Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Czytam ten temat i jest zabawnie. Zwłaszcza coś, co sam zdążyłem wyczaić - ponad połowa Interruptów z postaci jest odpala, gdy są "out of play"... Czy to oznacza, że karta nie musi być "in play", żeby używać jej abililtek?
A teraz widzę coś jeszcze zabawniejszego... Favor actions można odpalać bez favora Nie zajdą żadne efekty, bo wszystkie są kondycyjne, ale hej! Zagrałem Favor Action! Powietrze w stół.Coś mi mówi, że pójdzie errata w RoA - "after second favor action that discarded favor". To byłby rozwiązanie bardzo w AEGowy stylu.
Coś mi mówi, że pójdzie errata w RoA - "after second favor action that discarded favor". To byłby rozwiązanie bardzo w AEGowy stylu.
Z ciekawosci chcialem zajrzec i widze, ze mam bana na ip za bycie spamerem;)
... O matko.Gość wraca do decku w blasku chwały i ogniu dział.
Cytat: Chord w 2014-02-03, 20:18... O matko.Gość wraca do decku w blasku chwały i ogniu dział.W sensie, że zawsze może zwiększyć/zmniejszyć obronę prowki o ph na obecnych zasadach? Dobrze myślę?
Targeting can cause the remaining effects in anaction to fail if it is not met, but targeting is notitself an effect (see Actions, p. 10)
Domyślam się, że masz na myśli ten ustęp.Cytat: Advanced Rulebook p. 49Targeting can cause the remaining effects in anaction to fail if it is not met, but targeting is notitself an effect (see Actions, p. 10)Ale to żadna zasada. Tam stoi, że brak targetu może wyłączać pozostałe efekty. W przypadku Strength of the Bear na przykład brak pierwszego targetu wyłączy całą akcję, bo bez odniesienia w postaci F pierwszego celu nie mają sensu pozostałe efekty. Ale gdy efekty są oddzielne to każdy leci swoją drogą.