Autor Wątek: Looting the Ruins  (Przeczytany 1564 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Looting the Ruins
« dnia: 2013-08-01, 11:19 »
Looting the Ruins (L5R.com)
Strategy - COMMON

Terrain

After this battle resolves, if this Terrain is in play, put it into your hand.
Battle: Destroy a Terrain (if able). Put this Terrain into play.

Focus Value: 1

Katagi does not speak of the weapon he found, nor the visions of bloodlust and fire that have plagued his mind since.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Looting the Ruins
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-08-01, 11:20 »
Terrain killer który wraca na rękę. Ciekawe jak to będzie działało w IE. W EE może cholernie dobrze działać z Marshalingiem...

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-08-01, 11:25 »
Czy mi się wydaje czy w IvE każdy teren niszczy teren?
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-08-01, 11:40 »
Na to wygląda i mnie się to bardzo podoba :)
Teren fajny, dobra meta.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-08-01, 11:49 »
Terrain killer który wraca na rękę. Ciekawe jak to będzie działało w IE. W EE może cholernie dobrze działać z Marshalingiem...
w EE jest juz teren ktory powinien zwiekszac draw TMF - Vital Pathways. mnie sie nigdy nie udalo go zmiescic.
wymaga zniszczenia juz istniejacego terenu-oznacza ze tereny musze odpalac w okreslonej kolejnosci -ZUO! potem czasami potrzebuje teren zniszczyc na potrzeby battle akcji.
IMO sredni deal, TMF potrzebuje liftingu w postaci terenow "wchodzi-cos robi z traitu". a calosc scoutow- ani to szybkie, ani bardzo skuteczne; blitze/pieniadza jak dolu niestety wypieraja bardziej klasyczne militarki.

z punktu widzenia IvE- jak beda graly tereny to i karton bedzie jakas opcja. choc w zasadzie nowe tereny maja od razu na wejscie "zniszcz teren" wiec lepiej juz w ramach mety wlozyc od razu cos z akcja
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-08-01, 12:42 »
Czy mi się wydaje czy w IvE każdy teren niszczy teren?

Tak. I mam wrażenie, że wrócimy do The Ancient Halls of the Lion. Jak ktoś gra teren, to wypłaszcz nowy teren.

Quas - Vital jest kulawe, bo nie daje gwarancji pociągnięcia karty (trzeba zniszczyć prowkę). To prawie zawsze wróci na rękę, bo w TMF da się grać terenami z traitami. A mi parę razy już się zablokował stół, bo miałem tereny na ręku i dwa w stole :) Ja na pewno to spróbuję.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-08-01, 13:13 »
sejmitar- jak ci sie reka zacinala na terenach to ta karta nadal nie pomaga -> niszczysz teren ze stolu i wstawiasz teren. nadal nie widze tutaj rozwiazania.
w stosunku do Vitala tez zadna roznica. tam jak niszczyles prowincje dostawales 2 karty (1 z domku),  tutaj jest podobnie- masz 1 z domku i karte wracajaca na reke. ale generalnie zgrywasz akcje ktora robi "nic". EE jest za szybka na nicnierobienie, albo przewaga jest juz na tyle duza ze nie ma to takiego znaczenia.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.