Autor Wątek: Co zrobić by zwiększyć popularność  (Przeczytany 4633 razy)

LeWho

• Mantis Clan
  • inexperienced Personality
  • *
Odp: Co zrobić by zwiększyć popularność
« Odpowiedź #100 dnia: 2014-01-16, 10:22 »
Nie jestem w 100% pewien czy to dobry artykuł, żeby zachęcić do gry nowych graczy. Jest w porządku, ale magic'owcy pewnie nie zachęcają nowych do gry opowiadając im o tym jak wygląda dobrze  zbudowany mana base.

Chyba, że byłby to któryś tam tekst w cyklu, wtedy wszystko gra  :)

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #101 dnia: 2014-01-16, 10:28 »
LeWho moim zdaniem to nie jest artykuł zachęcający, a raczej z serii LtBYD (Learn to Build Your Deck) dal już zdecydowanych.
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #102 dnia: 2014-01-16, 10:36 »
Oboje macie racje. Faktycznie na piewszy rzut byloby sensowniej wrzucic cos takiego:

http://kolatinformant.com/2014/01/why-i-play-legend-of-the-five-rings/
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #103 dnia: 2014-01-16, 10:41 »
Oboje macie racje. Faktycznie na piewszy rzut byloby sensowniej wrzucic cos takiego:

http://kolatinformant.com/2014/01/why-i-play-legend-of-the-five-rings/

Zdecydowanie tak.
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

LeWho

• Mantis Clan
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: 2014-01-16, 10:47 »
kempy yup, to będzie git  :)

Hitomi Monroouke - ano, ale skoro gadamy o zainteresowaniu nowych graczy L5R to pewnie trzeba by zacząć od podstaw i potem rozwijać temat. Taki artykuł o holdingach jako drugi po czymś super wprowadzającym będzie już spełniać swoje zadanie.

Rafal75

• Lion Clan
  • *
  • Młody Samurai
« Odpowiedź #105 dnia: 2014-02-05, 21:51 »
Jest szansa że już niedługo zostanie umieszczona tutaj http://www.planszowki.gildia.pl/ video recenzja A Matter of Honor...
"wybór mniejszego zła wciąż jest wyborem zła"
A Game of Thrones LCG
Legend of the Five Rings CCG

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #106 dnia: 2014-02-05, 21:54 »
Jest szansa że już niedługo zostanie umieszczona tutaj http://www.planszowki.gildia.pl/ video recenzja A Matter of Honor...

Ekstra. :)

Rafal75

• Lion Clan
  • *
  • Młody Samurai
« Odpowiedź #107 dnia: 2014-02-06, 06:22 »
Jest ktoś może w stanie zredagować jakąś notatkę o L5R i zbliżającej się nowej edycji? Potrzebuję to aby umieścić na  http://www.planszowki.gildia.pl/
A Game of Thrones LCG

Tensai

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Ashigaru
« Odpowiedź #108 dnia: 2014-03-12, 21:09 »
http://www.strangeassembly.com/2014/review-ivory-edition-l5r-ccg
Gdyby się zapytać, czy można toto przetłumaczyć i gdzieś użyć. Całkiem obszerne toto jest.
Phoenix Clan • Ronin • Daigotsu Bofana Hater • Ashigaru • Gozoku Informant

Rafal75

• Lion Clan
  • *
  • Młody Samurai
« Odpowiedź #109 dnia: 2014-03-12, 22:52 »
jest w stanie ktoś się tym zając?
A Game of Thrones LCG

Darboh

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • Monk
« Odpowiedź #110 dnia: 2014-04-16, 11:09 »
Przywracając temat - muszę się pochwalić swego rodzaju sukcesem L5R na naszym podwórku :D
Na chwilę obecną mamy 10 graczy, w tym 4 reaktywowanych i 6 nowych :) Pośród nowych mamy 3 w wieku 18- którzy byli znudzeni MtG i pragnęli nowych wrażeń - odnaleźli się jako legendarni gracze. A jest potencjał na więcej. Spotykamy się regularnie co tydzień grając po nocach, a czasami i 2 dwa razy w tygodniu. Pierwszy box starterów w sklepie rozszedł się w 24h :) booster boxy znikają tajemniczo w kilka dni. Grane są wszystkie klany więc i karty krążą. Serce roście Panowie, serce roście :D

A co zadecydowało o naszym małym sukcesie (duży to będzie jak trend się utrzyma)? Wg mnie po pierwsze to że pojawiła się stabilna i dostępna grupa graczy. Dwa - granie w miejscowej grywalni dało wg mnie największy efekt - i to przyciągnęło młodych. Plus oczywiście dostępne w sklepie karty (przecież pięknie to wszystko wygląda). I tu kolejny punkt - bo nastawiliśmy się na wspieranie naszego przybytku i kierownika - który teraz w ciemno zamawia - bo wie że i tak wykupimy :)
Się rozkręciło na dobre - teraz trzeba zadbać o przynajmniej utrzymanie tego stanu.
Pomysł na turnieje jest, tylko problem z terminem przez dużą rozpiętość choćby wiekową graczy.

Alleluja i do przodu :D
Miso-no miso-kusai-wa jo-miso-ni arazu.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #111 dnia: 2014-04-16, 11:45 »
Kuc zelazo poki goroace. Najlepiej jakbyscie uruchomili lokalna lige, lub organizowali turnieje tj. standardowe Constructed 40/40 i od czasu do czasu jakies Bushi. Rywalizacja zawsze jest dobrym dopingiem.

