Autor Wątek: Interrupt the Void's Flow  (Przeczytany 5044 razy)

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Interrupt the Void's Flow
« dnia: 2014-04-26, 09:41 »
Interrupt the Void's Flow (L5R.com)
Spell - RARE - 105

Gold Cost: 2

Void Interrupt: Negate a Battle action. Destroy this Spell. Remove the caster's unit from the game, keeping all attachments and tokens, and ignoring leaving-play effects. Return it to play before the turn ends, ignoring entering-play costs and effects.

Focus Value: 4

Kanaye lunged toward the priestess with malice in his eyes. "Forgive me," Hinata whispered. "I cannot permit you to halt my work."

« Ostatnia zmiana: 2014-05-11, 13:37 by sejmitar »
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Interrupt the Void's Flow
« Odpowiedź #1 dnia: 2014-04-26, 09:42 »
Bleh. Takie rzeczy mi się z MTG kojarzą, a nie legendą.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #2 dnia: 2014-04-26, 09:52 »
Kiedys juz cos takiego bylo. Nazywalo sie Suitengu's Surge czy jakos tak.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2014-04-26, 09:53 »
karta mlodego

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2014-04-26, 10:03 »
karta mlodego
A faktycznie. Jakoś mi to umknęło.

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2014-04-26, 10:09 »
bleh, malo fajne jesli chodzi o pomysl... swoja droga jak w tej edycji tak dbaja o jasnosc zasad, to mogli dodac gdzie ten unit do gry wraca - w sumie znika battlefield'a wiec i na nie powinien wrocic, tylko ze juz battlefielda nie ma  ;D

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2014-04-26, 10:29 »
W poprzedniej edycji, gdy reakcje nie podpadały pod RoL to byłby kozak spell. A teraz to takie nie wiadomo jakie.
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

Tensai

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Ashigaru
« Odpowiedź #7 dnia: 2014-04-26, 11:01 »
Rar zakombinowany. Fajnie, negacja. Ale spella trzeba mieć podpiętego do czegoś, co nie spada od dmuchnięcia i żeby zanegować akcję, trzeba się tego force'a pozbyć z bitwy. Miło było, ale kolejny rar, który smutno będzie zobaczyć.
Phoenix Clan • Ronin • Daigotsu Bofana Hater • Ashigaru • Gozoku Informant

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #8 dnia: 2014-04-26, 11:14 »
A ja lubię takie karty. Nie będę się rozwodził, opowiadał o jej genialności, bo to nieprawda.
Niemniej jednak jest to osłona koksa. Podłączasz do Ziutka, Heńka, Mietka i jedziesz ze swoim klocem.
Albo rywal musi walić w to chuchro ze spelem, albo chuchro się ewakuuje i zaneguje akcję.
Jakby nie patrzył 1 akcja rywala w piach... a Ty masz jakiś tam komfort planowania bitwy.
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

AkodoJacek

• Personality
    • Kyuden Bydgoszcz
« Odpowiedź #9 dnia: 2014-04-26, 11:43 »
wszystko sprowadza się do zniszczę / bownę Interrupt the Void's Flow ... odpalisz to zejdzie i jednostkę poza bitwę, no chyba że nie będzie miał przeciwnik akcji przeciw temu spellowi (no ale zawsze jest to piorunochron ).

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #10 dnia: 2014-04-26, 12:27 »
Dobrze ze sie ogarneli i to niszczy spella chociaz i tak spodziewam sie ze bedzie przesadzone im dalej w edycje

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2014-04-26, 12:31 »
Ward of air wydaje mi sie duzo lepsze w roli ochrony. Spell ma ciekawy efekt, osobiscie lubie karty ktore wprowadzaja takie nietypowe efekty, ale ta na pierwszy rzut oka wydaje sie slaba. Jeszcze sie niszczy i ma te wszystkie obwarowania ktore skutecznie utrudniaja kombinowanie z nia.

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2014-04-26, 12:36 »
No jak na razie najlepszą akcja do zanegowania jest kill, więc Ward jest lepszy. Z czasem jednak mogą pojawić się solidniejsze akcje, np. "- dodam sobie 10 followerów 2f na każdym", "- nie, nie dodasz". Hmm... coś mi to przypomina.
Nie jest to negacja tylko akcji targetującej postać, więc potencjał ma spory.
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #13 dnia: 2014-04-26, 16:42 »
karta mlodego

Tylko w Oracle nazwisko z małej litery. Btw, dopiero przedwczoraj - po mojej interwencji - uzupełnili storyline credit Walca za Udo.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 2014-04-26, 17:06 »
Tak ad mechanicum, nie spojrzałem na tę kartę z drugiej strony. To takie "Sun Returns" dla shugasów - trzeba tylko podpiąć pod jakiegoś małego fraglesa (można osłonić followerem z Yojimbo of Eath, jak ktoś lubi). W takim układzie nie jest takie złe.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #15 dnia: 2014-04-26, 20:31 »
Tak ad mechanicum, nie spojrzałem na tę kartę z drugiej strony. To takie "Sun Returns" dla shugasów - trzeba tylko podpiąć pod jakiegoś małego fraglesa (cmożna osłonić followerem z Yojimbo of Eath, jak ktoś lubi). W takim układzie nie jest takie złe.

Dokładnie, to nie jest negacja killa, jak pisze Mirumo, tylko każdej brzydkiej akcji przeciwnika.
A to już zupełnie inna para kaloszy. Jak już pisałem, mnie się podobywuje ten spellus.
Hitomi Monroouke

mirumo

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2014-04-26, 21:04 »
O negacji killa pisal yrq nie ja. Ja komentowalem twoj wpis o piorunochronie i w tej roli ward lepszy bo nie tylko neguje zabicie ale pozwala sie z bitwy ewakuowac, jak to jest dobre powinien wiedziec kazdy kto widzial crany lub smoki w akcji.
Zas jesli chodzi o sun return to jest slaba namiastka, bo musi lezec w stole, czyli zakoczyc moze tylko mnie po 4 piwie :) a i  bowniety taktyk w bitwie ma szanse cos zrobic a szugas poza gra moze najwyzej po piate piwo skoczyc :)
Z drugiej strony jestem pewien ze Jabba bedzie gral 3 wardy i 3 takie w jakis czarodziejo-skurwolach i pewnie bedzie mu to dzialalo :P

vonSchabov

• Personality
  • Samurai
« Odpowiedź #17 dnia: 2014-04-26, 21:23 »
Widzę że po pomysły na karty AEG sięga do MTG. Pomysł zły nie jest ale konstrukcja nieco przekombinowana.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2014-04-26, 22:46 »
narazie wyglada niegroznie- negacja taktykow jest smiechowa (2 nieunikalnych taktykow na ten moment?)
to moze pograc, pomaga planowac bitwe.

ward zaneguje kill na deathstarze , tym mozna zblokowac jakas inna nieciekawa akcje.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #19 dnia: 2014-04-27, 00:20 »
O negacji killa pisal yrq nie ja. Ja komentowalem twoj wpis o piorunochronie i w tej roli ward lepszy bo nie tylko neguje zabicie ale pozwala sie z bitwy ewakuowac, jak to jest dobre powinien wiedziec kazdy kto widzial crany lub smoki w akcji.

Wybacz  Mirumo, ale nie zgodzę się, pisałeś:
No jak na razie najlepszą akcja do zanegowania jest kill, więc Ward jest lepszy.
Word neguje tylko killa więc do tego się odnosiłem. A jak już napisałem Interrupt the Void's Flow blokuje nie tylko killa.
Czy to jest lepsze, czy gorsze, zobaczymy, mnie się podoba i to zdecydowanie bardziej od Worda ;)
Hitomi Monroouke