Autor Wątek: Chi'kel  (Przeczytany 1562 razy)

Hanson

• Scorpion Clan
  • experienced Personality
  • *
Chi'kel
« dnia: 2007-04-05, 20:12 »
Chi'kel: Battle: Discard Chi'kel: If you are a Ratling player and Chi'kel is in the current battle, target a dscarded Ratling Personality you own. Bring him into play at the current battlefield, ignoring costs. Chi'kel may not enter play this turn
Czy dotyczy to wszystkich personalek, któe są w discardzie czy tylko takich, które zostały zdiscardowane? A co gdy została zdiscardowana, potem wprowadzona z discardu do gry i np zabita?
Wydaj mi się, że dotyczy to tylko zdisardowanych, ale spotkałem się z odmienną interpretacją.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Chi'kel
« Odpowiedź #1 dnia: 2007-04-05, 20:18 »
Masz w rulesach napisane że karty w discard pile sa albo discarded albo destroyed. no wiec z chikela wprowadzasz te pierwsze. liczy sie chwila obecna wiec niewazne ze karta zostala kiedys zdyskardowana jesli teraz jest destroyed..

I'atz'ek

• Ratling Wanderer
  • temptation Personality
Chi'kel
« Odpowiedź #2 dnia: 2007-04-05, 20:21 »
Z Chikiela można wprowadzić do gry jedynie myszę, którą zdyskardowano a nie taką, która została wprowadzona do gry i zabita.
Squeek

Krzychu

• Crab Clan
  • *
    • www.ancalentari.com
Chi'kel
« Odpowiedź #3 dnia: 2007-04-05, 21:03 »
Jakby było napisane: "Target Ratling Personality in discard pile you own" to można by było wprowadzić szczura zabitego lub zrzuconego :wink:

Hanson

• Scorpion Clan
  • *
Chi'kel
« Odpowiedź #4 dnia: 2007-04-05, 23:06 »
Dzięki za odpowiedzi. tak też myślałem, ale zawsze lepiej się upewnić.