Autor Wątek: potrzebna pomoc ludzi z traitem 'Historian' :D  (Przeczytany 2008 razy)

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
potrzebna pomoc ludzi z traitem 'Historian' :D
« dnia: 2014-07-10, 18:42 »
Przez praktcznie całego Emperora byłem poza obiegiem, więc nie mam pojęcia, co się działo w Rokuganie od wygranej imperialnych z Kali-ma. Miałem zamiar przeczytać wszystkie fikcje do teraz, ale jest tego za dużo, tzn. mam dużo ciekawszych rzeczy do przeczytania i postanowiłem, że zacznę na świeżo od Ivory, czyli od opowiadania 'The Age of Ivory, part 1'

W związku z tym prośba do osób, które śledziły na bieżąco historię od opowiadania, które nastąpiło po 'Goddesses, part 4' (kiedy to Kalima została pokonana, Daigotsu ukłuł się mieczem, a cesarzowa powiedziała "Idźcie i rozmnażajcie się podbijajcie w moim imieniu!") o update odnośnie tego, co się w międzyczasie stało. Chodzi o główne wątki i rozstrzygnięcia, o to jak zmieniałsię i jak wygląda układ sił w cesarstwie u progu Ivory, kto kogo lubi, kto kogo niekoniecznie, czy są jakieś wojny (i o co?), co kto knuje itp., plus najważniejsze informacje a propos tego, co się działo z Żurawiem, bo kiedy ja robiłem sobie przerwę od l5r czempionem była Domotai, daimyo Kakita był Noritoshi (i ścigał jakiegoś nołnejmowego poison mastera skorpów ;D), Asahina się corruptowali, a Daidoji cierpieli za harrierową przeszłość. Teraz wszystko wygląda inaczej, ale nie mam pojęcia, jak to się stało.

Z góry dzięki wszystkim, którzy postanowią pomóc.

Ampher

• Lion Clan
  • Personality
  • *
Odp: potrzebna pomoc ludzi z traitem 'Historian' :D
« Odpowiedź #1 dnia: 2014-07-11, 05:19 »
Ja tam tak bardzo wtajemniczony nie jestem, ale z tego co słyszałem to Dairuko zdekapitowała Legulusa.
Dla mnie to był wystarczający boost do dumy klanu. :D

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 2014-07-12, 16:36 »
Dzięki, Ampher, za tę jakże cenną informację ;)

Nikt inny nie pomoże?

<smutna buzia>

Jarob

• Phoenix Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 2014-07-12, 16:55 »
Generalnie to przez Emperora była zadyma w koloniach. Pierwsze ich porządkowanie, później walka o nowe terytoria (2 ostatnie Kotei Sezony). Z ciekawszych rzeczy to: zadyma w Second City z Otomo Suikihime, shinjo Tselu i Kuni Renyu w rolach głównych.
- wojna Crane-Mantis w koloniach, zakończona totalną zadymą z użyciem prochu. generalnie zakończona status quo tak naprawdę.
- sojusz Crab-Scorpion związany z murem wokół drugiego Festering Pita.
- walka z Dark Nagą, Legionu prowadzonego przez Akodo Kano i jakiegoś Tamori.
- epidemia madnessu w koloniach zakończona wysłaniem całego legionu do kolonii pod wodzą Shinjo Kinto i pokonaniem P'an'ku przez Iweko Seikena.
- Napięte stosunki pomiędzy Unicornem a Dragonem nad zerwanym związkiem czempionów.
- wspomniana już walka tandemu Unicorn-Lion z zwiadowczym legionem Yodotai
Z pamięci to chyba tyle ciekawszych

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2014-07-13, 14:38 »
Spoko, dzięki:)

A co tam u krejna się wydarzyło?