Autor Wątek: L5R Kielce  (Przeczytany 4916 razy)

Neptuned

• blank Personality
  • Daimy? klanu scyzoryka
L5R Kielce
« dnia: 2014-04-27, 11:48 »
Cześć wszystkim. Zamierzamy rozkręcić scenę L5R w Kielcach, a nowy arc to dobry moment żeby zacząć zabawę (no dobra, pograłem trochę za czasów Jade edition i chwilkę na Emerald Edition, więc coś tam się znam na sprawie). Na chwilę obecną mamy 6 chętnych do budowania sceny w Świętokrzyskim - podstawki i boostery właśnie się do nas wysyłają i najpewniej zagramy jakiegoś Sealeda 1.05 w Muzeum Zabawek i Zabawkarstwa. Jeśli są w okolicy gracze ciułający w zaciszu domowym ze znajomymi, albo przeglądający to forum i marzący o pograniu w CK to zapraszamy. Jak już się wyklarują jakieś szczegóły co do konkretnej godziny to zamieszczę poniżej stosowne info.

Na koniec mam jeszcze prośbę do moderatorów: czy można podpiąć wątek Kielc, tak samo jak jest z innymi miastami? Nie robiłby się bałagan, a i zainteresowanym łatwiej będzie nas znaleźć.

Rafal75

• Lion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Młody Samurai
Odp: L5R Kielce
« Odpowiedź #1 dnia: 2014-04-27, 12:03 »
witam nowych samurajów  :) Miło słyszeć takie wieści :)
Pozdrawiam
"wybór mniejszego zła wciąż jest wyborem zła"
A Game of Thrones LCG
Legend of the Five Rings CCG

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2014-04-27, 12:19 »
Rozkręćcie scenę, znajdźcie większe miejsce i można grać turnieje Warszawsko-Śląsko-Krakowskie, bo dystans dla wszystkich podobny. :)
Powodzenia!
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #3 dnia: 2014-04-27, 12:25 »
Jest też osiągnięcie do odblokowania - wizyta w Szczyrku na czerwcowym Kotei. W jeden dzień zdobędziecie więcej doświadczenia niż przez kwartał grania u siebie. :)
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Neptuned

• blank Personality
  • Daimy? klanu scyzoryka
« Odpowiedź #4 dnia: 2014-04-27, 12:28 »
zobaczymy jak się przyjmie na naszej ziemi l5r, kiedyś było pierwsze podejście i uległo pod naporem Star Warsów i MtG. Chwilowo MtG ciągle rządzi i dzieli tutejszą sceną z lekkim udziałem Veto. Miejsce do grania jest git. Koteia raczej nie ugościmy w najbliższym czasie więc żadnej olbrzymiej miejscówki nie potrzebujemy :P

No powiem szczerze, że jest idea wybrania się do Szczyrku, zobaczymy jak to wyjdzie :)

Neptuned

• blank Personality
  • Daimy? klanu scyzoryka
« Odpowiedź #5 dnia: 2014-04-30, 20:53 »
Ok, jeśli są tu zainteresowani (poza tymi już poinformowanymi:P) to jutro, tj. 1.05. od godz. 11:00 w Muzeum Zabawek i Zabawkarstwa zagramy pokazowego sealeda. Powinno pokazać się conajmniej 5 różnych klanów, a potem nastąpi wielkie otwieranie boosterów. Postaram się zdać relację z przebiegu swoich gier, ku rozrywce wszystkich przeglądających forum :)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #6 dnia: 2014-05-01, 14:49 »
Postaram się zdać relację z przebiegu swoich gier, ku rozrywce wszystkich przeglądających forum :)

Czekamy. Jeszcze jakieś info o frekwencji etc.

Neptuned

• blank Personality
  • Daimy? klanu scyzoryka
« Odpowiedź #7 dnia: 2014-05-02, 11:27 »
Było nas 5: Crane, Dragon, Spider, Scorpion i ja jako Lion oprócz tego parę postronnych zainteresowanych osób. Szału nie było, ale dostaliśmy zaproszenie na zrobienie pokazu za tydzień podaczas comiesięcznych spotkań fanów gier planszowych i bitewnych organizowanych również w Muzem Zabawek, jest więc szansa, że temat wyjdzie poza nasz wąski krąg znajomych. Deck dla Craba ciągle leży i czeka na kumpla, który postanowił zrobić sobie dłuższą majówkę, więc na pewno będzie nas conajmniej sześciu (wow! much players!)
Podsumowanie rund postaram sie zrobić w najbliższym czasie, bo teraz już się spóźniam do pracy :c tak samo jak wrzucimy parę fotek poglądowych.

W każdym razie było dosyć sympatycznie, wszyscy są nakręceni i lecimy dalej z tematem :)

Gustaw

• boxable Personality
  • Nonhuman
« Odpowiedź #8 dnia: 2014-05-09, 23:46 »
Witam,

Na co dzień mieszkam w stolicy i tam grywam, ale teraz jestem do 18 maja w Kielcach więc gdybyście organizowali jakieś granie, dajcie znać. Przywiozłem ze sobą talię skorpionową, może uda mi się złożyć mantisy.
Pozdrawiam
Gustaw

Neptuned

• blank Personality
  • Daimy? klanu scyzoryka
« Odpowiedź #9 dnia: 2014-05-12, 18:34 »
Doberek,
jest szansa, że w czwartek będziemy grać w muzeum zabawkarstwa koło 16:30, zajrzyj tylko jeszcze w środę wieczorkiem do tego tematu, to postaram się potwierdzić czy nic się nie zmieniło.

Gustaw

• boxable Personality
  • Nonhuman
« Odpowiedź #10 dnia: 2014-05-14, 00:22 »
W porządku, jutro wieczorem sprawdzę czy są nowe wiadomości. Na 99% przyjdę w czwartek, jak Was znajdę?
Pozdrawiam
Gustaw

Neptuned

• blank Personality
  • Daimy? klanu scyzoryka
« Odpowiedź #11 dnia: 2014-05-15, 00:06 »
postaram się być jutro o 16:30 pod wejściem do muzeum. Jak coś to dzwoń 504050889 - Rafał. (sry za tak późne info, ale zaliczyłem dzisiaj 15 godzinny maraton w pracy :c)

Gustaw

• boxable Personality
  • Nonhuman
« Odpowiedź #12 dnia: 2014-05-15, 00:14 »
Nie ma problemu, postaram się być na czas. Numer zapisałem, będę dzwonił.
Pozdrawiam
Gustaw

SUB

• boxable Personality
  • Samurai
« Odpowiedź #13 dnia: 2014-05-15, 23:22 »
Scena w ck się powoli rozwija, kolejne 2 osoby rozważają zakup kart. Czyli będzie nas już 8 :)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
« Odpowiedź #14 dnia: 2014-05-15, 23:42 »
To juz faktycznie solidna siła uderzeniowa. :)

Sargo

• boxable Personality
  • Samurai
    • Świętokrzyskie Forum Gier
« Odpowiedź #15 dnia: 2014-06-20, 00:27 »
Witam.
Dołączam do grania - już mam deck Crab. Jutro pomęczę troszkę SUB'a.
Pozdrawiam.