Chmielu

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 2014-04-16, 11:49 »
I tu kolejny punkt - bo nastawiliśmy się na wspieranie naszego przybytku i kierownika - który teraz w ciemno zamawia - bo wie że i tak wykupimy :)

TAK! TAK! TAK! Robimy to samo od lat i tez mamy na Ivory z 4-5 świeżych typa. Na lokalnych turniejach regularnie teraz po 12 osób.
Scorpion Clan * Central head of 3-headed oni * Spoiled air shugenja
A message, my lord, from the... Nezumi ambassador

Darboh

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • Monk
« Odpowiedź #113 dnia: 2014-04-16, 11:54 »
Kuc zelazo poki goroace. Najlepiej jakbyscie uruchomili lokalna lige, lub organizowali turnieje tj. standardowe Constructed 40/40 i od czasu do czasu jakies Bushi. Rywalizacja zawsze jest dobrym dopingiem.

Właśnie pogodzenie jednym terminem graczy, gdzie połowa to 30+ z rodzinami i dzieciakami, a druga 18- jest pieruńsko trudne. Co nie znaczy niemożliwe i że nic w tym kierunku się nie robi.
Miso-no miso-kusai-wa jo-miso-ni arazu.

Rafal75

• Lion Clan
  • *
  • Młody Samurai
« Odpowiedź #114 dnia: 2014-04-16, 12:03 »
Przywracając temat - muszę się pochwalić swego rodzaju sukcesem L5R na naszym podwórku :D
Na chwilę obecną mamy 10 graczy, w tym 4 reaktywowanych i 6 nowych :) Pośród nowych mamy 3 w wieku 18- którzy byli znudzeni MtG i pragnęli nowych wrażeń - odnaleźli się jako legendarni gracze. A jest potencjał na więcej. Spotykamy się regularnie co tydzień grając po nocach, a czasami i 2 dwa razy w tygodniu. Pierwszy box starterów w sklepie rozszedł się w 24h :) booster boxy znikają tajemniczo w kilka dni. Grane są wszystkie klany więc i karty krążą. Serce roście Panowie, serce roście :D

I tak trzymać !!!! U nas we wrocku także dochodzą wieści o 2 nowych graczach... No i sam jestem nowy :)
A Game of Thrones LCG

Kulgan

• Crane Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 2014-04-18, 11:22 »
Ja zacząłem swoją przygodę z L5R w okolicach Jade'a - wówczas kupiłem startery w gdańskim Empiku. Karty mi się spodobały, więc próbowałem kupić coś więcej, ale łatwo nie było. W owym czasie w gdyńskiej YMCE był klub Collaps, w którym spotykali się gracze i grali między innymi w L5R. Usłyszałem wówczas, że RPG to Legenda Pięciu Kręgów, a karcianka to Legendę Pięciu Pierścieni (!).

Organizowałem już w tym czasie swoje zajęcia w szkole, w której uczę. Graliśmy w to, co udało się zdobyć. Początkowo był to Doom Trooper (krótko) i Magic, później Warlord, Władca Pierścieni TCG i właśnie Legenda. Nawet nie pamiętam, skąd się nauczyłem grać. Pamiętam za to, że strasznie spodobała mi się cała otoczka fabularna. O 12 Zwojach, Akodo Toturim, Bayushi Kachiko, Yogo Junzo, ukaraniu Skorpionów, powrocie Jednorożców, powstaniu klanu Modliszki, wyprawie Thunderów itp. Postacie z opowieści na kartach to było coś!

Pamiętam także, że wówczas istniała polska strona z całą historią, opisami i opowieściami. Ciekawe, czy jeszcze istnieje i czy kogokolwiek z nowych graczy zainteresowałaby opowieść o nieudanym zamachu stanu z czasów Imperial Edition?

Ja swoją przygodę jako gracz skończyłem w bloku Diamonda. Jeszcze w Samuraju na chwilę nastąpiła reaktywacja, ale gracze już poszli swoimi drogami, innymi niż ścieżki Rokuganu. Mimo że nigdy nie grałem profesjonalnie = turniejowo, gra mnie wciągnęła i zbieram karty do dzisiaj. Może kiedyś zbiorę całą kolekcję? Czas pokaże.

Pewnie już nie zagram w grę, ale gdyby jakiś pasjonat trafił się wTrójmieście i chciał rozkręcać grę na nowo z takim zaangażowaniem, jak Rafał robi to we Wrocławiu, to służę kilogramami kart (głównie commopnów) niemal z wszystkich dotychczasowych edycji i dodatków.
Qui gladio ferit, gladio perit

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #116 dnia: 2014-04-18, 11:50 »
Stronka to Stalowy Tron.
Chyba już niestety nie funkcjonuje.

Kulgan

• Crane Clan
  • blank Personality
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 2014-04-18, 16:08 »
Stronka to Stalowy Tron.
Fakt - Stalowy Tron. I drugi fakt - nie funkcjonuje. A szkoda, bo naprawdę była dobrze prowadzona.
Qui gladio ferit, gladio perit

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #118 dnia: 2014-04-18, 16:21 »
Stronka to Stalowy Tron.
Fakt - Stalowy Tron. I drugi fakt - nie funkcjonuje. A szkoda, bo naprawdę była dobrze prowadzona.

W zeszlym roku jeszcze dzialala.