Autor Wątek: Kamalakar's Harem  (Przeczytany 2834 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Kamalakar's Harem
« dnia: 2013-07-21, 12:13 »
Kamalakar's Harem (Chikan Gatsu)
Follower - UNCOMMON

Force: 0
Chi: 0
Gold Cost: 0

Gaijin

This Personality may not attack.
Limited, : Dishonor a target Human Personality. Destroy this Follower.

Focus Value: 2

"Should not the last living kin of the Rajah live in comfort? These lovely companions help me consider the gravity of my responsibilites."
« Ostatnia zmiana: 2013-07-27, 00:41 by Seppun Chikan »
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
Odp: Kamalakar's Harem
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-07-21, 14:02 »
Ciekawe rozwiązanie dla dyshonorującej karty.
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-07-22, 00:01 »
w sumie to ciekawe, ale dziwne.
+ jest taki że nikt ci nie walnie z bow/destroy card without attachments
- jest taki że nie liczy się do voida, bo nie jest strategią.
I can swim.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-07-22, 01:13 »
Szczególnie, ze follower się niszcz do swojej akcji
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-07-22, 10:54 »
dyshonor postaci z mozliwością odpowiedzi przez przeciwnika  (bow/destroy att)
pewnie na poczatku bedzie obiecujaca pozniej sie zobaczy. karton duzo zyska przy opcjach wyciagania followera z discard pile.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-07-22, 11:19 »
To plus Chikan Holding wskazywałoby na powrót do systemu "zdyshonorować ciężko, ale jak jesteś zdyshonorowany to masz przekichane". Zobaczymy czy coś więcej będzie, np. u żura albo dziś u smoków.

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-07-23, 01:42 »
Szczególnie, ze follower się niszcz do swojej akcji
nie zrozumiałeś mojego toku myślenia, możemy na daną postać dać tego followerka żeby był czymś w rodzaju negacji przed "bow/destroy card without attachments"
I can swim.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-07-23, 02:33 »
Sądzę, że doskonale zrozumiał twój tok myślenia. I ocenił prawdopodobieństwo sytuacji, w której wysyła się followera z cenną akcją Limited i 0F do bitwy po to, by ochronić jakąś postać przed bowem/killem.

Do ochrony przed bowem/kilem służą tanie kurtiery albo postacie z Recruitment'a, a nie followery z akcją Limited.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #8 dnia: 2013-07-23, 12:15 »
Zdarzalo mi sie jechac do bitew z dolaczonym walking the way-em sluzacym jako ochrona postaci, zdarzaly sie tez sytuacje podpinania np bo of water i jechania bez odpalenia go do bitwy, takie sytuacje sa zadkie ale sie zdarzaja:P
Mysle ze mozna wyobrazic sobie sytuacje, gdzie folowerka uzyjemy do bitwy jako ochrone, choc jest to raczej teoretyczne;)
Np jak juz nie bedziesz potrzebowal dyshonorowac, a bedziesz gral z deckiem ktory patrzy czy masz atachmenty to moze sie bedzie oplacac zostawic folowera na bitwe:P

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2013-07-23, 12:20 »
Równie teoretyczne jak drugoturowe oświecenie w IE albo pierwzoturowy dyshonor. Owszem, TEORETYCZNIE się da. I tak jeden-dwa razy to widziałem. Takie teoretyczne dywagacje nie uprawniają do tego, by jako głóną zaletę "jakiegoś" attacha prezentować to, że jest ... attachem.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2013-07-23, 12:26 »
Równie teoretyczne jak drugoturowe oświecenie w IE albo pierwzoturowy dyshonor. Owszem, TEORETYCZNIE się da. I tak jeden-dwa razy to widziałem. Takie teoretyczne dywagacje nie uprawniają do tego, by jako głóną zaletę "jakiegoś" attacha prezentować to, że jest ... attachem.

zdaza sie
choc jezeli dyshonor jest spod malego palca to wymieniasz takiego followera na cos innego;
ale moge sobie wyobrazic sytuacje kiedy nie potrzebujesz dyshonorowac ale przydaloby sie przezyc o 1 akcje dluzej ;)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #11 dnia: 2013-07-23, 12:43 »
Dodam też, że w obecnym brutalnym świecie, posiadanie "attacha" może uchronić od zgonu w obrębie własnego domostwa.
A przynajmniej odwrócić uwagę. Inną kwestią jest to, czy Dyshonor ma takowe postacie, które trzeba w ten sposób chronić.
Hitomi Monroouke

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2013-07-23, 13:09 »
Dodam też, że w obecnym brutalnym świecie, posiadanie "attacha" może uchronić od zgonu w obrębie własnego domostwa.
A przynajmniej odwrócić uwagę. Inną kwestią jest to, czy Dyshonor ma takowe postacie, które trzeba w ten sposób chronić.

pare by sie znalazlo, szczegolnie uniq.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #13 dnia: 2013-07-23, 13:28 »

pare by sie znalazlo, szczegolnie uniq.

Czyli, że to wcale nie takie złe rozumowanie jak by się zdawało.
Hitomi Monroouke

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #14 dnia: 2013-07-24, 01:42 »
Drogi barmanie forumu, pewnie napisałem to niezrozumiałym językiem, chodziło mi o to co przedstawił ten pan.
I can swim.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 2013-07-24, 10:37 »
Aha, czyli główną (lub : na tyle ważną co zdolność) zaletą tej karty jest to, że się ją attachuje... Ciekawe, dlaczego w takim razie nie gracie kaczuszki, która ma taką samą zaletę (attachowanie) a do tego zmniejsza ilość kart w decku. Albo jeden z fafnastu attachów za 0 z abilitką, choćby Pearl of Embers. A mam wrażenie, że w waszych deckach jej nie znajdę.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2013-07-24, 11:00 »
jak zapewnie zauwazyles skracanie fate wystepuje w sporej ilości hamerykanskich deckow honorowych (lwich); osobiście nie stosuje bo nie składam decka pod konkretne combo....no i nie umiem domknąć decka w 40-41 kart a co dopiero w 37
obecnie lvl jest bardzo wysoki, Perelki czasami mam ochote zmiescic do ancestorow bo jest sporo kiwania....ale później się okazuje ze deck się rozlazł i trzeba ciac- i to one najczęściej odpadają.
jest tyle opcji ze att. dla idei att przestaje być opcja na etapie budowy talii. ale zdazaja się takie sytuacje gdy wykładasz att.nie dla jego zdolności tylko dla ochrony przed "zniszcz karte bez att" jaka widzisz na stole lub spodziewasz się jej na rece.
mniej więcej z tego samego powodu znacznie częściej widuje obecnie w deckach aviary niż np. w CE farmlandy /w SE gralo się dużo i gesto tanich followerow z "nieba" z racji Few/

powtorze się- moim zdaniem follower ciekawy, obecnie sa lepsze metody dyshonoru (z mgr/courtiera); dyshonorowanie niezależnie od ph postaci; z tego powodu teraz go nie widze-raczej nie będzie na niego miejsca.
w IvE będzie zalezec od dostepnosci do dyshonorowania postaci, możliwości wracania att.ze śmietnika; karton jakiś potencjal przedstawia