Chikan Gatsu forum
Aktualności:
Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Strona główna
Forum
Pomoc
TinyPortal
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj się
»
Forum
»
Chikan Gatsu
»
Geisha House
»
SummerCon 2013 Pack
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
2
Autor
Wątek: SummerCon 2013 Pack (Przeczytany 739 razy)
Ledóch
Scorpion Clan
experienced Personality
SummerCon 2013 Pack
«
dnia:
2013-06-19, 09:33 »
Kolat informant pokazał zawartość SummerCon 2013 Packa..
.
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi
Togashi Sparrow
Dragon Clan
experienced Personality
Odp: SummerCon 2013 Pack
«
Odpowiedź #1 dnia:
2013-06-19, 09:37 »
Zniszczenie wszystkich madness tokenów trochę zaboli wariatów
Walec
eternal Personality
«
Odpowiedź #2 dnia:
2013-06-19, 09:44 »
Fajne RAmki
podoba mi sie że wrócili do olorowania ramek to fajny klimat jest.
a co do kart wydaje mi sie ze ostatnie dwa summercon paki były lepsze
Walec
Scorpion Clan
experienced Personality
«
Odpowiedź #3 dnia:
2013-06-19, 09:46 »
Skorpionowa panienka całkiem mi się podoba
. Dobra do decków na TTotY, może jest zwiastunem jakiegoś waya w rodzaju Bitter Lies Conquerors...
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi
mirumo
Scorpion Clan
eternal Personality
«
Odpowiedź #4 dnia:
2013-06-19, 09:58 »
Jakoś wolałbym kawalerie zamiast tego conquerora i zeby była oczko tansza, jak u craba czy spidera. Z Towersami się średno kombuje bo wstaje dopiero po rezolucji.
Zgodze się z Walcem, szału nie ma.
Yrq
Phoenix Clan
toolbox Personality
«
Odpowiedź #5 dnia:
2013-06-19, 10:03 »
Standardowo najlepsza postać idzie do Mantisa. Dopałka i pierwsze dwie prowki jedzie z kawalerii, dwie ostatnie z navala.
Dla madnessów obowiązkowy follower.
A tak to chyba szału nie ma, choć jak zobaczymy powerlevel IE to pewnie ta paczka będzie dla wielu decków obowiązkowa.
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo
kempy
Quartz Magistrate
eternal Personality
N /\ M E T /\ K E R
«
Odpowiedź #6 dnia:
2013-06-19, 11:03 »
Ramki w pytke. Ciekawe czy kazdy dodatek bedzie mial inne.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe
Paku
Crab Clan
eternal Personality
Broken Crab
«
Odpowiedź #7 dnia:
2013-06-19, 11:07 »
Follower do madnessów, yeah
I tak są za słabi
Mantisowa jest akurat moim zdaniem cienka, najmocnieszy jest imho spider i crab
Craba można nawet teraz pograć, bierzesz go w pierwszej z holdingiem, w drugiej walisz prowkę z duty
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!
Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique
horror
Dragon Clan
eternal Personality
«
Odpowiedź #8 dnia:
2013-06-19, 11:10 »
karty fajne. z niskim power levelem zapowiadajacej sie edycji wydaja sie zbalansowane.
ja osobiscie ciesze sie ze duelist dragonowy ma jeszcze samuraja i moze w koncu przestana biegac w pizamach.
sejmitar
Lion Clan
eternal Personality
jestem barmanem na tym forumie
«
Odpowiedź #9 dnia:
2013-06-19, 11:40 »
Bardzo fajne ramki, ja też chętnie zobaczę powrót kolorków...
Kucyk to Paragon BMka - czyżby miało przejść? Sporo konkwisty. Precz z Mantisem, jest pogięty.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.
Paku
Crab Clan
eternal Personality
Broken Crab
«
Odpowiedź #10 dnia:
2013-06-19, 11:46 »
Co wy w tym mantisie widzicie takiego przegiętego? To koleś za 7, który nic nie robi i do tego, aby mieć navala to nie ma kawaleri, jak dla mnie to taki trochę smutny, gdyby był tańszy, albo miał printed kawalerię i navala to może, a tak to nie widzę jego zajebistości
Twoja stara, to Fosuta!
Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique
Chmielu
Scorpion Clan
toolbox Personality
«
Odpowiedź #11 dnia:
2013-06-19, 12:01 »
Ta maidenka robi mi ciepło w brzuszek.
I wcale nie jest słaba.
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador
koziu
Unicorn Clan
toolbox Personality
«
Odpowiedź #12 dnia:
2013-06-19, 12:23 »
Cytat: Chmielu w 2013-06-19, 12:01
Ta maidenka robi mi ciepło w brzuszek.
I wcale nie jest słaba.
Trudno się nie zgodzić...
Porównajcie sobie tę BMkę do wszystkich w tej edycji.
Kosztuje 5G a ma 3F? 3Chi? I honor requirement 4? I 3PH.
"Jeśli myślisz, że zwycięstwo uczyniło Cię większym, zmierz swój Cień." - przysłowie spartańskie.
sejmitar
Lion Clan
eternal Personality
«
Odpowiedź #13 dnia:
2013-06-19, 13:19 »
Mantis jest kwintesencją eekonomii. Najpierw robi swoje w kawalerii (ablo się np. bron pred kawalerią), a jak już nie ma na co się przydzielać kawaleryjsko to wali z navala. Dwa keywordy, ale płacisz za jeden.
Paku
Crab Clan
eternal Personality
Broken Crab
«
Odpowiedź #14 dnia:
2013-06-19, 13:26 »
Płacisz za dwa w sumie, bo koleś kompletnie nic nie umie i nie jest scoutem/magistratem/innym świństwem
Moim zdaniem jest miękki.
Twoja stara, to Fosuta!
Matsushiro
temptation Personality
«
Odpowiedź #15 dnia:
2013-06-19, 13:52 »
Losing the way: po co kolejna meta na krazki? najwyrazniej boja sie ze majac 10 krazkow bedzie sie jakies drastyczne komba krecic.
the fever breaks: jak dobrze wyjdzie to moze zaszkodzic, troche mety tu i tam i powinno wystarczyc.
Wynika tez ze pojawi sie jakis palac dla upadlychw IE. Moze najbardziej upadly klan dostanie. Zobaczymy.
Legionneri's appointment: zakladajac ze celestiali nie bedzie, a one teraz najczesciej daja keyword. To jest to dobry karton. Do kazdych duzych krowek bedzie sie miescic:-) Zwlaszcze ze odejdzie niedoceniony hachiman's pawa.
general's hatamoto: nie wiem jak w IE ale w obecnej edycji przy takiej ilosci blitzow moze sie przydac, +2F zawsze w cenie. Choc moze byc ciut za wolny.
Hida iguchi: 2g za 3F i kawaleria dla mnie bomba wystarczy mu dolozyc +5F i ognia, mocny chlopek. w IE moze pokazac wiekszy pazur.
kakita izumiko: trait okej co prawda nie natrzaska za duzo dueli. Na razie slaby, 3F by go ratowalo. Czarna seria trwa:-P
mirumoto tsuda: rewelacyjny chlopek, jest naprawde swietny, kawaleria, duelist, samurai i 3F, swietny do naporow. Moze w koncu jakis konkretny wcisk/duel na smoku sie pojawi. Wyglada tez na to ze znowu zamienieli sie kolorami z zurkiem:-P
akodo daiken: nie jest boksem, ale moze bedzie:-P 4F i konkueror, ujdzie. Bez rewelacji z zurem jedna ze slabszych postaci.
Tsuruchi nishima: 7g jest okej, 4F jest tez okej, ale zasada potezna. Bedzie grany i to mocno, co prawda na razie miescie sie glownie w ST, dzieki keywordom. Jak tylko trafia do mnie te kartony, skladam z powrotem swoj thunderchick deck.
Isawa Nikariu: nie wiem ile jest fire speli grywalnych, bo znam tylko czaneliga i sile slonca. Ale moze cos pokarze. Zawsze + 1F.
