Autor Wątek: Honor Replaces Rage  (Przeczytany 1734 razy)

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
Honor Replaces Rage
« dnia: 2013-07-16, 10:27 »
Honor Replaces Rage (L5R.com)
Strategy - COMMON

Open: A target Personality has -2F while attacking this turn.

Focus Value: 3

"Your courage honors us both, Shiba-san. Let this conflict be at an end."
« Ostatnia zmiana: 2013-07-27, 01:11 by Seppun Chikan »
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
Odp: [Strategy] Honor Replaces Rage
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-07-16, 11:14 »
Ja tą kartę widzę co najwyżej w drafcie.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-07-16, 11:21 »
Co za gość to rysował :/ Rubin jak pięść, futrzane płaszcze i pochwa jak z GoT.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

vonSchabov

• Personality
  • Samurai
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-07-16, 11:51 »
Ten sam co na przykład Ageless Shrine i Heart of Darkness. W sumie widać jego rękę. W sumie kompozycja sceny jest całkiem udana. Lwy w futrzanych płaszczach są ok i wpisuje się to w stylistykę. Bardziej mnie zbroja feniksa dziwi(i hełm).

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-07-16, 12:15 »
chlopek wczesniej kierowal ruchem
nawet ma czerwone swiatelko na rece.

a karcioszka godna drafta
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-07-16, 12:22 »
"Lew w FUTRZANYM płaszczu ok" ? To może na kolejnym holdingu niech będzie Żur wpieprzający steka za pomocą noża i widelca, też będzie OK.

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-07-16, 12:42 »
"Lew w FUTRZANYM płaszczu ok" ? To może na kolejnym holdingu niech będzie Żur wpieprzający steka za pomocą noża i widelca, też będzie OK.
No pewnie, że tak. Karta będzie miała Flavor : "Dafuq?!?!"
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

vonSchabov

• Personality
  • Samurai
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-07-16, 13:12 »

http://imperialassembly.com/oracle/#cardid=3641,#hashid=b63a84b6add180b662aa9f7fb3b02d76,#cardcount=36
http://imperialassembly.com/oracle/#cardid=4944,#hashid=b63a84b6add180b662aa9f7fb3b02d76,#cardcount=57

Pomijam że część lwów nosi futro na hełmach imitując lwie grzywy które niekiedy przybierają pokaźne rozmiary. Więc powiedz mi proszę co jest nie tak z płaszczem który też je imituje?

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2013-07-16, 13:48 »
Wszelkie materiały od-zwierzęce, zwłaszcza takie, które wymagają śmierci zwierzęcia (mięso, skóra, kości) są tabu, "nieczyste", ich używanie czy dotykanie powoduje nieczystość u osoby używającej/dotykającej. Dlatego żaden szanujący się samuraj nie będzie chodził w futrzanym płaszczu czy skórzanych butach. A Lwy są strasznie konseratywne jeżeli chodzi o kwestię doboru strojów i kwestię respektowania tabu. Nota : dla Rokugańczyków ptactwo i ryby to nie zwierzęta, dlatego tutaj tabu nie obowiązuje. Niektórzy (klany o silnej tradycji łowieckiej) wyjmują spod tabu dziczyznę. Oczywiście Jednorożce mają to tabu w nosie, 800 lat samowystarczalności skutecznie przetrzebiło konserwatystów. Tabu to było jedną z przyczyn, dla których inne klany miały bardzo duży problem z dostosowaniem swojej kawalerii do standardów Jednorożca - ciężkozbrojny jeździec wymaga odpowiednio przygotowanego siodła, a jego wykonanie bez elementów skórzanych jest cholernie trudne.

Tabu - zatem grzywy na Lwich hełmach są wykonywane z piór, metalu, trzciny, papieru i innych materiałów nie-zwierzęcych (kogo na co stać, kto ma jakie podejście). Wygląda jak grzywa? Pewnie, że tak wygląda, rzemieślnicy mieli wieki na doskonalenie swoich umiejętności. Produkcja "prawdziwych" grzyw dla set-tysięcznej armii Matsu przekracza możliwości miejscowej populacji lwów (zwierząt), które są niemal na wymarciu. jak i innych zwierząt "futrzastych", których w Rokuganie jest raczej mało.

Owszem, niektóre Lwy chadzają w "prawdziwej" skórze. Beastmasterzy (miejscowy odpowiednik świrów z lasu), deathseekerzy (którzy często traktują to jako dodatkowy znak ostrzegawczy : uwaga, jestem DS). Możliwe, że rodowe hełmy są pokrywane prawdziwym włosiem  z grzywy lwa. Takim rwanym na żywca po wyprawie na polowanie z gołymi rękoma. Ale fafnaście lwów w jednym regimencie w futrzanym płaszczyku - impossiburu.

Sudo jest faszystą nawet jak na Lwa - jego płaszczyk to trawa. Oczywiście odpowiednio stylizowany. Dlatego jest taki krótki, nie ma dłuższych źdźbeł.