Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
4. Pozostaje kwestia strongholdów, ja bym wybrał po jednym rozsądnym domku z EE per Clan, powinno wystarczyć.
3. Gramy bez bamboo i bordera, za to każdy gracz może raz w pierwszej turze przemielić karty z prowincji i dodatkowo ten kto nie zaczyna ma na domku 2g więcej.
Cytat: mirumo w 2013-11-16, 20:063. Gramy bez bamboo i bordera, za to każdy gracz może raz w pierwszej turze przemielić karty z prowincji i dodatkowo ten kto nie zaczyna ma na domku 2g więcej. IMHO lepiej modyfikować siłę prowincji drugiego gracza, 2g więcej od startu robi kolosalną różnicę. Zresztą pogracie zobaczycie, a od czegoś trzeba wyjść.
Zastanówcie się jeszcze czy zasady favoru dopuścić, bo powtarzalny odjazd atakującego bez zrzucania karty jest lekko mocny.
jak najbardziej jestem na tak, wg mnie lepiej domki blank, jak rozumiem karty które pokazali z IvE (głównie interesują mnie te 2 mantisy które za wcześnie pokazali) legalne?
Draftowa chałupka na ME działa tak. +2 gold i +1 SP jeśli jesteś drugi.
(głównie interesują mnie te 2 mantisy które za wcześnie pokazali) legalne?
Cytat: mirumo w 2013-11-16, 20:064. Pozostaje kwestia strongholdów, ja bym wybrał po jednym rozsądnym domku z EE per Clan, powinno wystarczyć. Ja bym sugerował blankowe domki o rozsadnych statach. Moze to bardziej pozwolic na wczucie sie w klimat IvE.
Gramy bez bamboo i bordera, za to każdy gracz może raz w pierwszej turze przemielić karty z
A co to są gracze z wąsem ? Proponuje w ten czwartek obgadać sprawę.
sprawa graczy z wąsem jest warta dyskusji, powinienem się pojawićskładamy coś na czwartek?co z etetnity?
warto jeszcze rozważyć zmianę zasad dla graczy z wąsem - +3 PS ale -1 golda?!