Bayushi aibako: troszke slabo, na razie widze go w Yogo.
daigotsu hirose: cawaleria, 3F, szkoda ze nie komander. Ale jest chociaz szadsem:-P
utaku sang jo: oprocz zaskoczenia ze strony paragon, to za palac z honorem wyglada calkiem dobrze.
simple spear: ciesze sie ze dzida, chetnie bym zobaczyl jakies ono, daisho? inne jakies fajne bronie anie tylko katana. Sama zasada bardzo fajna. Zawsze karta za karte:-)
panku cultist: mast have w madness deku, moze byc bardzo fajne w IE. Przy dobrym ukladzie mozna z 7Madness tokenow w kolejce rozdac:-) bardzo fajny way. Oby tak dalej.
trembling way: z dowolnej lokacji i to jest fajne, ale wysadzenie spelu dosyc drogie co prawda bez prezencji, ale zobaczymy w IE moze byc konkretna karta.
a glimpse of fate: no to jest karta do mocnego potestowania bo mozna podmienic 2 za 2 co jest sporo zwlaszcza ze jest battle. Bardzo fajny karton i widze potencjal.
potential adroitness, ringowki, fudo i moze inne deki beda korzystac, moze sie przydac. Ale interesujaca karta.
fallen: meta :-) fajnie ze kharmic dodaja do takich kartonow. Madrze.
Karty fajne, bardzo mi sie podoba ze coraz wieksze znaczenie maja keywordy. Pozwoli to na bardziej taktyczne rozgrywki. Bardzo fajnie juz nie moge sie doczekac IE:-)
Klepek
temptation Personality
«
Odpowiedź #16 dnia:
2013-06-19, 16:05 »
Co by nie mowic o mantisie to teraz nie zagra bo jest za slaby na standardy tej edycji.
Tymczasem crab jak pisal Paku juz teraz moze zagrac i wydaje mi sie ze to jedna z mocniejszych postaci do craba od dawna.
Wchodzi w pierwszej turze z holdingiem.
W drugiej rucha prowke z duty, ew duty scoutowego odpalanego z folowera z domku i to w kawalerii, w nastepnej znowu moze ruchac prowke z duty/duty scoutowego ew z wroconej ktorejs z tych wspomnianych kart z seekinga.
Jesli zwolnienie edycji ma polegac na wypuszczaniu boxow z kawaleria to nie mam pytan;)
PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!
sejmitar
Lion Clan
eternal Personality
«
Odpowiedź #17 dnia:
2013-06-19, 16:56 »
Co by o krabie nie mówić, w przyszłej edycji nie wiadomo czy pogra czy nie, więc wyrokowanie na jego temat zbyt zależy od tego jakie karty przedrukują. Oczywiście jak przedrukują Duty to będzie inna rozmowa, ale taki zabieg będzie świadczył o totalnym zdebilnieniu DT. Mantisa niezależnie od tego jakie karty przedrukują na początku IE sprawdzać się będzie świetnie. Oceniać grywalności kart w EE w dobie 4turowych decków nie zamierzam.
Paku
Crab Clan
eternal Personality
Broken Crab
«
Odpowiedź #18 dnia:
2013-06-19, 20:32 »
Moim zdaniem krab na początku IE będzie genialny ze względu na to, ze wchodzi za 2 i ma 3F, a to, że ma jeszcze kawalerię to tylko dodatkowy bonus
Twoja stara, to Fosuta!
Yrq
Phoenix Clan
toolbox Personality
«
Odpowiedź #19 dnia:
2013-06-20, 01:49 »
No i kolejny celestial EE only. Nie wróży to dobrze ich obecności w IE, a szkoda, bo fajny typ karty.
Nie jest jakiś przesadzony, Maidenki się chyba ucieszą najbardziej
Swoją drogą, jedyna karta z paczki legalna tylko w EE, a też dopiero od 1.12.2013. Nie pogra sobie zbyt długo. (*)
«
Ostatnia zmiana: 2013-06-20, 01:59 by Yrq
»
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo
Drukuj
Strony: [
1
]
2
« poprzedni
następny »
Chikan Gatsu forum