Autor Wątek: Ninjutsu  (Przeczytany 1941 razy)

rwodzu

• blank Personality
Ninjutsu
« dnia: 2007-03-22, 21:38 »
1 pytanko.  

Ninjutsu - Czy gracz grajacy ninjami odkrywwa normalnie karty na prowincjach?
Czy zamiast tego podglada co tam jest i jak postac z ninjutsu to zostawia face down??

Jakie jeszcze specjalne zasady sa w tej materii?
..nadal wierny A Game of Thrones

dr.viktor

• inexperienced Personality
Ninjutsu
« Odpowiedź #1 dnia: 2007-03-22, 21:44 »
Tą zasadę umożliwia jeden ze strongholdów Skorpionów

Gdy włożysz postacie z ninjutsu do talli na innym pałacu, nie będziesz mógł jej używać.

rwodzu

• blank Personality
Ninjutsu
« Odpowiedź #2 dnia: 2007-03-26, 09:35 »
Witam ponownie.

Jak jest z odpalaniem reaction-reaction-reaction?

Chodzi o : ranged ktory jest reakcją (jakis ratling chyba Ashii) skierowany w face-down ninja- co dalej? Czy ninja jako reakcja moze sie odwrócic?
Jesli tak, to czy po odwróceniu jesli ma KOLEJNA reakcję dającą każdemu ninja +1F  moze ja odpalic stając się (dopiero teraz) nielegalnym celem ataku?

Jakie sa dokladne reguły odwracania ninja'osów i odpalania ich zdolności -wiekszosc ma "jesli przeciwnik zagra jakas akcje w XXX to costam"? Czy kierujac akcje w face-down'a to on moze sie odwrocic i odpalic zdolnosc ?(w koncu kieruje cos w face-down ninja a nie Bayushi kogostam).
..nadal wierny A Game of Thrones

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
Ninjutsu
« Odpowiedź #3 dnia: 2007-03-26, 11:13 »
Ninja ma prawo użyć swej reakcji na każdą akcje która go targetuje a więc również na akcje z ashii

Natomiast z reakcjami na akcje (również reakcjie) jest tak, że reakcje zaczyna wyprowadzać active player i każdy gracz ma możliwość reakcji dopuki obaj nie spasują.

Co do reguł odwracania Ninj zacytuje kogoś "Rulebook is your friend my child"!

A na poważnie jeśli jakaś akcja targetuje twojego ninjasa to może się on obrócić (o ile zapłacisz koszt ninjutsu), i odpalić swoją reakcje. Po tym jak ninjas się obróci jeśli akcja która w niego idzie jest w tym momencie nielegalna akcja jest negowana.
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

dr.viktor

• inexperienced Personality
Ninjutsu
« Odpowiedź #4 dnia: 2007-03-26, 20:10 »
Ja jeszcze tylko dodam, że strzelanie do celu który ma więcej siły niż siła strzału nie jest nielegalne tylko po prostu nie niszczy celu.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
Ninjutsu
« Odpowiedź #5 dnia: 2007-03-26, 20:52 »
Tsuruchi technique pomaga w takich sytuacjach ;)
Time is precious. Waste it wisely.