Autor Wątek: Legulus  (Przeczytany 1816 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Legulus
« dnia: 2013-08-02, 14:15 »
Legulus (L5R.com)
Unaligned Personality - RARE

Force: 4
Chi: 4
Honor Requirement: -
Gold Cost: 10
Personal Honor: 0

Commander ? Gaijin ? Yotodai ? Conqueror ? Unique

After Legulus enters play, lose 2 Honor.
Melee and Ranged Attacks targeting cards in this unit have -3 strength.
Limited: Search your deck for a Yodotai Legionnaire Follower. Show it. Put it in your hand.

"You took my goddess, samurai. I will take everything from you in return."
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Legulus
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-08-02, 14:20 »
Hm, niby nie ma już miejsca na domek yotodajów, ale ... Mam dziwne wrażenie, że w Ivory będzie domek dla native 'unalignedów'. Jakby ktoś chciał grać dziwadłami/legionistami/fudystami.

Szkoda, że nie wyciąga też z discarda. Z drugiej strony, nie zrzuca za to karty... I da się na nim banalny demo deck złożyć , wystarczy jeszcze tylko 39 kart dynastii :D

Ciekawe co by z nim lepiej chodziło, 40 legionistów czy 34 legionistów i 3 kaczuszki :)

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-08-02, 14:29 »
yodotai maja narazie strate na wejscie
jezeli beda mieli jakas fajna twierdze+bedzie ich wystarczajaco wielu to pewnie bedzie sie dalo cos poskladac.....i oby nie podzielili losu EE-Nag (ze tez nadchodza a przez cala edycje jako way grzal ławe)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-08-02, 14:30 »
Ciekawe co by z nim lepiej chodziło, 40 legionistów czy 34 legionistów i 3 kaczuszki :)
40, bo po pierwsze Legulus (Legolas) i 40 rozbójników, a po drugie po co kaczuszki?
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-08-02, 14:49 »
Żeby móc ten event grać co 2 różne attache wybierasz :D

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-08-02, 15:17 »
jezeli beda mieli jakas fajna twierdze+bedzie ich wystarczajaco wielu to pewnie bedzie sie dalo cos poskladac.....i oby nie podzielili losu EE-Nag (ze tez nadchodza a przez cala edycje jako way grzal ławe)

Troche przesadziles Quasu, Nagi grzaly lawe? Przed CoM to byl zdecydowanie t1 way.Jako way turniejowo w EE prezentowal sie o niebo lepiej niz 50 % wayow, jesli nie wiecej. Inna sprawa, ze way byl przemycany do smoka,fenola, unicorna a na tft z nag widywano tylko dark nage, ale mysle ze to byla udana edycja dla nag.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-08-02, 19:34 »

Troche przesadziles Quasu, Nagi grzaly lawe? Przed CoM to byl zdecydowanie t1 way.Jako way turniejowo w EE prezentowal sie o niebo lepiej niz 50 % wayow, jesli nie wiecej. Inna sprawa, ze way byl przemycany do smoka,fenola, unicorna a na tft z nag widywano tylko dark nage, ale mysle ze to byla udana edycja dla nag.
widziales Nagi na TFT? bo ze grala kijanka np w scoutach, Dark Naga czy Quelsa (nonhuman shugenja)to zgoda
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-08-03, 11:32 »
A widziales henshinow na waystation of the path;)?
Nagi to byla glowna sila napedowa fenola i dragona ostatnio;p
Nie sa to decki na tft, ale tak samo henshini nie graja na waystation of the path,a jako way daja rade.

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!