Autor Wątek: Kakita Ariyoshi  (Przeczytany 1864 razy)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
Kakita Ariyoshi
« dnia: 2014-07-14, 23:49 »
Kakita Ariyoshi (L5R.com)
Crane Personality - RARE - 28

Force: 1
Chi: 5
Honor Requirement: 6
Gold Cost: 8
Personal Honor: 3

Crane Clan • Artisan • Courtier

Ariyoshi enters play for 1 less Gold if your Allegiance is Progressive.
Political Battle: Show up the top card of your Fate Deck. Target an enemy Personality with Chi less than or qual to the card's Focus Value. His controller may choose to move him home. If he doesn't choose this, draw the top card and take an additional action.

Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Kakita Ariyoshi
« Odpowiedź #1 dnia: 2014-07-22, 10:04 »
A ja sądziłem, że siejesz zamęt, Sejmi i te ploteczki miały mieć ziarno prawdy w sobie, a nie być w całości prawdziwe... A tu widzę, że Ariyoshi jest jaki każdy widzi... ;)

A co do Ariyoshiego, nie wiem, na ile jego zdolność okaże się przydatna, ale fajnie, że jest nieblankowym krejnem, a co ważniejsze, z Nenkai robi się z niego postać 5/5. W sumie jego zdolność dobrze chodzi z wysokofokusowymi deckami, pytanie, czy znajdzie się dla niego miejsce. W militarnym duelingu może być problem, w honorowym - może jakoś da sięwepchnąć... Ale biorąc pod uwagę, że jest duuużo powracarek do bitwy, nie wiem, czy jest sens go trzymać.

Btw, czemu mamy kolejną edycję i znowu nie ma postaci z 4PH? To są, do cholery, krejny, więc chyba wypadałoby?

Darboh

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
  • Monk
Miso-no miso-kusai-wa jo-miso-ni arazu.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #3 dnia: 2014-07-22, 15:44 »
TAAAAAAAAAK!! JEST!!! Najbardziej przejebana postac tego dodatku. FU design team

5chi - check
Battle usuwający prezencje - check
3ph lub więcej - check
non-uniq - check

Najlepszy nieunikalny duelista crejna od dzisiaj (tak wiem ze nie ma traitu ale 5chi mu wystarcza)

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2014-07-22, 16:37 »
TAAAAAAAAAK!! JEST!!! Najbardziej przejebana postac tego dodatku. FU design team

5chi - check
Battle usuwający prezencje - check
3ph lub więcej - check
non-uniq - check

Najlepszy nieunikalny duelista crejna od dzisiaj (tak wiem ze nie ma traitu ale 5chi mu wystarcza)

Really? O czym Ty mówisz? Ta postać nie będzie grała, jest za droga, ma 1F, ginie od RA wykonanego nawet za pomocą ołówka i kładzie się ze strachu, kiedy zobaczy papierowego smoka. Jej zdolność usuwa prezencję, ale umówmy się, że decki militarne mają tysiąc odpowiedzi na powrót do bitwy. Jedyny deck, w którym mogłaby grać, to ofensywny dueling, ale nie chcę płacić 8G za 1F, sorry - mogę dużo lepiej wydać tę kasę, a moi dueliści mają zazwyczaj broń, jak napadają, więc mają de facto minimum 4C, co równoważy 5C na non-dueliście. Także niestety, ale to będzie raczej klaser, a szkoda, bo się marnuje erkowy slot. Już chyba dużo bardziej wolałbym Kozana w niebieskim - to by było przejebane do ofensywnej kontroli żurawiowej.

PS Tak, tak z Nenkai jest 5/5 - co z tego? To jest zbyt kondycyjne, żeby na tym opierać deck i wypchać tak drogą postać.

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2014-07-22, 17:24 »
Postać zrobiona z Crapolitu. Nie nadaje się do niczego. W honorze nie pogra, bo za droga i jej akcja jest zbyt niestabilna (a w dodatku nie ma na nią czasu, lepiej się bronić pewną ręką niż printed battlem na postaci z 1F), by się przydała, a i 1F tylko się prosi o Ashigaru Spearmana. W militarce, to nawet żal gadać. 8g za 1F? Cztery poproszę.

A 5 Chi to nie jest feature w duelingu. Potwory dopalające się do 7+Chi i tak są poza zasięgiem dueli i trzeba je dymać innymi metodami, a z kolei decki nie dbające o Chi zwykle oscylują w okolicy 2-3 i zawsze mówią strike, więc granie gościa z 5Chi po dulele to overkill.

Tak czy wspak postać do chrzanu.
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2014-07-22, 17:33 »
Z drugiej strony z Twojej wypowiedzi, Shinzo, wynika, że widziałeś już pdfa z całym dodatkiem, więc jeśli Ariyoshi ma być nalepszą postacią, to może krejn nie dostanie tak po dupie i nie zostanie za bardzo z tyłu.

:D

Yrq

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2014-07-22, 19:55 »
jaki pdf?
Phoenix Clan • Grammar Inquisitor • Overthinker • Fudo

Chord

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 2014-07-22, 20:34 »
Crane Clan • Samurai • Courtier • Follower of Shiba • Geisha Overseer • Maho-Tsukai

...so I took two ronins, geisha, spider and ninja to make my own Crane Dueling with blackjack and hookers.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #9 dnia: 2014-07-22, 21:35 »
Ja bym odpowiedział "kolorowy".
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2014-07-22, 22:37 »
Ja bym odpowiedział "kolorowy".
Teraz już pewnie tak, ale wiesz, czasem te pierwsze wersje były nawet bez obrazków ;)

Klepek

• temptation Personality
« Odpowiedź #11 dnia: 2014-07-22, 23:20 »
Zdradze wam tajemnice : tylko CIiii w pdf-ie jest karta :
" If you show your card, target your personality with more than 4 chi gain 5 honor, if your personality is artisan destroy a target  province, if your personality is courtier draw 2 cards and if your personality doesnt have duelist enemy player loose 5 honor"

PIJ OZON BĘDZIESZ WIELKI
Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

burning_librarian

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2014-07-23, 17:48 »
żebyś ty chociaż dobrze ten wording podrobił... nie masz zadatków na skorpiona :P