE wejść do decku. Brak jakiegokolwiek sensownego keyworda jest bolesny, żeby jeszcze kosztował oczko mniej...

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2013-04-26, 08:31 »
On jest do pasywki, nie do LDD. Jak bym grał to bym go upchnął bez problemu. :P

burning_librarian

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2013-04-26, 18:57 »
pogra czy nie, nie wiem, bom nie skorpion, ale postać bardzo klimatyczna, taka arcyyogowa: zabija ukochaną, żeby uchronić ją przed szaleństwem - w które sam popadł. nie ma ucieczki przed Klątwą Yogo, yo!

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2013-04-26, 20:16 »
jak sie wygrywa z dyshonorem? normalnie, wchodzisz do bitwy mowisz pass, negujesz wszystko co ciule zagraja a potem wygrywasz w rezolucji i przejezdzasz prowke. jest jakis inny sposob?  ;D

a kolo jest daremny, juz w EE mega sie nie oplacalo sepukac, teraz pewnie nadal sie nie oplaca
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2013-04-26, 21:00 »
jak sie wygrywa z dyshonorem? normalnie, wchodzisz do bitwy mowisz pass, negujesz wszystko co ciule zagraja a potem wygrywasz w rezolucji i przejezdzasz prowke. jest jakis inny sposob?  ;D

a kolo jest daremny, juz w EE mega sie nie oplacalo sepukac, teraz pewnie nadal sie nie oplaca

jak masz 4ph, dyshonor na ryju i 3 denny w perspektywie to seppuku bywa kuszące.
grając honorowka bywalo ze ciolem dokładnie wszystko.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2013-04-28, 19:39 »
no bo wam postaci nie potrzeba, wszystko co wystawiacie jest uzytkowe, maja przyniesc PH i potem albo latac po porfavor albo dac akcje w bitwie. a jak militarka nie ma force'a w bitwie to se moze prowki rozbijac, chyba dobrym humorem.
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2013-04-28, 20:34 »
jak masz 4ph, dyshonor na ryju i 3 denny w perspektywie to seppuku bywa kuszące.
Gdyby dyshonorowanie postaci było trudne to miałby to sens (ciąłem się na potęgę w końcówce CE), ale teraz dyshonoruje się postać za pierdnięcie - po co mam ciąć tego jednego paragona, jak jedną akcją pohańbi mi dwóch kolejnych? Tylko mniej force na ostatni rozpaczliwy atak, który i tak jest wymuszony zbyt szybko :P (tęsknię za liskami z Kitsune den...)

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2013-04-28, 20:55 »
No to przecież pisałem i powtórzę - jak miło, że po tylu latach nadal nie umiecie grać z dyshonorem ;)

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #15 dnia: 2013-04-28, 21:21 »
Ja tam się zawsze cieszę jak przeciwnik się potnie, bo to grief zawsze może wejść no i jeden typek mniej, który mnie ciśnie, a zdyshonorować kolejnych to pikuś, także jak dla mnie koleś dupy nie urywa, ale ja gram krabem, to co ja tam wiem
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2013-04-28, 21:53 »
Gdyby dyshonorowanie postaci było trudne to miałby to sens (ciąłem się na potęgę w końcówce CE), ale teraz dyshonoruje się postać za pierdnięcie - po co mam ciąć tego jednego paragona, jak jedną akcją pohańbi mi dwóch kolejnych? Tylko mniej force na ostatni rozpaczliwy atak, który i tak jest wymuszony zbyt szybko :P (tęsknię za liskami z Kitsune den...)

z wyj.grifow- grasz honorem to albo masz szybki rehonor albo kulturalne ciecie. bez zdyshonorowanej postaci to ci może naskoczyć i cmoknąć...ew zebrac się do frontalnego ataku.
wjazdem nie mam doświadczenia- obecnie jest trudne srodowisko dla paragonow.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #17 dnia: 2013-04-29, 00:41 »
To ja (i nie tylko ja) mam złe dzieciństwo w takim razie. bo dyshonor w naszych testach zabierał do 11 (czy 13, nie pamiętam) honoru na turę ze swoich akcji, które targetują _honorowe_ postacie. Jak się trafił ktoś zdyshonorowany, to dostawał bonusowymi stratami. czy Griefem za pocięcie.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.