Autor Wątek: Jak zabić ?  (Przeczytany 2011 razy)

Matsushiro

• temptation Personality
Jak zabić ?
« dnia: 2013-08-24, 00:50 »
Otóż gram Mantisem na koshin keep.
Gram z krabem, on ma dużo force'a np 7, strzelam dwa razy używając koshin keep i zabijam craba, on robi delay.
1.Co się dzieje mogę dalej strzelać, bo pałac pozwala, gdyż nie zabiłem?
2.Jeśli nie to ile siły ma crab jeżeli strzeliłem 2x za 4?
3.To samo tyczy się jeżeli użyje Spirit of the berserker ?
4.Jeżeli stoi crab i zagra deep roots czy mój pałac działa ?
5.Gdy oniacz zaneguje z Undetectable Enemy range na mumuku ( 3x za 4 ) czy mogę dalej strzelać, bo nie zabiłem?
6. I na koniec takie od czapy, jak założę na bushotsu spirit of the berserker i zagram deep roots, to czy ma 7 czy 9 Forsa?

Koshin Keep

Recon Reaction: After engaging: You have Reconnaissance at the current battlefield. Until this battle ends, your Ranged Attacks that do not destroy their target have the additional effects, "reduce the target's Force by the Ranged Attack's strength and you may take an additional Ranged Attack action that may only target the same card."
Honor    2
Gold    4
Strength    7

Hida Bushotsu
Forceval    7
Chi    2
Honor    -
Gold    8
Phonor    0

Deep roots
Battle: Choose your performing Personality with 7 or more base Force: Negate all current and new Force penalties on him and effects which prevent him from contributing Force. He contributes Force even while bowed.

Undetectable Enemy
Reaction: After another player's action targets your Oni: Negate its effects.

Mumuku no Oni
Text    Shadowlands ? Nonhuman ? Oni ? Elite
(Elite cards contribute Force even if bowed)
After Mumoku enters play: Lose 4 Honor.
While Mumoku is attacking at a battlefield, its province has a maximum strength equal to its base strength.
Forceval    10
Chi    3
Honor    -
Gold    11
Phonor    0

Spirit of the Berserker
Text    Limited: Choose your performing unbowed Personality: If he is a Berserker, permanently give him +2F and the ability, "Reaction: After another player's action targets this Personality: Delay his destruction from the action's effects until the turn ends." Otherwise, permanently give him Berserker.
Gold    0
Focus    4

Halls of the Forgotten
Text    Reaction: After another player's Battle action targets your Berserker: Delay its effects on him until after this battle ends.
Honor    3
Gold    4
Strength    8

Dzięki za odpowiedź

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Jak zabić ?
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-08-24, 01:06 »
Nie zalinkowałeś Halls of the Forgotten ^^
1. 2. 3.
Wspomniane Hallsy delayują tylko efekt na berku, a nie dodatkowy efekt, każdego z twoich RA dający battle akcję (choć odsuwają karę do force'a). Zatem strzału nie było, kary nie było, ale walisz dalej. Jeśli był to Spirit of teh Berserker to strzału nie było, kara jest i walisz dalej.

4. Jeśli postać jest po Deep Rootsach to twoja twierdza jest praktycznie blankiem. Każdy RA w tę postać mniejszy niż jej F nic jej nie robi i pozwala Ci strzelić po raz kolejny.

5. Undetectable Ennemy (podobnie jak innej negacje całej akcji - Effortless, Entranched) anulują zarówno strzał, karę, jak i możliwość kolejnego strzału.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-08-25, 11:41 »
Powiedzmy że nie czyje się usatysfakcjonowany z odpowiedzi :P
Mam pewność do Deep roots i KK, ale jakoś ten spirit of the berserk i Halls of forgoteen.
Zresztą którą on neguje akcje pierwszy range czy ten drugi zabijający i czy penalti pozostaje na Krabie ?

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-08-25, 12:29 »
Powiedzmy że nie czyje się usatysfakcjonowany z odpowiedzi :P
Mam pewność do Deep roots i KK, ale jakoś ten spirit of the berserk i Halls of forgoteen.
Zresztą którą on neguje akcje pierwszy range czy ten drugi zabijający i czy penalti pozostaje na Krabie ?
spirit-opoznia tylko zgon
jako ze nie zginol to masz prawo do kolejnego strzalu.
halls opozni cala akcje- czyli zgon i obnizenie F, masz prawo do kolejnego strzalu
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-08-25, 12:37 »
W przypadku hallsów, delayujemy wszystkie efekty walące w naszego zerka. Efektami Twojego strzału są po kolei: ewentualna śmierć, obniżenie force, dodatkowa akcja. Efekty walące w zerka nie wchodzą, czyli nie zabiłeś, nie obniżyłeś force, ale masz dodatkową akcję. Można zdelayować dowolny strzał.
Spirit of berserker odsuwa tylko śmierć zerkera z efektu, czyli znowu strzelasz, zabijasz, obniżasz force, dostajesz dodatkową akcję. Śmierć nie zachodzi, koleś ma obniżony f i masz dodatkową akcję. Może zdelayować tylko strzał, który zabije
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Mikus

• Crane Clan
  • blank Personality
  • *
  • Soul of Franek
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-08-25, 17:11 »
Czy negacja destrukcji pozwala ci jeszcze raz wykorzystać akcje której efekt został zanegowany?
np. Zniszczenie przez range/melee attack zanegowane przez Wind Barrier Asahiny Michiru.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-08-25, 18:59 »
Czy negacja destrukcji pozwala ci jeszcze raz wykorzystać akcje której efekt został zanegowany?
np. Zniszczenie przez range/melee attack zanegowane przez Wind Barrier Asahiny Michiru.
negujesz zgon, akcja zostala zuzyta
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.