Autor Wątek: Ring of Fire  (Przeczytany 3643 razy)

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Ring of Fire
« dnia: 2013-12-06, 09:46 »
Ring of Fire (L5R.com)
Ring - UNCOMMON - 250

Fire ? Unique

Play after you win a duel during a battle, if your Personality did not enter the duel with higher Chi than the other. You may discard this Ring from your hand to use its ability without cost.
Fire Battle, : Target an enemy card without attachments, after this battle resolves, if you lost the battle, destroy the target.

Impulse

« Ostatnia zmiana: 2013-12-06, 23:23 by sejmitar »
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Ring of Fire
« Odpowiedź #1 dnia: 2013-12-06, 09:48 »
Tym razem nie powtarzalny. Wraca duelo-wystawianie i znów trzeba mieć duelistę, by się zfajerzyć. Tylko tym razem obejdzie się bez samych 4FV w decku ^^ I dobrze. Zaczynam wierzyć, że oświecenie będzie naprawdę trudne i, że decyzja o wygrywaniu natychmiast była dobra.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Tensai

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Ashigaru
« Odpowiedź #2 dnia: 2013-12-06, 09:49 »
Aha. Fajnie że fire od duela.
Ale czemu mam grać kartę, która działa, jak przegrywam?
Phoenix Clan • Ronin • Daigotsu Bofana Hater • Ashigaru • Gozoku Informant

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2013-12-06, 09:50 »
bez sensu, znowu trzeba bedzie duelowac zeby wystawiac fojer... ale zgadzam sie z chordem, wyglada na to oswietlenie bedzie bardzo ciezkie. tak samo air tez juz jest w jakims tam stopniu interaktywny bo favora mozna komus zrzucic.
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2013-12-06, 09:50 »
Akcja na tym ringu jest śmieciowa czy tylko mi się zdaje?
Shoju na prezydenta! :)

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2013-12-06, 09:52 »
nie zdaje Ci sie, nie broni juz prowincji jak kiedys (panie courtier, prosze zaladowac sie do armaty razem z tamtym duzym panem)
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2013-12-06, 09:53 »
Nie jest śmieciowa. Jest znacznie lepsza do militarki - o ile masz trochę movementu.

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2013-12-06, 10:21 »
Przy przeskakiwaniu między prowincjami może się okazać mocne.
Co do wystawienia to ciekawe jak pojedynki zmienią. Bo jakoś nie widzę opcji, że tworzę duel tylko po to żeby przeciwnik powiedział strike i wygrał, za to sobie ringa wstawię.

Edit: ah racja, jeszcze wygrać trzeba. To na bank coś się z duelem zmieni.
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #8 dnia: 2013-12-06, 10:25 »
nie jestem przyzwyczajony do wygrywania bitew courtierami, więc dodatkowy kill? I like it.
I can swim.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 2013-12-06, 10:26 »
Mi się nie podoba. Ziemniak to powrót do tradycji, Powietrze to coś nowego, to Ogień... Po piewsze, zakłada konieczność używania pojedynków w oświeceniu, to mi się nigdy nie podobało. Po drugie, używa klauzuli z Chi, zamiast klauzuli z duelstatem - znowu będzie się Test of Might'em to wystawiało. Po trzecie - abilitka. Naprawdę głupszego warunku nie mogli znaleźć :/ ?

No i nie jest Repeatable, a akurat powinien. Wcale nie byłby za mocny.

Yrq, to wystawiacz Ringa musi wygrać ten duel, nie tylko wskoczyć do duelu z małym Chi.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2013-12-06, 10:36 »
ring calkiem fajny i ciesze sie, ze go zmienili - poprzed i byl mocno wkur****

tylko jedna rzecz mnie zastanawia - pokazali 3 ringi i na ta chwile ciezko mi pojac jak oswiecenie moze wygrac z dueling-honor... kazdy ring z takim dekiem jest ciezki do wystawienia (a ziemniak potrzebuje wymuszenia wspolpracy)

Tensai

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Ashigaru
« Odpowiedź #11 dnia: 2013-12-06, 10:41 »
Najlepszym wystawiaczem tego ringu jest mnich krabowy. Uroczo.
Phoenix Clan • Ronin • Daigotsu Bofana Hater • Ashigaru • Gozoku Informant

Mlody

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Crab Clan
« Odpowiedź #12 dnia: 2013-12-06, 10:49 »
W tej sytuacji przydałby się duel of haiku :/ czyli wyczuwam że karta do powielania clan alignmentów będzie w oświeceniu działała. tu krabik do dueli, tam może coś innego...
I can swim.

Zielony Mi$

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 2013-12-06, 10:50 »
Patrząc na ringi i Crane'a coraz bardziej boje się, że niebiescy będą wygrywali na honor, oświecenie i militarnie- zależnie na co dzisiaj będą mieli ochotę :/

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2013-12-06, 10:56 »
albo wyjdzie jakis smieszny duel albo oswiecenie=duelisci. i to z roznorodnym Chi.
dla mnie rozwod oswiecenia i pojedynkow byl b.dobrym posunieciem, dlatego tego krazka widze jako krok wstecz. EE-oswiecenie bylo straszne, bo ograniczalo interaktywnosc do minimum. ale plusem bylo to iz dawalo rade pobwic sie swiatelkiem w kazdym klanie.

do samego krazka- cala edycje gralo sie z RoF jako dobra zabijaczka. teraz bedzie sie trzymalo inny zestaw krazkow. wszystkich ich do decku wkladac nie musze (o ile nie gram oswieceniem)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #15 dnia: 2013-12-06, 11:19 »
Mi się nie podoba. Ziemniak to powrót do tradycji, Powietrze to coś nowego, to Ogień... Po piewsze, zakłada konieczność używania pojedynków w oświeceniu, to mi się nigdy nie podobało. Po drugie, używa klauzuli z Chi, zamiast klauzuli z duelstatem - znowu będzie się Test of Might'em to wystawiało. Po trzecie - abilitka. Naprawdę głupszego warunku nie mogli znaleźć :/ ?

E tam ToM. Duelować się będziesz na PH :)
Time is precious. Waste it wisely.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #16 dnia: 2013-12-06, 11:36 »
Akurat to mi pasuje, bo PH mogę sobie w Lwie pompować. Mimo to - meh.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Kris

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2013-12-06, 12:18 »
Jak wystawić tego Ringa? Musze wygrać, ale nie mogę wejść z większym Chi, czyli:
-mam mniej Chi - przeciwnik "strike", przegrywam i nie wystawiam ringa
-mam równo Chi - przeciwnik "strike", przegrywam oboje i nie wystawiam ringa, chyba, że mam duelistę, który (patrząc na Kakita Amiki) wygra remis (i to tylko z nie-duelistą...)
-mam więcej Chi - nieważne, nie wystawiam ringa

Czyli będzie trzeba inwestować w duelistów o rożnym (małym) Chi, by się to udało?

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2013-12-06, 12:24 »
lub bedzie duel na F/ph
lub duel gdzie wyzywajacy focusuje pierwszy karte.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2013-12-06, 12:41 »
Wrzuć Nikaru exp do decku, jeśli masz odwagę.
Btw. nie potrzebujesz zyliarda różnych duelistów - postać z 3Chi zawsze się u przeciwnika znajdzie.