Autor Wątek: [2014 Kotei] Vancouver, BC, March 15th  (Przeczytany 1654 razy)

Kurga

• Crab Clan
  • Personality
  • *
[2014 Kotei] Vancouver, BC, March 15th
« dnia: 2014-03-16, 07:31 »
Hej

Top 4:

Case (Crane Scouts) vs Jeremy (Crane Fallen Dueling)
Angus (Scorpion Dishonour) vs Greg (Dragon...it's a Greg Wong deck)

Clan Breakdown:
((40 Players))
Crab: 2
Crane: 9
Dragon: 6
Lion: 6
Mantis: 3
Phoenix: 3
Scorpion: 4
Spider: 3
Unicorn: 5

Top of Clan:
Crab: Michal Gabor (12th)
Crane: Case or Jeremy (TBD)
Dragon: Greg Wong
Lion: John Tong (15th)
Mantis: Mikey Frisch (18th)
Phoenix: Kyle Andersen (7th)
Scorpion: J. Angus Campbell
Spider: Andrew Ornatov (5th) (I was 6th)
Unicorn: Ruthie Wiley (20th)

Honour Contest: Dale Mushinski (Crane)

Jutro postaram napisac cos wiecej - na razie padam ze zmeczneia, glodu i zimna :P

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: [2014 Kotei] Vancouver, BC, March 15th
« Odpowiedź #1 dnia: 2014-03-16, 11:51 »
"Case went on to defeat Jeremy to move on to the finals, while Angus defeated Greg.
Case defeated Angus 2-0 to take the Vancouver Kotei with Crane Scout Military."

Kolejny win dla Crana tym razem w wersji militarnej :)

Kurga

• Crab Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2014-03-16, 22:36 »
mały raport jak to było w Kanadzie

wyjazd o 6 rano, na granicy korek bo koleś sprawdzający paszporty przyuczał się do zawodu pod okiem instruktora więc dopytywał się o każdy szczegół.
miejscówa to coś w rodzaju domu spotkać - nie wiem na ile kulturalnych a na ile religijnych ale sporo było materiałów o hinduiźmie.
To detal bo ogólnie zimno jak ch...FFG... - a ja speclanie nie zabierałem ciepłych rzeczy - przecież gramy w cywilizowanym kraju :P

1 runda - Mantis, dziewczyna (żona Jeremiego z Top4) wracała do gry po jakimś czasie I po kilku zagraniach zyskałem przewage I wygraną

2 runda - Unix i kolejna dziewczyna. w 2 turze kupiła 2 typów a w 3 pojechała mi prowke (zagrała 2x -2 do siły prowki) conquerorem (z eventu). w 4 jakoś nie zaatakowała ale się wykupiła. U mnie pokzało się Journeys End I w prowkach z 4-3 zrobiło się 3-4. Trace kolejna sam zabieram jedną. Przy trzech wychodze typem na 2 żeby nie stracić 2 prowek (taki był zamiar). dołancza 3 I 4 typ ale mój jeden wywraca wszystko I koniec gry

3 runda - Spider Ornatov - blitz 2 holding w 1 turze u niego, 2 typy w drugiej I wjazd w 3. jak doszło do większej bitwy to ... zawalilem jako pierwsza akacje mialem do wyboru 2 zagrania - wybralem prowadzace do porazki, drugie dawało mi zwyciestwo (chcialem potem ... BŁĄD I GŁUPOTA). 2 tury późnirej poddaj gre

4 runda - Dragon - Greg Wong - lepszego startu chyba nie mogl miec - know your center do gry I unix co prostuje ringa. na deser dark naga. bron do unixa, duel I bol mojego typa (+F jako focus) I wjazd na prowke - ratuje mnie negacja bonusa (ale tylko 1 ture).
jak kupil dark nage atakuje go 3 typami (2 x ominus armor) - bitwe wygrywam ale zabijam tylko unixa bo dark naga ucieka. (3x ring of air w 1 turze to lekka przesada)
kolejna wielka bitwa konczy gre - jego ostatnia karta bylo creating order (jedyne prostowanie jakie ma z reki) - ja juz tez zrzucilem wszytsko co mialem (czy moglem wygrac - chyba tak - madrzejsza gra I pilonowanie prostowania swoich attachy na poczatku tury bo to tego nie zrobilem)

5 runda - scorpion - dziwnie zagral dynastia (zostawil holidingi na 3 ture) wiec gra skonczyla sie bardzo szybko

6 runda - spider blitz - Rayan - inny fate niz ornatov I gral z senseiem - udaje mi sie zatrzymywac kolejne ataki - ale po kazdym ratuje swoja armie [ninja co wysla sie do domu albo storm forge blade] dopoki nie dostaje mozliwosci bow-a tych bronii. reszta idzie z gorki

X-2 - crane - case ... tutaj wygrala matematyka experymentalna (jak kiedys pisalem na statystyczie na 7 gier jedno gold screw musi byc) - cycle 4 postaci, I zakup jednego holding 2 za 2. przy okazji pierwsza akacja case - ring of void ;)
po 2 turach ja mialem 12g I 7 postaci na dole decku albo w discardzie [I to tych po 4g] Case mial 17+1g
trace prowek, w kontrze staje mi 2 ziutkow 3f i 2f po engage oboje maja po 8f - I tak zjadam prowke ale on traci tylko 1 typa [z 3 jacy pokazali sie w bitwie]
na tym w zasadzie konczymy gre

koncze z TOP crabem I 12 miejsce

Ogolne wrazenia: organizacja spoko ale kompletny brak atmosfery jakie maja Polskie KOTEI-a albo inne 2 dniowe imprezy.
Honor contest bylo Love Letter ale wracalismy wczesniej do domu wiec nie mam pojecie jak sie potoczyl.

Co jest zryte:

crane I to nie w kategori - jakas tam karta(sensei) ale po calosci synergii. az sie czasem dziwie czemu dragon nie staruje z water tylko air. Ale chyba temu ze postacie dragona maja jakies gorsze akcje od crane ...  najlepsze akcje prostujace sa powiazane z movementem, a stawiania sie obrony zeby zdrainowac przeciwnika z kart I zwiac z bitwy przy braku kill-I jest tez calkiem dobra opcja.

Ninube Shiho - biorac pod uwage refill prowincji - powtarzalny kill co ture za 4g

moje przegrane w swissie ktore zawdzieczam sobie I braku praktyki - za miesiac trzeba bedzie pewno cos wiecej wysilic mozgownice jak chce sie miec lepszy wynik

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #3 dnia: 2014-03-17, 10:07 »
Gratki za topa ;]

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #4 dnia: 2014-03-17, 11:21 »
Ale towarzystwo calkiem calkiem.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe