Autor Wątek: Lion previu.  (Przeczytany 4607 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Lion previu.
« dnia: 2007-03-08, 17:36 »
Sorki, ale jak zobaczylem ancestora to odechciało mi się robić skany i przycinać. Skurwysyny.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
Lion previu.
« Odpowiedź #1 dnia: 2007-03-08, 17:59 »
Nie rozumiem czemu tak narzekasz na tego ancestora fakt nie jest jakiś szczególnie wypaśny ale jakiś tragiczny tez nie jest.

A Urna jest całkiem przyjemna.
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Rensej

• blank Personality
Lion previu.
« Odpowiedź #2 dnia: 2007-03-08, 18:24 »
O ancestor jest "wypaśny" i lwy znowu dostaly w dupę a ponoć idzie nowe wraz z SE  :lol: bardzo współczuje.
b]Loyal * Orcs Painter * PiS hater *[/b]

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
Lion previu.
« Odpowiedź #3 dnia: 2007-03-08, 18:30 »
JEZUS MARIA NIE WIEDZIAŁEM ŻE DA SIĘ ZROBIĆ TAK STRASZNE KARTY  :shock:  :shock:  :shock:
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Kicek

• Lion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Swarmastycznie! :)
    • Logopeda Wrocław, Gabinet logopedyczny Wrocław
Lion previu.
« Odpowiedź #4 dnia: 2007-03-08, 18:54 »
Iiii tam, moglo byc gorzej :)

Urna w sumie calkiem ciekawa jest, zawsze toto cos moze ciekawego zrobic:)

MIejmy nadzieje, ze w Samurajcu Ącestor bedzie bardziej grywalny :)
Pozdrawiam,
Kicek
Lion Clan Swarmmaster - Chepper's Left Hand - ex Vice Leszcz:) - inexp - unique
www.l5rNews.dvd.pl

dr.viktor

• inexperienced Personality
Lion previu.
« Odpowiedź #5 dnia: 2007-03-08, 18:55 »
No tak, ancestor jest w starym, dobrym stylu. I ma stary, dobry powerlevel. Czyli ogólnie rzecz biorąc ktoś wydał go 4 lata po terminie :), czyli jeszcze ogólniej - do pupy
I nawet nie chodzi o to Drożdżu, że jest nieprzydatny, tylko o to że szkoda na niego miejsca w talli. Na urnę chyba zresztą też.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
Lion previu.
« Odpowiedź #6 dnia: 2007-03-08, 19:11 »
Nie no lol... ciekawe kto was tak bardzo nienawidzi (tak jak lwow)...btw czy to znaczy ze katafalki przejda do SE bo jak tak to tej urny bedzie dalo sie uzyc.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Lion previu.
« Odpowiedź #7 dnia: 2007-03-08, 19:22 »
Skad te narzekanie to nie wiem. W sumie Urna moze byc calkiem wypasnym przedmiotem , zagraj akcje zeby skopiowac zdolnosc na martwej Postaci i zeby ja za chwile zagrac, to nie jest takie zle. Wrecz calkiem niezle moim zdaniem.

Co do Ancestora to bym sie tak nie przejmowal. W koncu Tomorrow to tylko jakis poboczny set , ktory i tak jakos znaczaco nie wplynie na przetasowania wsrod klanow.

Smoki tez nie dostaly wypasu i nikt szat nie drze

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Lion previu.
« Odpowiedź #8 dnia: 2007-03-08, 21:19 »
dwie rzeczy . jak w SE masz zamiar za darmo zrobić dead personality .
dwa dobrze ze to to jedyny ancestor w SE . Aż strach się bać co dostaną mantisy .
Ale lekko nie równe wyszły im te itemy  :roll: co lepsze liony wybrały swój i dlatego jest bardziej dopakowany .  :?
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

Matsushiro

• temptation Personality
Lion previu.
« Odpowiedź #9 dnia: 2007-03-08, 21:33 »
No nie znam sie na lwach, ale ten ancestro to taki mrok, że oczy bolą a co do urny zobaczymy w SE może kogoś zaskoczy jeszcze.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
Lion previu.
« Odpowiedź #10 dnia: 2007-03-08, 23:17 »
Cytat: "THE Self-Appointed Prophet of Doom"
dwie rzeczy . jak w SE masz zamiar za darmo zrobić dead personality .
dwa dobrze ze to to jedyny ancestor w SE . Aż strach się bać co dostaną mantisy .
Ale lekko nie równe wyszły im te itemy  :roll: co lepsze liony wybrały swój i dlatego jest bardziej dopakowany .  :?

