Autor Wątek: Kogo i co przedrukują w IE  (Przeczytany 1367 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Odp: Kogo i co przedrukują w IE
« Odpowiedź #40 dnia: 2013-11-24, 12:51 »
Legalność karty dotyczy fizycznego kartonika który masz w decku. MRP opisuje, co na tym kartoniku jest nadrukowane. Firma dotrzymała słowa, karty z Eternal bugiem są legalne w nowej edycji. To, że zmieniła się "zawartość" karty - to w przypadku przechodzenia kart pomiędzy edycjami NORMA. Karta jednak jest legalna i na każdym turnieju możesz nią grać.

Jeżeli jest to dla ciebie NIEWYGODNE - nikt ci nie broni nabyć bardziej przyjaznej sobie wersji. Tak samo jak nikt ci nie broni wymieniać całego decku C i U w Ivory na nowe wersje, aby nie grać na vintage postaciach SoulOf (które w Ivory będą miały zmieniony cały tekst abilitek i co najmniej jedna statystykę). Nie masz powodu psioczyć na firmę. AEG nie obiecywał, że karty się nie zmienią - tylko to, że bedą legalne.

W całym zamieszaniu z Eternalem i tak się ładnie zachowali. Koncepcja Ivory przecież powstawała na długo po tym, jak wydali FL i eternal buga, i w ogóle nie brała EB pod uwagę. Naprawdę stanęli na głowie, aby posprzątać po tym, jak spieprzyli sprawę.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Kogo i co przedrukują w IE
« Odpowiedź #41 dnia: 2013-11-24, 17:08 »
tutaj sie zgodze z Sejmitarem. Karty sa przyciete na tyle ze nie zaginaja czasoprzestrzeni, pozostaly legalne, maja opcje zakupowa dla LG (legendarni gracze).
kazda inna wersja bylaby dla mnie slaba (legalne w obecnej wersji=OP, nielegalne=nieeleganckie wobec osob ktore zakupily FL, nie dostepne poza FL= mega kupa dla LG)

jak bedzie mi to bardzo przeszkadzac to mozna zrobic wydruk nowego tekstu (naklejana na legalna karte) lub tez zdobyc nowa wersje (kupno/wymiana)

SoulOf = przy zmianach abilitek/statow troche slabo. bo domyslnie pojawia sie zupelnie inny karton niz na stole.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.