Autor Wątek: Nasz Stronghold, taki piękny...  (Przeczytany 17294 razy)

elendil

• Personality
  • suffer not the witch to live!
Odp: Nasz Stronghold, taki piękny...
« Odpowiedź #60 dnia: 2013-08-12, 16:23 »
jest sobie taki sklepik na pl Narutowicza - Strefa MTG.
http://strefamtg.pl/index.php?route=common/home

kolo dość prężnie działa w Magicu, chociaż sprowadza też stuff do innych karcianek jak jest zapotrzebowanie. Tak sobie myślę, że jeśli moglibyśmy mu coś zaoferować (by nie dokładał do interesu) to może dałoby radę z nim się dogadać i ustawić tam Stronghold. Ja to się na tym nie znam zbytnio, jakie by z tego korzyści miał i co my jesteśmy mu w stanie oferować (czy bralibyśmy u niego boxy do Legendy itd), ale ma sporo miejsca na turnieje i normalnie pograć też by w tygodniu można było, tylko odpadałaby środa, bo wtedy jest draft magicowy. No i na lokalizację nikt by raczej nie stękał, jak to jest w tej chwili.
Ktoś prężny i zainteresowany mógłby się tam wybrać i z nim zagadać.
tak tylko wrzucam info :)
Phoenix Clan Rocker * Grouser * Beerspeaker * Coca-Kolat
"I was Born To Ride" - Isawa Tsuke

Ampher

• Lion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: 2013-08-12, 16:34 »
Dzisiaj tam pojadę, ktoś chętny do towarzystwa?

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 2013-08-12, 22:39 »
I jak, coś dogadałeś? Ja mogę w środę przed pogrywem odwiedzić. Zobaczę jak to wygląda.
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

Ampher

• Lion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #63 dnia: 2013-08-12, 23:26 »
Niestety nie byłem bo wypadło mi coś co sprawiło że odechciało mi się cokolwiek.

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: 2013-08-14, 23:03 »
Byłem w Strefie MTG.

Jest to przystosowana do przyjęcia nawet 32 graczy piwnica. Stoliki wystarczającej wielkości. Jest jasno i raczej wygodnie.

Jak gadałem z gościem to jest dość sceptycznie nastawiony do inwestowania w niepewny biznes, ale jeśli by zobaczył, że przychodzimy i gramy to zacząłby się tym zajmować. Przychylniej zaczął patrzyć, jak wspomniałem, że grywamy turnieje z wpisowym i boosterkami w puli, że nie przychodzilibyśmy tylko sobie towarzysko pykać.

Do końca sierpnia godziny otwarcia są skrócone, tak do 19 można tam siedzieć. Środy wcale nie odpadają, bo pomimo draftu MtG miejsca są. Wcześniej tylko trzeba napisać maila, bo może się okazać, że większy turniej ma się odbyć i nie siądziemy. To oczywiście do momentu aż nie zaczniemy tam kupować kart.
Wstępnie zapowiedziałem, że może wpadniemy w środę, żeby sprawdzić miejscówkę.

W środku są do dostania koszulki, jakieś gry planszowe, kostki etc, oraz puszki z napojami bezalkoholowymi. Na pierwszym spotkaniu wolałem nie ryzykować pytania o piwo, trzeba to ostrożnie rozegrać ;)

No, to opcja jest, teraz trzeba się zastanowić co z tym zrobić.
Jeśli zdecydujemy się na Strefę ryzykujemy sporo. Jeden gościu, może mu się zawsze odwidzieć. Z drugiej strony aktywnie działa z MtG, więc może L5R też by dostało promocyjnego kopa. A jedno jest pewne - niższe marże niż Graal.

Mnie niestety nie będzie w przyszłym tygodniu, ale można by było tam ustalić najbliższe spotkanie legendowe. Zobaczycie jak się tam gra, a gość zobaczy ilu na nas mógłby zarobić. No i o piwo trzeba się spytać :D
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

Ampher

• Lion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 2013-08-14, 23:53 »
Ktoś by chciał się przejść w tygodniu (najlepiej poniedziałek albo wtorek) do strefy mtg, pokazać się z dobrej strony i pograć?

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #66 dnia: 2013-08-15, 13:17 »
Ja nie przepadam za medżikowacami. Na pewno jutro postaram się pojechać do graala na wiatraku i załatwić tam pre z GoC.

Ledóch

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 2013-09-05, 11:35 »
Panowie, przypominam o przeniesieniu kont IA do Graal Kobielska. Wszystko co nadal zostaje w Graal Blue City po prostu się marnuje...
Zmieniłem nicka, bo ponoć Fealedhrel ciężko wymówić, hihi :)