Ja na kartach sie nie znam od lwow ale maja taka pania : Kitsu Ineko, wiec jest to jeden sposob. Drugi to jest smierc postaci z ktora trzeba zawsze sie liczyc,a z tego co doczytalem na forum Alderacu to nowa kopiowana zdolnosc jest nowa zdolnoscia w zwiazku z czym nie podpada pod zasade OPT co chyba tylko dobrze dla tych co urna beda grali.

Nie twierdze ze urna zmieni oblicze Lwow w L5R, bo zadna z kart z Tomorrow nie jest tego w stanie zrobic dla swojego klanu. Po prostu nie plakalbym nad nierozlanym jeszcze mlekiem.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Lion previu.
« Odpowiedź #11 dnia: 2007-03-08, 23:56 »
Nawet internetowe Kami są przeciw nowemu ancestorowi... :D

Strona www.l5r.com - stan z godziny 22.55...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Lion previu.
« Odpowiedź #12 dnia: 2007-03-09, 02:14 »
Cytat: "horror"

Ja na kartach sie nie znam od lwow ale maja taka pania : Kitsu Ineko, wiec jest to jeden sposob. Drugi to jest smierc postaci z ktora trzeba zawsze sie liczyc,a z tego co doczytalem na forum Alderacu to nowa kopiowana zdolnosc jest nowa zdolnoscia w zwiazku z czym nie podpada pod zasade OPT co chyba tylko dobrze dla tych co urna beda grali.

Nie twierdze ze urna zmieni oblicze Lwow w L5R, bo zadna z kart z Tomorrow nie jest tego w stanie zrobic dla swojego klanu. Po prostu nie plakalbym nad nierozlanym jeszcze mlekiem.

tylko że ona zmienia w dead tylko lionów to raz . battle akcje na lionach w SE [tych co widzieliśmy ] to jakie są każdy wie . dla lotusa to urna jest za wolna.
Ja nawet nie skompentuje tego , że wystarczy porównać co robi urna i co robi tao fu lenga , i widać moc tej karty . To z kopiowaniem to stara rzecz , bo dlatego w mantisach używało się panku 2 razy na chimorim [tak z konetsu +20 F jak opposowani] . Zresztą co z tego , że można użyć jescze raz jak nie ma co kopiować w SE . same reakcje i openy.

Ancestor jest miękki . Nie daje forca , a jak ziutka ktoś bownie w bitwie to się nie odbowuje . spearhead jest lepszy , bo cały unit odbowuje  .

bo zadna z kart z Tomorrow nie jest tego w stanie zrobic dla swojego klanu.

ale tao fu lenga widziałeś prawda ? unixową babeczke co daje +1F w bitwie i możną już używać na jungarze i z samurais fury widziałeś ? są dobre karty w T .

Drugi to jest smierc postaci z ktora trzeba zawsze sie liczyc

czyli lion musi przegrywać zeby użyć tego item'a[lub ancestora] a i tak pierwszy który zginie to będzie własnie on . Jak by urna była za 0 golda i dawała blanck +1ph do wszysktich lionów . To była by ok . A tak to ssie .

Tyle o kartach . Bo nie chce wchodzić w strefe dywagacji na lionwoymi deckami , bo żadna z tych kart nic dla nich nie robi . No chyba że w SE setai sensei bedzie strongholdem lionowym .
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
Lion previu.
« Odpowiedź #13 dnia: 2007-03-09, 13:46 »
Ancestor będzie gryalny jedynie jeśli zniosą ruling że unit może byc tylko 1 raz w resolucji w turze podczas attack phase, ale faktem jest że ci ludzie chyba nawet nie patrzą co tworzą.
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Lion previu.
« Odpowiedź #14 dnia: 2007-03-10, 21:54 »
ehhh wydaje mi się , że raczej tego  nie zmienią , bo jak zmienią i wydrukują chodziaż dwie dosyłaczki to bardzo źle będzie . Powrót do czasów water monk/water zerkera  , to się chyba niektórym nie marzy .
zresztą żeby to zadziałało to by musiało być raz strongholdy z 5/6 siły prowincji i więcej tego typu kart dla lionów . W KD takich nie było .
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude: